Chat

Author Topic: Kalassa.netin plösöt  (Read 5073 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Kalassa.netin plösöt
« on: November 24, 2011, 15:22:23 »
Jumalauta! Nyt se on nähty. Papereissa lukee, että "lievä ylipaino". Minua on aina haukuttu luuviuluksi ja vaikka miksi, koska kouluaikoina painoin alle 50kg, vaikka pituutta oli 179cm. Indeksien mukaan minulla oli keskivaikea alipaino. Armeijaan mennessä painoin 54kg ja sieltä reserviin siirryttäessä 58kg. Lihasmassaa tuli lisää, koska kyllähän siellä joutui itseään rääkkäämään. Siltikin olin yhä alipainoinen ja terveystarkastuksissa mussutettiin aina että "syö poika syö". Ja ainahan minä olen ruuasta tykännyt ja syönyt paljon ja usein. Yläasteella ja lukiossa en syönyt koskaan aamupalaa, enkä juuri kouluruokaakaan. Yliopistossa ollessa sama linjaus jatkui. Kun työelämä alkoi, tuli kuvioon lounas ja matkat ajeltua autolla. 12 vuoden aikana on elopainoon pamahtanut 24kg lisää ja puntari paukutti lukemat 82kg. Ja tuossa syksyllä mietinkin, että miten nuo isohkot sastan eräpuvun housut tuntuvat vyötäröltä lähes sopivilta. Kyllä se todistaa siitä, että läskiä on kertynyt.

Nyt olisi ajatuksena tehdä kinkulle tilaa, ts. pistetään liikuntaa lisää ja palataan takaisin entisaikojen päiväruokarytmiin. Illasta vedetään potun ja liian lihan sijasta rehuja. Perhana! Mullehan ei läskit ryttyile! Eli häätö tulee tälle elimistöstä nyt. Vaikka vihaan lenkkeilyä, niin nyt lisätään sitäkin. Otetaan tavoitteeksi 75kg alkuun ja siitä 70 kiloon ennen kesää. Sen alle en ala punnertamaan, koska on tuossa ny vähä enempi lihastakin ruhossa kuin joskus ennen. Ei kaikki ole pelkkää ihraa.

Onko täällä muita "läskejä" foorumilla? Mulla ei ole kuin 1-2kg matkaa "normaalipainoinen" -kategoriaan, mutta turvamarginaalia pitää silti saada. Karppaamaan en ala. Se on hullujen hommaa. Mitkä fiilikset? Vai onko ylipaino ylivoimaa ja lisää kaljaa koneeseen? Makkarassa on kaikki vitamiinit mitä ihminen tarvitsee?
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Tornio_River

 • Kalapussikaljoittelija
 • Posts: 690
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #1 on: November 25, 2011, 23:12:05 »
Hmm sen verran mielenkiintoinen aihe  että pakkohan tässä on osallistustua,mutta ensin hieman sitä taustaa kuitenkin,itellä takana nuoruusvuosien urheilu tausta lähinnä tuli 8->19 vuotiaaksi temmottua salibandy +sulkapallo kumpaakin  3 x viikossa,painoa oli tuolloin 75-80 kg ja pituutta 188cm ,kuuperi juoksin niin ettei se 3000 m ollu ku lämmitely,no sitten alko nää naiset kiinnostaaa,, ja kuntoilu jäi. tai no kait net kiinosti jo ennenminki taisin olla 17 w ku ex eukon kanssa alettiin,erottiin tos 3kk sitten,  siinä sitten  meni maailma sekasin 9 vuen suhteen jälkeen aattelin et mitä vattua nyt ,hengiltä  ei itteä viitti ryypätä , paikallekkaan ei voi jäädä.. on  lähtökohtahan oli se että paino oli n.127 kg... nyt sitä 3kk jälkeen on 105 kg..kiitos kai nuoruuden reenauksen, ei se oksenuskaan reenien jälkeen pahasta aina ole,ruokavalio ruisleipää,oikeaa voita, punasta maitoa,raejuusto ja salaatti ym tomaatti kurkku osastoa ja hyvin pyyhkii,ainoa vain että jouttuu vaate osastoa alkaa uusimaan(alkaa olemaan jo liian isoja vanhat) ja sekun tullee kalliiksi näin opiskelijalta,prkl, kaikkee sitä oman kunnon takia tekee.
« Last Edit: November 26, 2011, 11:33:19 by Tornio_River »

Lonewolf

 • Posts: 13
 • Onnenonkija
  • View Profile
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #2 on: December 08, 2011, 22:17:52 »
Lievää lihavuutta laskurin mukaan kärsin minäkin 185cm lepopituudella ja 90 kilogramman elopainolla. En koe itseäni kovinkaan lihavaksi saati lihaksikkaaksi, joka voisi myös selittää tuon "lihavuuden". Karppaukselle ynnä muille Atkinsoneille en aio ruveta niin kauan kun tunnen oloni siedettäväksi tässä ruhossa.
« Last Edit: December 09, 2011, 15:53:33 by Lonewolf »
Leuka vasten rintaa ja kohti uusia vastoinkäymisiä.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #3 on: December 08, 2011, 22:56:23 »
Tänään lenkillä tuli pohdittua, että jos mäkisessä maastossa saa liukkaalla löpsöteltyä 3.8km aikaan 30min 47s, niin ei hyvin. Cooperissa sentään armeijaikäisenä 2640m meni helposti, kovalla kirittäjällä olisin saattanut sen 3000m rikkoa ja saada yhden magneetin enemmän. Massa tuntuu nilkoissa juostessa eniten, hapen kanssa ei niinkään ongelmia, kun on muutenkin syntyjään suht korkea hemoglobiini.  Paha arvata miten "dieetti" tehoaa. Nyt on jätetty päiväruoka pois ja syöty iltaruualla salaattivoittoisesti. Viikonloppuisin ei niin väliä, mitä tulee syötyä..

En muista kapinoinko jo täällä, mutta jännä kun kolesterolista tuli joskus 2000-luvun alussa noottia vähäsen. Jätin voin käytön pois ja siirryin rypsiöljyyn kaikessa. Sitten leipärasvaksi becel.  Mitäpä hyöytyä tästä oli? EI MITÄÄN! Ei YHTÄÄN MITÄÄN. Vittu. Kusetusta koko touhu. 10v luulis jo jotenkin tuon näkyvän, mutta kun ei vaan näy.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 646
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #4 on: December 09, 2011, 11:41:59 »
Älä Mikko sitten alota liian kovaa. Jos paikat hajoaa tai tulee rasitusvamma niin siinähän sitten konkkaat lenkkiä yhdellä jalalla. Elämäntapaläskinä pakko varmaan kertoa omaakin tarinaa. Palvelukseen astuessa viisari värähti muutamaa kiloa vaille 110kg kesällä 2008. Edelleen 185cm mutta tänään vaaka näyttää 87kg. Siinä yheksänkympin tietämillä se pyörii.

Jotenkin tuntuu siltä että kun liikkuu enemmän ja syö vähän terveellisemmin niin kroppa näyttää pitävän omistaan. Pitelee välillä semmosta nälkää päällä että näköä heittää. Onko kellään kokemuksia vastaavasta, kannattaako sitä vaan pureskella kynsiään ja kestää sitä näläntunnetta mikäli haluaisi laihtua?

2 x 60min viikossa sählyä ja 2 x 7km lenkki (40min).
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1472
  • View Profile
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #5 on: December 09, 2011, 13:17:00 »
Pitääne omakin tarina tänne raapustella.. Elikkäs inttiin menin tammikuussa 2007 ja painoa oli muistaakseni siinä 85kg paikkeilla. 6 kk intissä ja paino oli käytännössä sama. Kunto toki oli noussut intin alkuvaiheessa, mutta kuten varmaan kaikki nykyintin käyneet tietävät, niin viimeisen 1,5kk aikana ei hurjasti enää sykitä. Paino oli suht sama intin jälkeen siis. Taisi olla sitten 2008 ja joulukuu, kun vaaka näyttikin ykskaks 96kg. Sen lukeman ko näki, niin maailma pysähtyi hetkeksi. Samantien tuli päätös, että 100kg rajaa en ala rikkomaan. Heti seuraavana päivänä selvitin pikaisesti mitä kannattaa tehdä ja päädyin seuraavanlaiseen ratkaisuun: päivittäinen kalorimäärä maksimissaan 1700 ja kevyttä liikuntaa 3-4 kertaa viikossa. Eli käytännössä vain pienensin ruoka-annoksia ja aloin liikkumaan normaalia enemmän.
Näillä hyvin pienillä toimenpiteillä kesäkuussa 2010 oli painoa enää 75kg. Kevyimmillään taisin olla jopa 72kg, mutta sitten tein päätöksen, että tämä saapii riittää. Tuon jälkeen paino pysyi hyvin mallikkaasti 76-78kg välillä aina tähän syksyyn asti. Silloin maistui olut hetken aikaa normaalia paremmin ja ykskaks painoa on tällä hetkellä 85kg.. Tämä viimeistään opetti sen, että jos mie haluan painoni pitää järkevänä, niin syömisiä on tarkkailtava.
Eli tämän talven aikana tarkoitus pudottaa paino aluksi alle 80kg ja siitä sitten vielä nipistää 2-3 kiloa.

Pete

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2572
  • View Profile
  • http://www.stcroixrods.com/
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #6 on: December 25, 2011, 09:55:38 »
nyt kaikki kala netin lösöt syömään joulu päivänä :) kalaa ja nautaa
Eikö tuo kinkku kuitenkin ole sikaa ja kalkkuna lintua ? Mitä nautaa teillä on tarjolla ?
Paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa !

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #7 on: December 27, 2011, 23:10:19 »
nyt kaikki kala netin lösöt syömään joulu päivänä :) kalaa ja nautaa

Ei halavattu lehmää ny jouluna>kyllä se on sian persusta 5cm läskikuorrutuksella> siis potkaa olutta, voita ja votkaa niin paljo ,jotta riittää!> nuo naudat ja kalakkunat kuivattaa aivotkin vai onko muka sika tyhmempi kuin jompi kumpi noista :wink:.>ihminen on sitten mitä hän syö... Läski Juicen sikabiisissäkin näin se menee...ja aivot toimii rasvalla ja ilman rasvaa ei olis niitä aivojakaan...ja jouluna voi pitää sen syönti ja nautiskelupäivän.

Laihtuminenhan ihmisen ollessa ns. perusterve on yksinkertaisesti kiinni siitä montako kaloria tankkaa ja montako kuluttaa>jos kuluttaa vähempi niin lihoo jos enempi laihtuu>ihan sama onko rasvaa,sokeria vai proteiinia ,tai niitä kaikkia. Noin se yksinkertaistettuna menee.

Väitti ne minuakin reilusti ylipainoiseksi vaikka rasvaprosentti oli alle kymmenen, nuo taulukot? keskiarvosoopaa sanon minä..>kuka senkin menny sitte sanomaan onko 1-2kg mitään merkitystä suhteessa yksilöllisiin eroihin?>ovat vaan kateelliset taulukkonikkarit kukkakeppikroppineen  kiusanneet atleetteja noin ku eivät muutakaan voineet :-D.

Tuo hiilarin,rasvan,proteiinin jne.. kokonaan poistaminen ruokavaliosta ei voi olla tervettä pitkällä aikavälillä?>proteiinin lisäämistä keskimäärin suosittelen painonhallintaankin . (vie nälän tunnetta makean himoa jne..)>sokeri ja rasva taas tehokas lihottaja yhdessä syötynä>siitäpä karppauskin keksitty.>annetaan kropalle pelkkää rasvaa sokerin asemasta ja elimistö joutuu polttamaan sitten sitä energiakseen,koska hiilareita ei ole käytettävissä riittävästi.>siis paino laskee....pihvilläkin....

Lopetetaan se karppaus ym. hysteria ja ruvetaan syömään terveellisesti kohtuudella kaikkea.
Vaikka sitä kuivaa lehmää tai kalkkunaa jos ei itse ehdi parempaa valmistaa.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #8 on: January 02, 2012, 00:27:11 »
Juupa jei. Puntari näytti 76kg. On alkanut läski kaikota ja saa vielä jatkua tällä tyylillä. Uusi tavoite olkoot 70kg.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Tornio_River

 • Kalapussikaljoittelija
 • Posts: 690
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #9 on: January 02, 2012, 12:38:27 »
Nyt on tullu itellä vähän takapakkia kiitos näitten joulupyhien ja jalkavaivojen,noh vielä ollaan kuitenkin miinuun merkkisissä lukemisssa lähtöpainoon mutta jottain tarttis alkaa taas tekemään paremmalla sykkeellä. +10kg takapakkia

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #10 on: January 04, 2012, 09:36:55 »
+10kg takapakkia

No mulla on lähete magneettikuvaukseen lonkkakivun takia. Siitä huolimatta vyössä pystyy kohta käyttämään "uutta reikää". Tuo todistanee sen, että on sitä massaa jo vähän oikeastikin lähtenyt. Ihmeen helpollahan tuo pötsi alkaa kutistua. En syö aamupalaa enkä päiväruokaa (joku omppu tai salaattia vähäsen). Iltaruuasta puolet salaattia ja peruna/makaryyni/riisin määrän puolitus lautasella. Iltapalaksi taas salaattia ja ruisleipää ja tölkki olutta (olut on terveellistä!). Jotkut valittaa että on aina nälkä ja huono olo yms, jos dieetin laittaa tuollaiseksi. Paskapuhetta. Ihan hyvä fiilis ja rehut on ihan hyvää vaihteen vuoksi. Kun tuossa ennen joulua veti mäkkäri-ruokaa annoksen, niin siitäpäs se vasta karu olo tuli. Ja ei tuo uutena vuonna syöty pizzakaan kovin hyvältä tuntunut. Eli tällainen elämäntaparemontti taisi olla ihan vaan omasta asenteesta kiinni. Makkaransyönnistä luovuin jo aiemmin. Ei tartte pilkilläkään örnejä kärvennellä, ennemmin teen termoreen tulet ja grillailen lämpimiä voileipiä.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1472
  • View Profile
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #11 on: January 05, 2012, 23:02:45 »
Eli tämän talven aikana tarkoitus pudottaa paino aluksi alle 80kg ja siitä sitten vielä nipistää 2-3 kiloa.

Jaa-a, 2.1 kuluvaa vuotta kävin puntarilla ja yllättäen paino oli karvan alle 80kg. Ensi maanantaina sitten varmistuspunnitus, mutta yllättävän hyvin on lähtenyt homma käyntiin, vaikka jouluna tuli normaaliin tapaan puntattua oikein kunnolla.

Johanna79

 • Hjalliksen kätyri
 • Posts: 15
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #12 on: January 07, 2012, 12:39:46 »
 :roll: pakko antaa naisellinen näkökulma asiaan  :-D siis noista terveysjutuista, joku becel-margariini, no joo todella terveellistä mutta loppupeleissä ei auta yhtään mitään....(ja yhtiö kiittää kun ihmisiä on kusetettu ja rahat nyhdetty) =)
kivaa lukea teidän miesten juttuja =) heh heh miehet laihduttaa, voi ei....=D siis itse en ikinä lähtisi noihin hölyn pölyihin (puhun karppaamisesta ja mm.kaalisoppa dieetistä) ei hitto kerranhan täällä vaan eletään, kunhan omaa puolisoa miellyttää ulkonäköni niin sitten on hyvä olla  :-) itse olen sitä mieltä että kasviksia ja hedelmiä on hyvä syödä joka päivä, tälleen talvella mm. mandariinit/klementtiinit erittäin hyviä ja maukkaita niitä kun mussuttaa samalla kun pilkkii...ja kyllä nuo vihannes osaston vihannekset enemmän noille jäneksille tuolla pihalla kuuluu....=)
Tsemppiä Poijat urakassanne=) onneksi kohta tulee kesä ja saa kaivaa grillin esiin ja makkaraa ja kunnon pihvejä... :roll:
ja tietty salaattia (sellanen sopiva määrä)
Kuka muu muka,kuka muu muka JHT! <3

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #13 on: January 12, 2012, 00:16:15 »
:roll: pakko antaa naisellinen näkökulma asiaan  :-D siis noista terveysjutuista, joku becel-margariini, no joo todella terveellistä mutta loppupeleissä ei auta yhtään mitään....(ja yhtiö kiittää kun ihmisiä on kusetettu ja rahat nyhdetty) =)
kivaa lukea teidän miesten juttuja =) heh heh miehet laihduttaa, voi ei....=D siis itse en ikinä lähtisi noihin hölyn pölyihin (puhun karppaamisesta ja mm.kaalisoppa dieetistä) ei hitto kerranhan täällä vaan eletään, kunhan omaa puolisoa miellyttää ulkonäköni niin sitten on hyvä olla  :-) itse olen sitä mieltä että kasviksia ja hedelmiä on hyvä syödä joka päivä, tälleen talvella mm. mandariinit/klementtiinit erittäin hyviä ja maukkaita niitä kun mussuttaa samalla kun pilkkii...ja kyllä nuo vihannes osaston vihannekset enemmän noille jäneksille tuolla pihalla kuuluu....=)
Tsemppiä Poijat urakassanne=) onneksi kohta tulee kesä ja saa kaivaa grillin esiin ja makkaraa ja kunnon pihvejä... :roll:
ja tietty salaattia (sellanen sopiva määrä)

Jep, kohtuudella kaikkea ja olut on hyvä :wink:>vähemman kaloreita ja C-vitamiiniakin kuin appelsiinimehussa. :-D..toisaalta B-vitamiiniahan siinä olusessakin....jos vaikka ruokahalut hukassa oiva lääke oikein annosteltuna :-P>näin miesnäkökulmasta pähkäillen...

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #14 on: January 12, 2012, 00:21:02 »
makkaraa

Never. Hyi. Yäk. Mulla on aika lähellä se tilanne, että "elämän kaikki makkarat on nyt syöty". Ihan yksittäisiä kertoja silloin tällöin suostun makkaraa syömään. Ja joskus ulkomailla, kun saa oikeasti hyvää makkaraa. Nämä suomi-kyrsät on jo niin nähty, että välttelen viimeiseen asti. Ja tuntuu että on tilanne mikä hyvänsä, on suomalaisen ratkaisu ostaa makkaraa ja paistaa sitä. SAmalla vaivalla nuotiolla voi tehdä todella laajakirjoisesti erilaisia ruokia. Voi olla, että pitää vähän enemmän etukäteen valmistella juttuja, mutta itse kokkaus käy käden käänteessä. Makkaraan en koske.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

lotollasaa

 • Mutku mutku, vänkä vänkä...
 • Posts: 49
 • KoukkuSormessa SormiHauensuussa ja HaukiSuussa
  • View Profile
Vs: Kalassa.netin plösöt
« Reply #15 on: January 12, 2012, 10:44:42 »
makkaraa

Never. Hyi. Yäk. Mulla on aika lähellä se tilanne, että "elämän kaikki makkarat on nyt syöty". Ihan yksittäisiä kertoja silloin tällöin suostun makkaraa syömään. Ja joskus ulkomailla, kun saa oikeasti hyvää makkaraa. Nämä suomi-kyrsät on jo niin nähty, että välttelen viimeiseen asti. Ja tuntuu että on tilanne mikä hyvänsä, on suomalaisen ratkaisu ostaa makkaraa ja paistaa sitä. SAmalla vaivalla nuotiolla voi tehdä todella laajakirjoisesti erilaisia ruokia. Voi olla, että pitää vähän enemmän etukäteen valmistella juttuja, mutta itse kokkaus käy käden käänteessä. Makkaraan en koske.

et ole sitte vissiin syöny kyröläistä .suomalaista makkaraa oulussa muistaakseni tehdää (''omastamielestä suomen parasta'',jää berliinin makkarat toiseksi omassa suussa). joskus saattaa löytyä K kauppojen liha tiskiltä myydää kilohintoina.

lapissa sitä myyää melkeen jokasessa K kaupas ,keskisuomes luulis et myytäis ja tääl eteläsuomest en ole mistää löytyny.
On turhakäydä keskusteluita jotka ei johda mihinkä

 center>