Chat

Author Topic: Graafikasta ja resoluutiosta...  (Read 2825 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Graafikasta ja resoluutiosta...
« on: June 11, 2010, 17:30:01 »
Kiitän siitä, että olette onnistuneet luomaan maailman parhaimman virtuaalipilkkipelin :)

Kuitenkin pari asiaa, joista haluan huomauttaa ja ne liittyvät pelin ulkoasuun, joka ei ole juurikaan muuttunut pelin ensimmäisien screenshottien jälkeen. Yleisilme vastaa aika pitkälti 90-luvun loppupuoliskon pelejä. Samaa voi sanoa myös resoluutiosta (640x480). Toki tässä on se hyvä puoli, että peli pyörii varsin hyvin vanhoillakin koneilla, mutta kysyisin silti aiotaanko pelin ulkoasua missään vaiheessa päivittää vähän modernimpaan suuntaan? Vanhojen koneiden tukea ei tietenkään tarvitsisi pudottaa pois, sillä kuten lähes kaikissa PC-peleissä, tässäkin voisi itse säätää grafiikka-asetukset vastaamaan oman koneen tasoa.

Resoluutiohan on tosiaan tuo 640x480, mikä alkaa olla nykyaikana jo varsin pieni, kun nykynäytöillä ja korteilla ylletään jo sinne Full HD:n tasolle (1920x1080) ja yhä suuremmista resoluutioista huhutaan. Lisäksi tuo vanha resoluutio on tosiaan 4:3, mikä tekee laajakuvanäytöillä pelaamisesta melkoista tuskaa, ellei pelaa ikkunasta tai ellei kone itse osaa korjata kuvasuhdetta. Tuosta kuvasuhteesta täällä taisi jo galluppi ollakin ja 16:9 vienee selvän voiton, laajakuvanäytöt kun ovat jatkuvassa kasvussa. Myös 16:10 on aika yleinen, joten jos tätä kuvasuhdeasiaa lähdetään korjaamaan, niin lieneisi parasta rakentaa pelille tuki "kaikille" mahdollisille resoluutioille, mitä minkäkin koneen grafiikkakortti nyt vaan sattuu tukemaan. Näinhän muissakin peleissä on tehty jo yli vuosikymmenen ajan.

Tarkoitukseni ei ole haukkua, vaan antaa rakentavaa palautetta.

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5139
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Graafikasta ja resoluutiosta...
« Reply #1 on: June 15, 2010, 20:05:51 »
Peli näyttää siltä, koska se aloitettiin tekemään vuonna 1999. Meillä on niin pieni tiimi, ettei me peliä saada nopeammin valmiiksi. Graffoja ei ole mitään syytä alkaa päivittämään ennen kuin peli on valmis. Pelissä on vielä vaikka mitä kehittämistä. Jos me nyt aletaan pistämään graffat ja enginet uusiksi, tarkoittaa se muun kehitystyön pysäyttämistä 2-5 vuodeksi. Meidän linjanveto on se, että peli tehdään ensin valmiiksi ja sitten vasta aletaan parantamaan jo olemassa olevaa. Tosin graffoihin on tulossa 4:3 -->  16:9 muutos, koska nykyään suurin osa näytöistä on laajakuvanäyttöjä. Samalla myös resoa voitaneen hivenen nostaa ja siirtää jonkin verran laskutoimituksista näytönohjaimelle.  Eli vähän toivomaasi uudistusta on luvassa, muttei ihan niin isossa muodossa kuin toivoisit. Pistetään graffat sitten kokonaan uusiksi, vaikka open sourcena, kunhan vain peli saadaan ensin 1.0 tasolle ja ollaan katsottu että se on toimiva ja pelattava. Kyllä tätä voidaan kehittää pelinä sitten vaikka miten pitkään, mutta perusteet ensin kasaan.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

 center>