Chat

Author Topic: Onkiminen lapin kansallispuistojen seisovissa vesissä?  (Read 4132 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quasar

  • Posts: 1
    • View Profile
Onkiminen lapin kansallispuistojen seisovissa vesissä?
« on: March 28, 2012, 12:15:05 »
Onko tuolla seisovissa vesissä sallittua onkiminen? Luontoon.fi sivuilla on kansallispuistojen järjestyssäännöt, ja siellä kyllä lukee että onkiminen ja pilkkiminen sallittu. Mutta kun siellä on niitä taimenia ja harreja niin onko se nyt sittenkään sallittua..?

Onkivehkeet kun ovat kevyet niin rinkassa pitäisi ihan mieluiten pelkästään niitä, eikä tarvitsisi edes uistimia mukaan. Täällä etelämpänä mm. seitsemisellä ja helvetinjärvellä ongintaa on kyllä tullut harrastettua muutaman yön pikareissuilla kun se on sallittua.

Esim UKK:sta tälläistä on tuolla..

http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/urhokekkosenkansallispuisto/harrastusmahdollisuudet/Sivut/Default.aspx#kalastaa

Quote
Kalastaa

Urho Kekkosen kansallispuiston vesistöihin myydään Metsähallituksen virkistyskalastuslupia.

    lupa 1563 UK-puiston kalastusalue (www.villipohjola.fi), kattaa Luttojoen, Kolmosjoen ja Kulasjoen sekä Urho Kekkosen kansallispuiston alueella Suomujoen, Kiertämäojan, Anterijoen ja Jaurujoen vesialueita. Myös kansallispuiston etelään laskevat Repojoen, Luirojoen ja Kopsusjoen vesistöt kuuluvat kalastusalueeseen.
    lupa 3550 Nuorttijoki (www.villipohjola.fi), kattaa Nuorttijoen vesistön Suomen puoleiset osat rajavyöhykkeeseen saakka.
    Tarkemmat rajaukset ja rauhoitusalueet näkyvät kalastuslupien liitekartoissa.
    Tutustu Urho Kekkosen kansallispuiston kalastussääntöön 2008-2010. Lue lisää.
    Lisätietoja: Palvelupiste Kiehinen puh. 0205 64 7200, Koilliskairan luontokeskus puh. 0205 64 7251.

Kansallispuistossa viehekalastus läänikohtaisella vieheluvalla (www.mmm.fi), sekä onkiminen ja pilkkiminen on luvallista vain järvissä ja lammissa. Virtaavissa puro- ja jokivesissä vaaditaan Metsähallituksen virkistyskalastuslupa.
« Last Edit: March 28, 2012, 12:18:08 by Quasar »

nurtsi

  • Muumion haukotus
  • Posts: 59
    • View Profile
Vs: Onkiminen lapin kansallispuistojen seisovissa vesissä?
« Reply #1 on: March 28, 2012, 15:21:06 »
Eikös se tuossa selviä: "onkiminen ja pilkkiminen on luvallista vain järvissä ja lammissa". Virtavedet (lohikalapitoiset) on sitten asia erikseen. Tietty jos asia tuntuu askarruttavan ja onkipaikka on ennalta tiedossa, niin asia selvinnee parhaiten ottamalla yhteyttä metsähallitukseen.

 center>