kuhakeitto
Ongitaan1-1,5kg kuha
Noudetaan pari sipulia omasta ryytimaasta
pippurit kelpaa kaupastakin
Nostellaan/ostellaan pottuja kattilan mukaan
voita
kermaa
kotitekoinen riihiruisleipä
pakkasesta keittojuurekset jos haluaa pilata tuoreuden....
tilliäkin voi laittaa jos tykkää.....minä en ole laittanut.
Ja eiku touhottamaan.....
>Perataan kuha, nylkemällä tai suomustamalla
>pienehkö määrä vettä +sipulit ja pippurit (senverta vettä, jotta lihapalat peittyy) kiehautetaan hellalla , johon paloteltu kala kypsymään kunnes lihat irtoo helposti luista ....3-4 palaa 1-1.5kg kalasta noin 15-30min

.
>siivilöidään liemi talteen ja laitellaan paloitellut potut ym. keittojuurekset (porkkana,lanttu,selleri,jne..)
siihen liemeen kiehumaan kypsemmäksi.
>kun saadaan lihat irti luista lisätään täysin ruodottomat lihapalaset keiton jatkoksi.
>sitten jahka potut ym. pehmenee lisätään suola ja kermaa maun mukaan ,mutta riittävästi kattilan koosta riippuen.
>jätetään keitto vetäytymään liedelle ja lopuksi pinnalle kellumaan reilusti voilla voideltu riihiruisleipä viipale lisä aromia tuomaan.
Ei tuo nyt ollut kovin hullu ,hauska tai omituinen.
Hyvää toki jos kuhasopasta yhtään tykkää, ainakin minun makuun maistuva helppo nopea vaivaton perusvarma versio.
Nautitaan hyvässä seurassa riista aiheisella astiastolla katettuna, seuraksi riihiruis tai tavallinen kotitekoinen taikinajuurileipä voilla voideltuna.
Alku snapsina jääkylmä perinteinen koskenkorva
Ruokajuomaksi maito, valkoviini tai lähdevesi sitruunaviipaleilla ja jäillä höystettynä.
Jälkiruuaksi...hmmm. kuka sitä enää jaksaa syödä?
No,mansikkahillo ja letut jos jaksaa, vaikkapa vaniljakermajäätelön kera.