Miksi kohon yläpuolella pitää olla stoppi? Syvyydensäädön takia, oletan? Silloinhan syvyys pitää tarkaaa erikseen kokeilemalla? Minä olen onkinut niin, virvelistä lukien järjestyksessä siimassa on: liukukoho (tavallinen koho ilman keskitikkua), stoppari (ettei kohon reikä "nielaise" tapsia), tapsilenkki, jonka päässä koukku ja siitä n. 10-15 cm alaspäin paino. Tällöin oletettavasti koukku ja syötti ovat aina optimikorkeudella ainakin ahventen kannalta.
Onko tämä ihan persiistä, tämä minun systeemini, vai ovatko ahvenet vaan vielä hajallaan kun on ajankohta tämä ja kesäkin vähän jäljessä? Meinaan tosi huonosti tuli viimekesäisiltä huippupaikoilta Päijänteeltä kalaa. Tosin ei myöskään jigiin tai lippoihin iskenyt ketään.
Ongelmana on ollut se, että tosi pitkissä heitoissa koho jää liian kauas muun roskan putoamispaikasta. Mutta jos tuommoiseen 3 metrinkin syvyyteen heittää niin, että kohon yläpuolella on stoppari, niin tuleeko se stoppari asiallisesti sieltä kelalta, vai pitääkö se 3 metriä roikkua jo heittovaiheessa ulkona?
Heitto-onginta on uutta ja naisen logiikkaa saattaa olla hiven mukana, joten rautalangasta vääntäminen voi olla viisainta.