Chat

Author Topic: Jyväskylän lammet ja järvet?  (Read 5548 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jyväskylän lammet ja järvet?
« on: June 07, 2010, 16:14:00 »
Kiinnostaisi tietää onko ihmisillä täällä kokemusta jyväskylän noista hieman ei niin tunnetuista kalapaikoista esim. Ankeriasjärvi ja sen läheisyydestä löytyvät Saanijärvi ja Kivilampi. Joskus noin 15-18 vuotta sitten tuli noilla käytyä muutamaan otteeseen, Ankeriasjärvelle useampia reissuja taas mutta kalasaaliit jäivät aina köyhäksi. Yhdessä vaiheessa Ankeriasjärven pikkupuoli (junarata katkaisee järven) oli ainakin pelkästään jonkun vammaisyhdistyksen käytössä ja istuttivat sinne kirrejä. Isosta osassa on ainakin haukea, särkeä ja  ahventa voisiko löytyä kuhaakin??? Mutta kertokaahan jos olette reissuja Ankeriasjärvelle heittänyt niin mitä olette saaneet ja mistäpäin?
Myöskin kiinnostaisi tietää Kivilammesta ja Saanijärvestä? Kertokaa toki muistakin lähipaikoista juuri näistä metsälampi tyyppisistä paikoista.
« Last Edit: June 07, 2010, 16:18:00 by Pietarin kalansaalis »

hepe75

  • Posts: 72
    • View Profile
    • Email
Vs: Jyväskylän lammet ja järvet?
« Reply #1 on: June 08, 2010, 09:28:23 »
en ole käynyt, mutta talvella taisi ankeriasjärveen lorahtaa aika paljon pa*ka vettä(sitä ihan itteensä)

Vs: Jyväskylän lammet ja järvet?
« Reply #2 on: June 08, 2010, 09:59:05 »
en ole käynyt, mutta talvella taisi ankeriasjärveen lorahtaa aika paljon pa*ka vettä(sitä ihan itteensä)

No voi perhana, vähän sama homma kuin ton jyväsjärven kanssa sit. Jyväskylän kaupunki tyriny ja lirauttanu sinne aika monta kertaa paskavettä puhumattakaan Jyväsjärven muusta historiasta ( kaatopaikasta) itse en ainakaan Jyväsjärvestä söisi ainottakaan kalaa ja nyt jos Ankeriasjärveenkin on lirahtanu niin montakohan kertaa sinne on aiemmin lirahtanu mutta niistä ei ole kerrottu. Muutenhan Jyväsjärvi on ERITTÄIN runsas kalainen ja onhan se yhteydessä suoraan Päijänteeseenkin joten ainakin kalat mitkä luontaisesti liikkuvat paljon voivat olla ihan samoja.

Meni hieman offtopic... Mutta silti joku vois kertoa myös jos on käynyt Jyväsjärvellä kalassa että onko kaloja tullu ja onko niitä syöty. Itse joskus siellä kävin ihan pallokoholla ja matosyötillä vaajakoskelle menevän moottorintien varressa( halssilan kohdalla) kauan ennen kuin rantaraittia oli olemassa silloin sieltä nousi ainakin aivan hillittömän kokoista lahnaa 1 kg - n. 3kg niin paljon kuin kiinnosti onkia mutta silloinkaan kaloja en syönyt. Takaisin päästettiin ja pari meni naapurin teräsvatsaiselle mummolle jolle kyllä mainitsin mistä kalat olivat muttei tuo välittänyt tuon taivaallista :)

Tossa vielä linkkiä jyväsjärven historiaan : http://fi.wikipedia.org/wiki/Jyv%C3%A4sj%C3%A4rvi
« Last Edit: June 08, 2010, 12:54:03 by Pietarin kalansaalis »

hepe75

  • Posts: 72
    • View Profile
    • Email
Vs: Jyväskylän lammet ja järvet?
« Reply #3 on: June 09, 2010, 20:53:13 »
kyllähän itse siitä kuhan söin kun oli eka ikinä, niin eihän sille voi muutakaan tehdä...
mutta kyllä ne oikeasti on syötäviä mutta mutta... muistelisin että ollut joskus vuonna X oli kg*/viikko rajoitus nykyisyydestä en tiedä.
*=???

 center>