Chat

Author Topic: Maaninkajärvi  (Read 4514 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hongthong

 • Posts: 4
  • View Profile
Maaninkajärvi
« on: May 06, 2014, 08:34:26 »
Onko hauet kutenu? Mistä vois saada hyvin ahventa näin keväällä? Ja mites kuha ottaa uistimeen/pilkkiin näin aikasin keväästä?KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Maaninkajärvi
« Reply #1 on: May 06, 2014, 22:59:26 »
Posion maaninkajärvi?
Maaningan vai se kolmannen kunnan jonka nimeä en muista järvestä kysymys?
3kpl ainaskin noita Suomessa lienee.
Maaningalla on kohtuullisen kuhavarma viannankosken kalastusalue metsähallituksella ja hauki ahven kirjolohi ym. Taimenkin kuuluu myös kalastoon, vaikkapa suursäyneet voi tuottaa elämyksen innostuessaan vieheeseen tarraamaan. Itselle suurin yllätys 160cm ankerias vuosia sitten syys sateessa virpoessa 8-).
 Koski on viitasaarelle päin ajettaessa semmoinen padottu ränni, jonka 77 tie ylittää ,mutta osaavalle oiva paikka näläkästä härnätä :wink:!

Ei kai kaikki poranokat vielä kutenu ole?
Ahventa katiskalla  lienee kutusalla kaislikossa kute hauetkin??
Kuhan otti on kysymysmerkki tuolla korkeudella,kohtapuoleen kutua pukkaa ja kaipa ne tankkaa ja syö jigiäkin nätisti tarjoiltuna kuturantojen penkoissa?? Vaikkakin kutukalan teurastus ei kovin fiksulta kuulostakaan varsinkin kuhan suhteen :-P ?
« Last Edit: May 06, 2014, 23:38:38 by KÖSTER »

Mr Ponu

 • Posts: 433
  • View Profile
Vs: Maaninkajärvi
« Reply #2 on: May 07, 2014, 09:16:47 »
 Juuri nyt keväällä on veneestä pilkkimisessä sesonki Maaninkajärven alapuolisella Mustavirralla ja Ruokovirroilla. Kuhia suurin osa yrittää, välillä pilkkiin tärähtää kookkaita haukia. Viannankosken alapuolellakin pilkitään ilmeisesti veneestä innokkaasti. En tiedä missä kohti menee raja metsähallituksen erityiskalastusalueen ja Maaninkajärven välillä, saattaa olla jopa merkitty jollakin tavalla.

Hongthong

 • Posts: 4
  • View Profile
Vs: Maaninkajärvi
« Reply #3 on: May 13, 2014, 14:05:16 »
Tuli käytyy sit Maaningalla viskelee parissa paikassa. Mustallavirralla pommitusta tunnin verran ja nilsu jäi vaan pohjaan :x
Kirkonrannassa tunti heittelyy ei mitään. Venekin ois ollu mut vähä liian kylmä joten jätetään kuhan uisteluun sit kesällä 8-)
Käytiin myös kattoo Viannalla ja kesällä ois tarkotus mennä kokeilee. 500kg oli kai just menny LOHTA jokkeen niinku paikalliset sanoo :-D 

 center>