Chat

Author Topic: Etelä-Suomen kirrepaikat  (Read 9488 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Julppu

 • Posts: 16
  • View Profile
Etelä-Suomen kirrepaikat
« on: March 06, 2010, 10:37:19 »
Ystävänpäivän yllättäessä tuli annettua lahjaksi lupaus opettaa tänä vuonna vaimoke kalastamaan. Tiedän, kukkapuska olisi tullut halvemmaksi, mutta eipä sattunu juuri sinä aamuna olemaan matkassa. Ollaan muutettu joku aika sitten Helsinkiin, joten Etelä-Suomen kalamestat on aika pahasti hakusessa. Arvelin, että helpoin tapa opettaa ja "koukuttaa" vaimoke kalastukseen on iltaretket istaripaikoille. Jonkin verran olen googlannu Helsingin läheisyydessä olevia kirrepaikkoja, mutta löysin vain keskusteluita yksittäisistä paikoista, joita osa ylistää ja osa haukkuu, ilmeisesti riippuen käynnin ajankohdasta tankkiauton suhteen. Voitasiin siis tähän keskusteluun kerätä ja arvostella suosituimmat Etelä-Suomen kirrepaikat, niin lammet kuin kosketkin. Aloitan itse vaatimattomasti muutamalla googlatulla paikalla, jotka on herättänyt mielenkiintoa:

- Vantaankoski: Ilmeisesti suosituin ja yksi saalisvarmimmista mestoista. Hyvinkin lähellä ja kohtuu hintainen. Itse olen vaan tottunut laittamaan vieheet veteen ja maitoliköörit suuhun, enkä toisinpäin, joten tää paikka jäänee rauhaan mun osalta. Varmasti hyvä paikka ja mielelläni luen arvosteluja tästäkin paikasta.

-Karkkilan kosket: Ilmeisesti hieman kirkaammat vedet, mahdollista saada harjuksiakin. Harjukset pieniä, mutta pelkkä mahdollisuuskin nostaa jo intoa. Ilmeisen lähellä kaupunkialuetta, mutta antanee jo pienen illuusion kalapaikasta. Hieman kauempana, mutta hinnatkin varsin maltilliset. Netin perusteella hyvinkin mielenkiintoinen paikka

-Espoon Kaitalampi: Hienoissa maisemissa, mutta paikkaa on haukuttu todella paljon netissä. Ilmeisesti kalaa ei saa kuin heti tankkiauton jälkeen, jonka ajankohtaa ei ilmoiteta missään. Jostain luin että tuo lampi tyhjennetään talveksi, eli mitään isompaa sieltä ei ole saatavilla? Vai oliko tuo tyhjentäminen vain vertauskuva?

-Storträsk: Tästä en tiedä juuri mitään, mutta näyttäisi lupaavalta. Onko joku käyny tuolla kokeilee?

Paikkoja lienee paljon lisää, kuten toivottavasti myös mielipiteitä. Ja molemmista olen yhtä kiitollinen.

Hoksaahven

 • Pateniemen suurustykistön kenraali
 • Posts: 385
  • View Profile
Vs: Etelä-Suomen kirrepaikat
« Reply #1 on: March 06, 2010, 10:44:01 »
http://www.kalapaikka.net/   
Pieni lainaus tuolta
 Kalaistutukset Veckjärvi

Vesistöön on istutettu kuhaa, kirjolohta, siikaa sekä vaellussiikaa.

sube

 • Posts: 158
  • View Profile
Vs: Etelä-Suomen kirrepaikat
« Reply #2 on: March 06, 2010, 11:22:23 »
- Vantaankoski: Ilmeisesti suosituin ja yksi saalisvarmimmista mestoista. Hyvinkin lähellä ja kohtuu hintainen. Itse olen vaan tottunut laittamaan vieheet veteen ja maitoliköörit suuhun, enkä toisinpäin, joten tää paikka jäänee rauhaan mun osalta. Varmasti hyvä paikka ja mielelläni luen arvosteluja tästäkin paikasta.
Vantaankoskeen istutetaan varmaan eniten kalaa ja kyllähän siel on tultu käytyä. Saalistakin tullut, muttei sitäkään joka reissulla. Yks miinus ainakin tähän alkuun on se, että siellä harvemmin saa kalastaa yksin... Eli yleisöä löytyy! Muuten jees mesta, jos ei muihin paikkoihin oo mahollisuutta.
-Storträsk: Tästä en tiedä juuri mitään, mutta näyttäisi lupaavalta. Onko joku käyny tuolla kokeilee?
Storträski on pikkulampi metän keskellä. Autolla pääsee tietä pitkin melko lähelle, mutta siitä pitää vielä kävellä 10-15min. lammelle. Rauhallinen ja kiva paikka, mutta saalista on melko vaikeeta saada, ellei tankkiauto oo käynnyt siellä pariin viikkoon. http://www.stortrask.com/ tuolta näkee istutukset sun muuta...

Don Miguel

 • Posts: 444
  • View Profile
  • Email
Vs: Etelä-Suomen kirrepaikat
« Reply #3 on: March 06, 2010, 12:14:13 »
Espoon Kaitalampi: Hienoissa maisemissa, mutta paikkaa on haukuttu todella paljon netissä. Ilmeisesti kalaa ei saa kuin heti tankkiauton jälkeen, jonka ajankohtaa ei ilmoiteta missään. Jostain luin että tuo lampi tyhjennetään talveksi, eli mitään isompaa sieltä ei ole saatavilla? Vai oliko tuo tyhjentäminen vain vertauskuva?

Helv. komea ja asiallinen paikka pilattu sillä, että istuttavat kalaa vain sen 3 kertaa vuodessa. Silloinkin aivan naurettavan määrän vrt. järven kokoon. Jos Vantaankoskenkin istutuksista edes 1/3 vietäisiin Kaitikseen keväisin/syksyisin niin Kaitalampi olisi pääkaupunkiseudun paras kirjolampi. Nyt se ei sitä ole.

Tuo "lammen tyhjentäminen talveksi" kertoo vain siitä, ettei sinne talvella kaloja istuteta. Eikä keskikesällä. Viimevuonna oli tosiaan kolme istutusta... Siihen vielä lisäksi nykyiset älyttömät lupahinnat ajoi meidän kalastusporukan Kaitikselta ulos. Helsingin kalastusalueen päättäjät eivät vaan jostain syystä halua sinne istuttaa tarpeeksi kalaa (mikä on kyllä todella sääli: kirkas, hyvälaatuinen vesi (parhaimmillaan lutakossa yli 30m vettä btw) valvonta toimii loistavasti etc.)

Pääkaupunkiseudun paikkojen vähyyden takia suuntasimme katsetta vähän pidemmälle, ja löysimme Metsähallituksen paikat Teijon Matildanjärven ja Lammin Evon. Ajomatkaa alkaa olemaan jo jonkin verran, mutta kalaa on aivan toisella tapaa kun noissa Storträskeissä, Vantaankoskissa yms. Noista kahdesta lopullinen vakipaikka tuli Matildanjärvestä (paremmin toimii veneenvuokraus, vähemmän "10-vavan tahnamiehiä" ja saalisvarmempi) Jotainhan tuosta saalisvarmuudesta kertoo se, että viimeksi joulukuussa on istutettu kalaa, mutta silti niitä tuli viime viikollakin ihan kohtuullisesti. Turun nykyistä moottoritietä tuonne Salo/Teijo suuntaan ei ajele puoltatoista tuntia enempää.

Minä suosittelen vahvasti Matildanjärvelle suuntaamista. Siellä harvemmin on tätä kyttäysmeininkiä, jossa lasketaan tarkalleen muiden kaloja (toisin kuin jossain Vantiksella, Storträskillä) Ja jos kaksi ihmistä ottaa kahdet vuorokaudenluvat niin kyllä 6 kalaa on omiin tarpeisiin vallan sopiva määrä.
"Kärsivällisyys miehen tiellä pitää"

Taho

 • Posts: 256
  • View Profile
  • Taho-vaaput
  • Email
Vs: Etelä-Suomen kirrepaikat
« Reply #4 on: March 06, 2010, 14:06:49 »
Kannattaa käydä Nukarinkoskilla Nurmijärvellä. Varsinaiseen kausiaikaan istutetaan parin viikon välein kirjolohta ja välillä touko-syyskuu paikka on melko saalisvarma. Ei sieltä silti tule mitään älyttömiä määriä kalaa ellei satu paikalle heti istutuksen jälkeen. Normaali saalis on yleensä keskimäärin ehkä yksi kirjolohitapahtuma per reissu. Aamulla kalaa on tullut paremmin kuin illalla, johtuen varmaan siitä että paikalla ei aamuisin ole yhtä paljon kalastajia kuin ilta-aikaan. Mutta kyllä illallakin kalaa saa. Kävijöitä on melko paljon, mutta jos ajoittaa reissut oikein niin saa kalastaa ihan rauhassa. Ja vaikka paikalla olisikin paljon väkeä, niin aina löytyy rauhallisiakin paikkoja kalastaa, koska koskipätkä on varmaan noin 2,5 km pitkä. Vesi on yleensä melko kirkasta verrattuna Helsingin ja Vantaan koskiin, isojen sateiden jälkeen on kyllä Nukarillakin vesi kuravelliä. Muutenkin paikka on hieno, enemmänkin puromainen koskialue ja sieltä löytyy monenlaisia paikkoja kalastaa. Muistuttaa ehkä vähän enempi oikeaa kalastusta, kuin kalastus Vanhankaupungin- tai Vantaankoskella, koska ympärillä kuitenkin on metsää eikä jokea ympäröi suuret kivimuurit.

Julppu

 • Posts: 16
  • View Profile
Vs: Etelä-Suomen kirrepaikat
« Reply #5 on: March 07, 2010, 11:39:18 »
No niin, nyt ollaan jo paljon viisaampia. Noista Karkkilan koskista ei vielä ollu kellään kokemuksia, itsekin kuulin niistä Kenraali Pancholta & Pojilta. Hissu oli käyny siellä treenaa, ja Hissunkin taidoilla oli muutamat harjuksen nostettu, niin sillon siellä pitää olla oikeasti kalaa..:)

Nukarinkoski nousi kyllä noitten kommenttien perusteella omaksi ja siten myös päällikön suosikiksi. Kuvien perusteellahan tuo paikka näyttää jo oikeasti siltä miltä kalastaessa pitääkin. Pitänee ottaa kausikortti sinne ja pitkät hermot tänne, kiitos. Kaitalammella voi käydä makkaraa paistamassa, mutta virvelin voinee jättää ilmeisesti kotio. Tuolla Evolla pitää kyllä kanssa joskus käydä, näyttäs olevan kesämökin lähettyvillä. Onhan se tietysti hiukan hassua, että on kesämökki Päijänteellä, ja pitää kierrellä pullakirren perässä. Noh, toivon että muutaman vaimokkeen nostaman kirren jälkeen kalastusvälineiden ostoa ei tarvii niin pitkään perustella :)

Woodsman

 • Posts: 90
  • View Profile
  • Eränkavijat.net , Elämyksiä luonnosta!
  • Email
Vs: Etelä-Suomen kirrepaikat
« Reply #6 on: March 19, 2010, 22:38:18 »
Nukari on hyvä paikka. Löytyy myös vantaanjoelta ruutinkoski ja pitkäkoski jotka on myös luonnonläheisiä mitä täällä nyt voi olla. Saalistakin tulee, ei varmana niin paljoa kuin istaripaikoista mutta kuitenkin. Mahdollisuus on myös ihan merestä nouseviin kaloihin. Kaitalampi on teinihelvetti vkonloppuisin kaljoineen että en suosittele sinne edes menemistä, paitsi myöhäisenä kesänä kun rannat ei vedä enään niin telttakaljottelijoita. Sieltä toki nousee silloin myös "villiintynyttä" kirjoa..Harria voi myös nousta muuten pitkäkoskeltakin. Kannattaa olla tarkkana rajoista mikä menee juuri tuolla alueella. Kireitä..Mutta niinkuin edellä saalivarma kirbeli nousee noilta pikoilta kuin pojat on jutellut, vieheet sitten eri asia: offtopic, räikeät striimerit perholla, punainen bete lotto ;)

 center>