Chat

Author Topic: pitääkö värikoukussa olla syötti?  (Read 19320 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pilkkijä99

  • Hanskaaja
  • Posts: 219
    • View Profile
pitääkö värikoukussa olla syötti?
« on: January 02, 2011, 21:34:48 »
eli olen aloittamassa värikoukku kalastusta niin tarvin vähä ohjeita laittakaa vain tulee muitaki ohjeita esim:mikävapa?,siiman paksuus? ja muita ohjeita. En ainakaan haulla löytänyt vastaavaa aihetta.

Zintti

  • Sumuisten selkien gorilla
  • Posts: 587
    • View Profile
Vs: pitääkö värikoukussa olla syötti?
« Reply #1 on: January 02, 2011, 21:44:13 »
No ainakaan missään sääntökirjassa ei lue että värikoukussa on aina pakko olla syötti. Saahan siihen semmoisen pistää jos haluaa. Itse en ainakaan ole koskaan värikoukkuun esim. toukkaa koskaan laittanut. Vapa nyt voi olla mikä vaan. Morrivapa pois lukien. Tai saahan siihenkin pistää värikoukun jos haluaa :-P Ja siiman paksuus itellä ainakin ollut pääsiimana ihan perus pilkkisiima joku 0.20 tietämillä, ja jos pistät vaikka pystypilkin alle värikoukun niin saa olla hiukan ohkasempi että jos jää pojaan niin vetämällä vaan koukku lähtee.

E: kyllä mulla vaan haku tuotti tulosta. http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18050.msg181517#msg181517 Siinä on juttua värikoukuista.
« Last Edit: January 02, 2011, 21:54:00 by Zintti »

pjk

  • Guest
Vs: pitääkö värikoukussa olla syötti?
« Reply #2 on: January 04, 2011, 12:06:58 »
Jos puhutaan varsinaisesta värikoukkupilkinnästä, eli käytetään pystypilkin alla (3-haaraista) värikoukkua jonkinlaisen pikalukon päässä, vastaisin otsikkoon "ei pidä". Värikoukkupilkinnässä ajatus on juuri se, että se pelkkä värikoukku riittää kiinnostamaan ahvenia, mikäli koukun väri on tilanteeseen sopiva ja pilkkiä liikutellaan ottavalla rytmillä.

Ilman syöttiä korostuu siis sopiva koukkuväri + pilkin uitto. Jos värikoukkuun lisätäänkin syötti, se vähentää koukkuvärin ja uittotavan merkitystä. Syötin kanssa jokusia kaloja voi saada, vaikka laskisi vavan jäälle ja antaisi pilkin vain seistä paikoillaan, mutta ilman syöttiä näin tapahtuu harvoin jos koskaan.

Edellisen tarkoituksena ei ole kieltää ehdottomasti lisäämästä värikoukkuun toukkaa, vaan lähinnä selventää värikoukkupilkinnän alkuperäistä ideaa. Värikoukkupilkki ilman syöttiä vaatii kalastajalta hieman enemmän tarkkuutta ja kokeilunhalua kuin "tavallinen" pystypilkki syötin kanssa, mutta vaikeaa se ei missään nimessä ole. Sama koskee toistakin yleisesti ilman syöttiä käytettävää pilkkityyppiä, eli tasapainoa.

--pikeye
« Last Edit: January 10, 2011, 20:01:24 by pikeye »

 center>