Chat

Author Topic: Yläneenjoki  (Read 3084 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

luisfigo

  • Posts: 9
    • View Profile
Yläneenjoki
« on: September 01, 2010, 15:17:31 »
Quote
Yläneenjoki laskee Säkylän Pyhäjärveen ja on osa Eurajoen vesistöä. Joki virtaa pääosin entisen Yläneen kunnan alueella Pöytyällä, mutta sen latvat ulottuvat myös Oripään ja Alastaron puolelle. Joen valuma-alue on 234 km², josta peltoa on 22 %.
Wikipedian artikkeli

Yläneenjoki Google Mapsissa


Yläneenjoki on saman tapainen joki kuin Aurajokikin, sameaa ja seisovaa vettä. Keskisyvyys on jotain +-2m luokkaa keskellä jokea.

Kalalajit: Hauki, ahven, särki, salakka, made, lahna sekä pikkunahkiainen. Jokisuussa tavataan myös pyhäjärvessä esiintyviä lajeja.


Yläneen vanhankartanon mutka ja koski.

Onko palstalaiset tutustuneet kyseiseen jokeen? Itse kalastan suht'usein vanhankartanon ja Kuralan välissä, yleisin saalis virvelillä on pienehkö hauki. Sillon tällöin myös +3kg haukea sattuu tulemaan. Ongella yleisin kala on pieni ahven tai särki, myös kunnon lahna on tavallinen saalis.

Isohkoa (+3kg) haukea tässä joessa on paljon, mutta sitä on vaikea narrata virvelillä. Tätä väitettä tukee katiskoissa useasti samaan aikaan olleet 3-5kg hauet, sekä vapavälinein saadut hauet.
« Last Edit: September 01, 2010, 15:34:50 by luisfigo »

luisfigo

  • Posts: 9
    • View Profile
Vs: Yläneenjoki
« Reply #1 on: September 04, 2010, 23:31:50 »
Tänään vajaa parikyt kalaa uistelemalla ja heittelemällä alueella Kartanon pato - Hauholan silta. Isoin hauki oli 4,5kg, toiseksi suurin 3kg. Isoimmat ahvenet liikkui 300g paikkeilla.

TomiN

  • Posts: 4
    • View Profile
Vs: Yläneenjoki
« Reply #2 on: October 06, 2011, 14:32:47 »
Pikkupoikana tuli paljonkin ongittua tuossa kosken suvannoissa ja alajuoksulla.Pientä ahventa ja särkeä tuli kohtuullisesti,mutta vanhankartanon väki ilmoitti, että alue on yksityisaluetta niin kalastus siellä tyssäsi siihen.Myöhemmin Yläneellä käydessäni olen heitellyt kunnan venelaiturilta ja paras tulos on 5 haukea puolentunnin sisällä.Jokisuulla on tullut myös jonkin verran käytyä.

 center>