Väliveteen talviverkkoja viritellessä on hyvä koho tuo;
http://shop.kivikangas.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=koho70 , siinä on vipuvartta senverran, että irtoaa helposti jäästä, liukas pinta, vuorokauden aikana ei juurikaan tiukasti jäätymään pysty. Ko kohossa olen käyttänyt 0,5m...1,0m, naruja jatkona, jolloin verkko asettuu mukavasti väliveteen. Kokuavannolle veto rauhallista tahtia ja kohot, käytän 3m välejä, järestykseen avannon reunalle. Käytän tuommoista 0,5m haarukkakeppiä jäädytettynä avannon reunalle ja siihen kohot järkestykseen; hyvin toimii.
Aikansa kun kokeilee kaikenlaista, oppii, jos on oppiakseen. Talviverkkojakin on tullut pidellyksi tuommoiset 30-40 talvea ja kaikenlaisia töppäilyjä tullut tehtyä mutta niistä oppii.
Parhaat opit olen saanut änkeytymällä vanhan kokeneen kalastajan kaveriksi, sitten vaan tarkasti systeemit mieleen ja sieltä se totuus löytyy ja toisaalta, aina oppii uutta, ellei opi, taantumus alkaa.
Sekin asia pätee, että kaikkea oppia kannattaa, niin huonoa kuin hyvääkin, kokeilla ja sitten miettiä, voisikohan tuon tehdä paremmin/helpommin.
Vanha kalastaja helposti urautuu, nuorella ei välttämättä ole pitkän kokemuksen painolastia ja ideoita voi syntyä siltäkin pohjalta.
Kuitenkin pyydyskalastus Suomessa on niin vanhaa; vanhin verkkolöytö on n 10 400 vuotta vanha, Antreaan verkko, kyllä siinä ajassa perustotuudetkin alkavat selkiytyä.