Chat

Author Topic: Vinkit, linkit ja apuvälineet perhonsidonnassa  (Read 20179 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Murmeli

 • Posts: 1054
 • Tee se itse
  • View Profile
Vinkit, linkit ja apuvälineet perhonsidonnassa
« on: February 08, 2011, 15:54:30 »
Eli nyt ajattelin, että kootaan kaikki vinkit saman sivun alle. Näitä helpottavia vinkkejä tuntuu tulevan vastaan lähes joka päivä, niin ajattalin jaetaan niitä toisillemme. Aloitteleva perhonsitoja tai omatoiminen sitoja ei välttämättä kaikkia temppuja hoksaa. Eli laittakaa kaikenlaisia sidontaa helpottavia vinkkejä ja kuvia tähän. Suosittelen, että laitatte jokaiseen vinkkiin/ohjeeseen kuvan, mikäli se on mahdollista/tarpeellista.

Jos laitatte linkin, niin miettikää vielä, voisko sen jotenkin laittaa tähän, ettei tarvitsisi sivua vaihtaa.

Aloitan heti ja laitan muutaman, mitkä on lainattu jostain amerikkalaiselta sivulta.Vedenkeittimen höyryssä peurankarvaperhon karvat turpoamaan ja suoristumaan, jolloin niitä on helpompi leikata.Tarranauhasta saa helposti dubbausharjan.Ohut partaveitsen terä on paras vaihtoehto peurankarvapään muotoilussa. Se taipuu pyöreäksi ja sillä saa helposti symmetrisen pään perholle.Tällä siima-ompeluneula yhdistelmällä saat jalat kätevästi peurankarvaperhon läpi, joten niistä ei tarvi välittää perhoa sitoessasi ja peurankarvaa leikatessasi.Muovinpalalla saat helposti solmun tehtyä perholle, jos haluaa ettei yhtään karvaa jää solmun alle.

Katso tuosta videosta, kohta 8:20, miten sitoja käyttää spigotin varressa olevaa kuminauhaa apuna perhon viimeistelyssä.
http://www.youtube.com/watch?v=Qg8Up5ph8Fo&feature=player_embedded


Muutamasta työkalusta, joita en sidonnan alkuaikoina vielä käyttänyt, mutta joista on tuulut pakollisia:Karvantasaajalla saat peurankarvan päät tasaiseksi, jolloin ne näyttävät paremmalta perhossa.Mustekynän päällä, tai sidontapiikin päällä saat solmun tehtyä kaikista kätevimmin. Pyörität vain lankaa varran ympärille, viet reiän koukun lenkille ja kiristät langan.


"Dubbauskone"

Dubbauskoneella voi tehdä valmiita dubbingsekoituksia metallilankojen väliin, eli sidontavaiheessa langalle pyöritetty materiaali lankoineen pyöritellään koukulle. Jos ei auennut, mitä tarkoitin, niin kato tuo video: http://www.youtube.com/watch?v=Xh8cfZwZJvo


Ensin piirustukset. Tästä poikettiin jonkin verran valmistusvaiheessa, mutta sama idea kuitenkin. Jääkiekosta pyöritetään vauhtia tuolle koukulle.Materiaalialusta siinä asennossa, kuin se on silloin kun siihen asetellaan materiaalit. Huomaa tölkki, joka pitää lautaa paikoillaan. Jos lauta on liian korkealla, puristetaan vähän tölkkiä kasaan ja jos se on liian matalalla, avataan uusi tölkki.Materiaalialusta siinä asennossa, kuin se on silloin kun langat pyöritettään solmuun jääkiekkoa pyörittämällä.


Marc Petitjeanin MagicTool, Wooden
Tämän kapulan käyttötarkoitus ilmenee parhaiten, kun katsoo tuon videon:
http://www.youtube.com/watch?v=osaUE2Gyoow


« Last Edit: February 08, 2011, 21:27:24 by Murmeli »

Termis

 • Rehumakkaran muiluttaja
 • Posts: 688
  • MSN Messenger - joonas.pysays@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Vinkit, linkit ja apuvälineet perhonsidonnassa
« Reply #1 on: November 13, 2011, 22:36:03 »
Jos spigotissa ei rulla pyöri tarpeeksi hyvin on hyvä kikka pyyhkäistä rullanpitimillä nenän vartta, jolloin rulla alkaa pyöriä hyvin spigotissa.

Ei vaan toimi kuiva ihoisempien kanssa.
"Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä."

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1472
  • View Profile
Vs: Vinkit, linkit ja apuvälineet perhonsidonnassa
« Reply #2 on: November 13, 2011, 23:50:55 »
Toinen hyvä "rasvapaikka" löytyy korvan takana, joka toimii vähän kuivaihoisemmallakin kaverilla..  :wink:

 center>