Chat

Author Topic: Suurpedot puhuttaa  (Read 37964 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Syöttikala

 • Posts: 52
  • View Profile
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #30 on: February 21, 2013, 13:46:36 »
OT

On aika erikoista, että tietyt rodut saavat kulkea julkisilla paikoilla ilman kuonokoppaa. Jos rotu on jalostettu taistelukoiriksi, niin sehän on vähän sama asia kuin kulkisi puukko kourassa kadulla? Ase paljastettuna liikkuminen on vähintäänkin paheksuttavaa, mutta myös laitonta. Ihan vain näin näkökulmana asiaan.

Itse myös olen sitä mieltä että kaikki rodut eivät sovi kaikille ihmisille. Joillekkin ihmisille on ylitsepääsemätöntä saada chihuahuatakaan käyttäytymään kunnolla niin miten sellainen ihminen voisi saada bulmastiffin aisoihin?? Pennunostaja ei välttämättä tiedä mitä on ostamassa, niin siksi pitäisi peräänkuuluttaa enemmän kasvattajien vastuuta päätöksissä kenelle pennun luovuttaa..

Pete

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2573
  • View Profile
  • http://www.stcroixrods.com/
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #31 on: February 21, 2013, 14:35:10 »
Hämmästytään varmaan kaikki kun se karhun ampumis asia tulee julkiseksi.... Miksiköhän pojat pidätettiin ensin kolmeksi päiväksi ja sitten vaadittiin vangittavaksi joka peruutettiin kuitenkin ? Olisiko siinä kohdin tullut epäillyille mieleen että, pitäisiköhän nyt puhua asia miten se on, koska seuraavan kerran vangitsemista käsitellään 14 päivän kuluttua ja se aika ollaan kopissa... Ja ihan mitättömästä syystä ei pidätetä, tai edes harkita vangitsemis oikeudenkäyntiä. Mitäköhän siinä on mennyt pieleen siinä karhun kohtaamisessa, tai koko episodissa siellä "jänismetsällä" ?

Mutta kuitenkin, 1790 oli suomessa asukkaita noin 700 00, 1820-luvulla noin 1,2 miljoonaa. Vuonna 2012 asukkaita 5 406 018 henkeä. Eli noin 4,6 miljoonaa enemmän kuin 1790-luvulla ja 4,2 miljoonaa enemmän kuin 1820-luvulla.
Asukkaat ovat samalla alueella, eli Suomen rajojen sisäpuolella.
Jos susi ja petoeläinmäärä olisi sama kuin joskus 1800-luvulla, niin liki joka pihassa olisi aamulla jonkinasteiset petoeläimen jäljet. Tämän vuoksi on aivan typerää verrata jotain 1700/1800-lukua nykypäivään.

Tuo Mikon koirajuttu kyllä pitää paikkansa. Tuolla talutellaan jos jonkinlaista otusta yhtään tietämättä mitä tai mihin koira kykenee kun se sille päälle jostain syystä ryhtyy. Sama kun niitä koiria pidetään vapaana ties missä ja milloin vain. Vaikkakaan ne eivät suurpetoja olekkaan, vaan niiden pitäisi olla kotieläimiä.
« Last Edit: February 21, 2013, 15:03:29 by Pete »

Syöttikala

 • Posts: 52
  • View Profile
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #32 on: February 21, 2013, 16:13:49 »
Tuona mainitsemanasi aikana, jolloin väkiluku oli nykyistä huomattavasti pienempi (1850-luvulla), oli susikannan koko arvioitu olevan n.800 yksilöä eli 6-7 kertaa nykyinen määrä, eli kukin vertailee tai on vertailematta mennyttä ja nykypäivää ihan miten haluaa ja itse kyllä haluan nähdä tuollaisen susimäärän aiheuttaneen aikamoisia ongelmia. Noinkin vähäiselle ihmismäärälle.

Tuohon karhukeissiin.

Kun suurpeto tapetaan luvattomasti niin tutkintanimike on automaattisesti törkeä metsästysrikos. Kun tutkittavan rikoksen maksimirangaistus on tuollaista luokkaa (4vuotta koppia ehdottomana), niin poliisillakin on käytössä sen mukaiset työkalut. Tämä on uusi rikosnimike ja siksi sen mukaiset poliisin toimet ovat vielä suurelle yleisölle vieraita. Perhon keissi tullee olemaan ennakkotapaus törkeästä metsästysrikoksesta. Pienemmissä rikkeissä, ei ole mahdollista käyttää noin kovia keinoja. Poliisin tehtävä on kerätä todisteita ja näyttöä jotta syyte voidaan jättää. Pojat oli melki viikonpäivät vapaalla ennenkuin poliisi teki pidätyksen. Jos poliisilla olisi ollut todisteita niin tuon pidätyksen perään olisi luettu syytteitä. Koska pidätys tehtiin vasta viikko tapahtuneesta, niin poliisi on koittanu saada irti kuulusteluissa joko tunnustuksen taikka kertomuksia vertaamalla eroavaisuuksia. Tämä on ihan normaali käytäntö poliisilla kun tutkitaan tuon kategorian rikoksia. 3pvää koppia ja sen perään puhuttu mutta peruttu vangitsemisoikeudenkäynti oli vain merkki siitä, että poliisilla ei ole mitään näyttöä rikoksesta, vain epäily ja nuo toimet oli hiukan sellainen kaikki peliin yritys saada rikos ratkaistua. Jos tuo keissi olisi viety vangitsemisoikeudenkäyntiin asti, niin siellä olisi käynyt niin että pojat olisi päästetty pois ja tutkinta loppunut siihen. Nyt poliisilla on vielä mahdollisuus tutkia ja etsiä mahdollisia viitteitä rikoksesta, kylläkin niitä löytämättä.

Jos lukee muutakin kuin iltapäivälehtien kohulööppejä tai asenteellisesti kirjoitettuja savonsanomien artikkeleita, niin tässä jutussa ei hämmästytä mikään muu kuin ihmisten tapa tuomita ennenkuin on tutkittu.

Pojat on ollu ihan rehellisillä asioilla ja käyny paska tuuri, että olivat erehtyneet karhunpesälle ja onnekseen heillä oli edes se yksi haulikko matkassa ja onnekseen siinä oli edes jonkinlaista ryyniä piipussa.

Pete

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2573
  • View Profile
  • http://www.stcroixrods.com/
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #33 on: February 21, 2013, 16:37:17 »
Jos lukee muutakin kuin iltapäivälehtien kohulööppejä tai asenteellisesti kirjoitettuja savonsanomien artikkeleita, niin tässä jutussa ei hämmästytä mikään muu kuin ihmisten tapa tuomita ennenkuin on tutkittu.

Joo, olen lukenut ja kuunnellut vähän muutakin kuin vain niitä iltapäivälehtien lööppejä.... Odotellaan :-o
« Last Edit: February 21, 2013, 17:15:47 by Pete »

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #34 on: February 22, 2013, 18:30:25 »
Saapa nähä kuis äijjien käy, linnaa jos tulee elukan taposta enempi kuin ihmisen taposta ei ole laki mennyt aivan oikein. Siis minun mielipide tapauksesta mullikkaplaadetin ja kalassa netin perusteella..... :-P

Mikäs olisi tuommoisesta mokasta se sopiva rangaistus?. , vahinkoahan ei saa tekemättömäksi tai kuollutta elukkaa eläväksi kuitenkaan? Linnatuomio ei kyllä yhteiskuntaa tässäkään tapauksessa hyödyttäisi.

 Mediaseksikästä ehkä niille tuomitsijoille ja kostajille balsamia haavoihin, vaan entäpä  sitten kopissa istuminen? Kukapa siitä hyötyy? Yhteiskuntapalvelu tai tömäkät sakot olisi kai kaikille kannattavampaa ,jolloin rikoksentekijät vois jatkaa työssänsä  ja sovittää työpanoksellaan mokansa.
tuottaen tuloja yhteiskunnalle sen kalliin laitoshoidon menojen sijaan.


OT en ole minäkään koiravihaaja edelleenkään, koiran omistajia on kyllä iso lauma joita en jaksa ymmärtää......jonkunmoinen lauma sentään niitäkin joiden hauvvat voi hyvin....

Jonkinlainen ajokortti järjestelmä pitäis noille tolloille kehittää.

Surullisena seuraillut eläinten kärsimyksiä kaupunkien ja maaseudunkin asutuksissa.

Ainainen tappelu pissa kakka jätöksistä ja sitten vielä rotanmyrkky suupaloja ym. älytöntä ihmisten
keskinäisissä riidoissa elukoiden ollessa kuitenkin syyttömin osapuoli.

Itselläni ei kaupunkiin koiraa tule, pitäis olla aikaa ja tilaa enemmän vaikka upeita eläimiä hyvin hoidettuna ovatkin.

Syöttikala

 • Posts: 52
  • View Profile
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #35 on: March 04, 2013, 13:47:29 »
Kuinka kaukana onkaan RKTL.n suurpetoarviot todellisuudesta?? Tämä on tärkeä kysymys, koska suurpetopolitiikkaa käydään juuri näiden lukemien perusteella. Petopolitiikan tulisi perustua mahdollisimman lähelle oikeata määrää olevaan arvioon, jotta sen käytännön toimet olisivat riittäviä eikä liian mietoja tai väkeviä. Tällä hetkellä on jo tunnustettu että petopolitiikka on menny persiilleen, mutta kuinka pahasti, niin sitä ollaan selvittämässä. Alla esimerkkejä siitä kuinka virheellisillä tiedoilla ministeriö on pyrkinyt toteuttamaan petopolitiikkaa.

Varsinais-suomessa RKTL virallinen ilves arvio oli 23 ilvespentuetta (138 ilvestä) ja totaalilaskennassa (joka on rktl.n masinoima) löytyi 68pentuetta (408 ilvestä). Etelä-hämeessä virallinen arvio oli 25 pentuetta (150 ilvestä) ja laskennassa löydettiin 49pentuetta (249 ilvestä). Aikamoisia heittoja arvion ja laskentatuloksen välillä. Varsinais-suomessa ei mennyt kuin 270yksilöllä pieleen ja etelä-hämeessä 99 ilveksellä pieleen.  Ministeriötä myöten ollaan havahduttu totaalilaskentojen ja arvioiden välisiin suuriin eroihin. Totaalilaskenta on nyt toteutettu vain osassa maata ja kertaakaan laskentatulos ei ole ollut pienempi kuin arvio. Kerran on ollut sama tulos laskennassa kuin arviossa, mutta muutoin meillä on enemmän ilveksiä kuin arvio antaa ymmärtää. MMM yritti jokuvuosi sitten hillitä ilveskannan kasvua myntämällä runsaasti kaatolupia, mutta määrä ei ollut riittävä, koska kriittinen ilvesmäärä oli todellisuudessa ylittynyt jo aikapäiviä sitten.

Menneenä viikonloppuna Perho-Halsua seudulla suoritettiin susilaskenta. Laskenta tehtiin koska RKTL arvioi kaikista ilmoituksista ja havainnoista huolimatta alueen susikannaksi 2 sutta. Laskennassa saatu tulos on n.8 kertaa suurempi ollen 15 sutta jotka varmuudella on pystytty yksilöimään. Laskenta toteutettiin motittamalla samanaikaisesti omiin erillisiin motteihin kaikki susilaumat ja yksilöt, jolloin samoja jälkiä ei lasketa kahteen kertaan. Yksilöiden määrä on saatu selville seuraamalla susien jälkiä ja laskemalla monetko jäljet eroavat yhtäaikaisesti jotoksesta. Myös lentokonetta on käytetty laskennassa apuna. Laskenta tekniikka on sama kuin rktl.llä. Tulos on minimitulos, jolloin ei tarvita korjauskertoimia. Tästä laskennasta tulee A-Studio ohjelma 4.3 eli tänään. Ei siis ihme, että paikallisilla palopi käpy petopolitiikkaan, kun heidän huolensa sivuutettiin virheelliseen arvioon tukeutuen. Uusimmassa kanta-arviossa pohjoispohjanmaan eteläosa ja koko päijänteen itäpuolinen alue oli merkattu susityhjiöksi. Tämä on aiheuttanut suurta närää paikallisissa ihmisissä, koska susia kuitenkin on olemassa.

Karhulaskenta on myös ongelmallinen, koska sekin perustuu pentuehavaintoihin. Karhua ei pysytä lumilta kunnolla laskemaan ja havainnointi tapahtuu sulanmaan aikaan. Havaitut pentuemäärät kerrotaan luvulla X jota en muista ja siinä on karhukanta-arvio. Voimakkaassa kasvussa oleva karhukanta karkaa arvioitsijoiden käsistä helposti, kun ei tiedetä tarkkaa määrää yksittäisistä karhuista, eikä yksittäisten karhujen sukupuolijakaumasta.

Poronhoitoalueen eteläpuolella Ahma on yllättävän runsaslukuinen. Kanta on voimistunut vuosivuodelta ja havaintoja tehdään etelärannikkoa myöten. Omalle kohdalle siunaantui kaksi näköhavaintoa pirkanmaalta menneenä vuotena. Sama yksilö oli kyseessä mutta kuitenkin. Poronhoitoalueella ahmojen määrä on pimennossa. Mm. Enontekiön kunta on esittänyt ministeriölle, että kantaa tulisi pian leikata. Poronhoitoalueen tilanteeseen en sen kummemmin ota kantaa kuin totemalla, että kolmesti kävin ylälapissa menneenä vuotena ja joka kerta sain tarkastella tuoreita ahman jälkiä..

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #36 on: March 04, 2013, 19:42:58 »
Hmm....niin kauan kuin päätöksiä on tehty poliittisin perustein ei järki ole mukaan mahtunut :-P, ovat politiikan pojat ja tytöt senverta pelureita, jotta huijjaus ja korruptio kukoistaa.

 Ei suomessa ole sen kummempaa kuin muuallakaan. Taitaapi tässäkin asiassa kohtuullisen hyvin näkyä tuo osatotuuksien pitäminen ainoana ja oikeana. RKTL on oikeassa ja muut asiantuntijat niitä harrastelijoita ja mitä lie populisteja :-D.....kauheeta ettei jopa persuja tai muita homofobia tyyppejä...ei ainakaan demari tai vihreä taiteen tukija juu...tämmöset jos valtaan päästetään niin susihukka meidät perii.....siis aletaan kikkailla tilastoilla ja prosenteilla ,kuten palkan alennus saneluissakin...joita jotkut hävyttömät neuvvotteluiksikin kutsuvat.

Milläs sitä  niitä ääniä sitten kalasteltais jos siirryttäis tylsään järjen käyttöön ja asiantuntijoihin ilman poliittista väritystä :-P....

Norjan malli petopolitiikkaan ja tanskanmalli vanhusten hoitoon :-P......parempiakin malleja on, mutta kenellä se pokka kestää muuttaa jotakin oikeasti?? Lienee  mahdotonta  nykyisellä politiikan taistelutantereella.

Jos ei rahalla asioita saa pilalle, niin politiikalla ainakin, onnea vaan hiihtolitto....ronssista jne... :-D Sorry OT.

« Last Edit: March 04, 2013, 19:57:30 by KÖSTER »

Pete

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2573
  • View Profile
  • http://www.stcroixrods.com/
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #37 on: March 05, 2013, 09:57:25 »
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288545409729.html

Jutussa on vain yksi huono puoli, asianomistaja ei ole ollenkaan varma mikä vamman koiralle teki tai mistä se on tullut. Koira oli ollut valvomatta pihamaalla tai ties missä.
arvaus oli että se olisi ilves, kun lähimailtakin ilmeisesti on ilves vienyt kissoja, varmaankin.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #38 on: March 05, 2013, 16:51:35 »
Jälleen eläimet saa kärsiä  ihmisen typeryydestä johtuen?

Liika on liikaa olipa ihmisiä, ilveksiä tai koiria.

Nälkä lienee kisuillakin jos koirat ja kissat kelpaa?, olishan nuo lumijäljet tietty todisteluun näin talvella havaittavissa jos tuntuu jälki enemmän ilveksen kuin tapparan tekemältä :-P.....

Loppujen lopuksi syyhän on yhteiskuntapolitiikassa kuten aina ennenkin :wink:....

Meidänkin lapsuuden kotoa vei kettu  kissoja, varsinkin semmosia jotka merkkas sisätiloihin reviiriään.....

Oli oikein repolainen haulikolla niskalaukauksen osannu tehdä....ei niitä suotta fiksuina saduissa kuvata kettuja meinaan....

Jos em. tappauksessa oli koira siellä minne koira kuuluu ,niin kaipa isäntä olis sen tekijänkin bongannut?

Jos valvomatta ympäri kyliä rakit pyörivät lienee mahdollista muidenkin kuin ilvesten hermostuminen moiseen touhuun :-P.

Pete

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2573
  • View Profile
  • http://www.stcroixrods.com/
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #39 on: October 30, 2013, 12:34:02 »
Niin viimeksi meinasi käydä kylmät pojille, jotka olivat juoksuttamassa nuoria koiriaan. Onneksi olivat ottaneet yhden haulikon mukaan siltä varalta jos sattuisi vaikka jänis lähtemään liikkeelle ja tämän vuoksi ase oli ladattu patruunoilla joissa oli 3,5mm haulia (jäniksen metsästyksessä käytettävä haulikoko).

Pesästään säntäävä karhu käyttäytyy samalla tavalla kuin haavoittunut. Kukaan hullu ei SIIS ei kukaan mene tarkoituksella karhun pesälle tai haavoittuneelle karhulle yhdellä haulikolla jossa on pienriista patruunat piipussa. Vielä hullummalta väite tahallisesta teosta kuulostaa kun mutustelee tietoa että pojilla olisi autossa ollut toinenkin haulikko, mutta ottivat mukaansa vain yhden.

Tuo karhukeissi tulee näillä näkymin jäämään ilman syytteitä näytön puuttuessa. Media ja yleisö on tietysti jo makean uutisoinnin takia kerennyt pojat tuomitsemaan, mutta vielä toistaiseksi meillä oikeuslaitos pitää näitä poikia syyttöminä niin kauan kunnes toisin näytetään.

Tuossa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013103017664235_uu.shtml

Ihan se ei nyt ollut niin kuin maakuntalehdissä ja toripuheissa oli puhuttu. Ei syyttäjä ihan ilman näyttöä lähde juttua viemään...

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #40 on: April 03, 2014, 21:21:03 »
Mikähän lienee lopullinen tuomio?

Karhu on tuomittu kuolemaan, mutta mitäs demokratiamme on keksinyt epäillyille rangaistukseksi ,kun en netistäkään bongannut mitään juttua?


KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #42 on: November 09, 2014, 13:04:14 »
No niin, nyt sitte alkulämmittelyt pidetty ja hoviin päädytty.
Ei paha tuomio, kaipa tuo pureman uhriki  jo hiukan enemmän kontioo kunnioittaa jos ei sitte lakia ymmärrä vieläkään

Pete

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2573
  • View Profile
  • http://www.stcroixrods.com/
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #43 on: November 09, 2014, 15:31:13 »
Tuossa on nyt vähän tietoa siitä mitä koko juttu oikeastaan on....
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194849280241/artikkeli/karajat+paljastaako+koiran+pantakamera+tapettiinko+oriveden+karhu+laittomasti+.html

Ja vielä ei ole tullut GPS-juttuja tai puhelimien GPS- ja karttatietojakaan julkisuuteen... Varmastikin mielenkiintoisia nekin  :roll:

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 556
  • View Profile
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #44 on: November 21, 2014, 15:12:07 »
Sehän kertois suoraan mikä tarkoitus oli jos kerrottais minkäkokoisia hauleja oli nahassa, 4-4,5mm menee vielä jänisjahdissa, 6,2->täyteinen on jo tarkotettu lähietäisyydelle ison elukan kanssa. (Toki jos löytyy rihlaa piipusta ja kunnon tähtäimet niin täyteisellä vedetään suht. pitkällekin).

Jos joku on niin hurja jätkä että lähtee karhujahtiin lintupaukuilla niin pallit on kyllä karmean kokoset, ja sellanen kaveri erottuu kyllä porukasta muutenkin itsesuojeluvaiston puutteella tai äärettömän kovalla itseluottamuksella.
« Last Edit: November 21, 2014, 15:16:22 by jcuster »
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #45 on: November 24, 2014, 06:42:08 »
Onhan tuo aikaa ekstremee mennä nukkuvaa karhua haulilingolla säikyttelemään.
Saapi olla tarkkana karhupyssynkin kanssa.

Toisaalta jos ja kun pokka kestää ja aivot valuneet palleihin täydellisesti ,onhan haulipanoksen tuhovoima melkoinen vastaavaan 13gr luodikossa luotiin verraten varsinkin jos hylsy katkaistu täyteismalliksi? 35gr lyijyä tai enemmän  ... Isompi reikä jne... Ampumaetäisyyden ollessa 5-10 metriä.

Kuitenkin yksi lyönti kontiolta riittää ....ja jos kiinni/puraisemaan  on kerennyt ei ole hengenlähtö kaukana ollut.....pikemminkin yhden lyönnin tai puraisun päässä nallen niin halutessa.
On vaan oikeasti ollut tuuria sen hengenlähtönsä kanssa, jossain määrin lähellä ollut....?

Yksi ohilaukaus niin osat vaihtuu nopeasti..... ilmeisen lähelläkin oltu ehkäpä noin kymmenen metrin päässä karhusta?. tuleepi ampujallekkin patti tilanne pinkaista karkuun jos ohi menee....

Alle sadasta metristä luodikolla voi huonon laukauksen tuloksena olla täysi työ pysäyttää kontio kahdella kiväärillä olen kaatajan suusta kuullut.
Lähtee aina kohti ampujaa ja päin tulevaan karhuun on aika pieni osuma alue kuolettavan tai pysäyttävän laukauksen suhteen ellei sitten nouse takajaloilleen ,mikä pelasti tuon tarinan kertojan sillä kertaa jos oikein ymmärsin.....oli onneksi varmistamassa muuan hätähousua kokeneempana kaatajana.
Ompi enemmän kuin suositeltavaa osua kuolettavasti ensimmäisellä laukauksella,kokeilu voi maksaa ampujan tai erätoverien henkikullan jos liipasinsormi herkkyys hukassa tositilanteessa....vaikkapa takaviistosta ampumisen yrittäminen saa aikaan huomattavia vaaratilanteita.

Eli henkensä uhalla kaveria puolustanut ei nyt lie aivan yhtä liemessä kuin Aarnio konsanaan?
Toisaalta jotainhan moisesta säädöstä on tultava ja tuohan on mielenkiintoista seurata muuttuuko hovissa ja miten.


KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Suurpedot puhuttaa
« Reply #46 on: November 26, 2014, 05:34:32 »
No hovissa nurin sitten menikin näemmä?
Lieneekö kopissa olostakin päivärahat maksettu :-P.
Hengellään on tyypit leikkineet ja toivottavasti tapauksesta oppineet kunnioittamaan ,niin lakia kuin nukkuvaa karhuakin 8-)!

 center>