Chat

Author Topic: Jigausvälineistö hakusessa  (Read 14649 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Syöttikala

 • Posts: 52
  • View Profile
Vs: Jigausvälineistö hakusessa
« Reply #30 on: May 24, 2012, 10:34:32 »
Sillä ei varsinaisesti ole väliä mikä vapa on varavapana, koska tärkeintä siinä on se, että kalareisu ei mene täysin pipariksi jos vapa yksi vapa katkee.

Kahden vavan varustaminen käyttö saattaa tehokkuudellaan kasvattaa saatujen kalojen määrää muutamilla yksilöillä ja heikomman syönnin aikaan saattaa antaa jopa ainoat kalat.

Varavapoja syntyy vuosien mittaan ihan automaattisesti kaluston kierron yhteydessä.

Itsellä kaluston kierto mennee näin.

Jos jollain ihmeen kumman tuurilla vapa säilyy seuraavalle kaudelle ehjänä niin se saa palvella toisenkin kauden. Kaksi kautta alkaa olemaan näiden käyttövapojen (ei koriste esineiden) aihioille aikas maksimi. Elikkäs mitä kovemmassa käytössä vapa on, sitä nopeammin aihio väsyy ja alkujaan tärkeät ominaisuudet heikkenee (vapa lötkistyy). Tässä kohtaa jos vapa on vielä ehjä, ostetaan uusi ja edellinen jää varavavaksi.

Joskus menee niin, että 3-5vuotta selvitään ilman vapahaavereita ja tikkuja kertyy nurkkiin riesaks asti, mutta sitten (niinkuin viime kesänä) saattaa tulla niitä aikoja kun vapoja naksuu poikki senkin edestä. Kela uusiutuu n.3vuoden välein. Siima uusiutuu aina tarvittaessa. Siiman kanssa teen yleensä niin, että alkukaudesta laitan uuden siiman ja puolessa välissä kautta kierrätän siiman toisinpäin, eli jo käytössä ollu naru jää puolan pohjalle ja iskemätön alkukaudesta puolan pohjalla ollut siima tulee käyttöön.

HUOM. Jigivavat ovat hiilikuituvapoja ja eivät kestä kolhuja. Harmittoman oloiset kolahdukset kiviin, jigipään heilahdus vapaan jne kolhut saattavat vaurioittaa aihiota niin, että seuraavassa tilanteessa jossa vapaan aiheutuu vääntöä (kala, pohjatärppi), saattaa vapa mennä helpon oloisesti poikki. Olkaa huolellisia vapojenne kanssa jopa niiden halvimpienkin tikkujen, meinaan yhtä paljon sen ainoan vavan katkeaminen sapettaa siellä kalareisulla oli se sitten 20€ tai 200€ vapa, kun kalastaminen loppuu siihen paikkaan...

Satunnaikalastaja

 • ...asiantuntija tässä asiassa...
 • Posts: 354
  • View Profile
Vs: Jigausvälineistö hakusessa
« Reply #31 on: May 24, 2012, 12:18:21 »
Varavapoja syntyy vuosien mittaan ihan automaattisesti kaluston kierron yhteydessä.

Kumma kyllä en ole onnistunut särkemään kaikkiaan kuin yhden vavan, joten kalustosta löytyy myös historian havinaa.  Tavallaan aktiivikäytössä on vielä Daiwa C2121 lasikuituvapa varustettuna ABU Cardinal 555 kelalla, ikää lienee yli 30 vuotta - tosin käyttöä on vain muutaman kerran vuodessa siikaonkena ja silakan litkauksessa, mutta ajaa asiansa.

madtrue

 • Nyrkinheiluttaja ruispellossa
 • Posts: 450
 • "hullujen kuningas"
  • View Profile
  • Email
Vs: Jigausvälineistö hakusessa
« Reply #32 on: May 29, 2012, 22:19:41 »
Itellä käytössä 175cm vapa jigauksessa "päällisin puolin rannalta heittelen" siimana tällä hetkellä 0.20mm Berkley nano unifilament ja on pikku jigitkin heitetty kauas :). kelana abu carcia cardinal 304i ja tuo paketti makso  179€ (vuos sitte)
"rocky has left the building"

lewwwe

 • Posts: 56
  • View Profile
Vs: Jigausvälineistö hakusessa
« Reply #33 on: September 01, 2012, 05:41:02 »
Morjens, ittellä ois nytte ahvenjigaussetti hakusessa. Tällä hetkellä kuhalle on tuo Yoshinon Jig In Pro 6.6 jalkaisena, kelana toimii Okuma Trio. Yoshino toimii hyvin, voin suositella, mutta itse asiaan. Tuo oma vapani kun on jäykähkö ahvenelle, niin etsin siis ahvenvapaa. Olen katsellut Yoshino Lordia, vaikuttaa hyvältä peliltä, vai? Kelapolitiikasta en oikein tiedä, Daiwasta ja Okumasta kuullut paljon hyvää, ja tuo Triokin on hyvin pelittänyt, joten samanmoinen saattaisi olla vaihtoehtona. Olisiko jollain tietoa suositella hyvää settiä ahvenelle siis? Mielestäni vapa saisi olla 6-koipinen, ja mahd. tasapainoinen. Toivottavasti joku viitisii jakaa tietoaan asiasta kanssani!

 center>