Chat

Author Topic: Silakan, kuoreen tai muikun kalastus jään alta verkoilla  (Read 9663 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pyydystelijä

 • Posts: 33
  • View Profile
Millaisia kokemuksia teillä on pienten parvikalojen pyynnistä jään alta verkoilla? Saadaanko yleisesti ottaen esimerkiksi kuoretta, muikkua tai silakkaa niin hyvin, että hommassa olisi jotain mieltä? Itse en ainakaan ole kuullut, että juuri kukaan kyseisiä lajeja talvella pyytäisi. Tuntuu että lopputalvi on ollut siian, hauen ja ahvenen osalta merellä niin hiljaista, että vaihtoehtoina alkaa olla verkkojen vetäminen pois jään alta tai sitten jonkin uuden kalastustavan kokeileminen.

Ammattikalastaja

 • Posts: 100
  • View Profile
  • Email
Vs: Silakan, kuoreen tai muikun kalastus jään alta verkoilla
« Reply #1 on: March 10, 2013, 13:08:40 »
Kyllä nuo parvikalat näin kun lumipeite jo vähin ohenee, sinne väliveteen ne valon perässä päivisin nousevat. Nyt jo olen särkikaloja, kuoretta ja muikkua tuolta 2-3m:n syvyydestä saanut. Kevät tulee. Kuore on edelleenkin loistanut poissaolollaan ja kokemuksesta tiedän, että aikaisintaan kolmen viikon kuluttua sitäkin harvakseltaan verkkoon jää. Vaatii vain näillä vesillä 10mm verkon.

pyydystelijä

 • Posts: 33
  • View Profile
Vs: Silakan, kuoreen tai muikun kalastus jään alta verkoilla
« Reply #2 on: March 11, 2013, 14:28:03 »
Ensimmäinen kuoreenpyyntikokeilu 12 mm verkolla tuotti heti muutakin kuin kokemusta: yhdestä verkosta nousi noin kilon verran kohdelajin yksilöitä. Syvyyttä paikassa oli noin 5 m ja 1,8 m korkea verkko oli pohjaan laskettuna. Kuoreiden suusta pullahteli pieniä tokkoja verkosta irroitettaessa, joten ne lienevät olleen paikalla ruokailemassa. Valitettavasti kiiskejäkin oli muutama jäänyt verkkoon. Suurin yllätys kalastuksen jälkeen oli se, kuinka hyvän makuisia kuoreista tuli kun ne paistoi pannulla muikkujen tavoin. Omasta mielestä maku oli paljon parempi kuin kesällä pyydetyillä muikuilla. Puhkoin kuoreet siten kuin yleensä opastetaan eli katkoin ne hieman pään takana sijaitsevan hajurauhasen takaa.

Ammattikalastaja

 • Posts: 100
  • View Profile
  • Email
Vs: Silakan, kuoreen tai muikun kalastus jään alta verkoilla
« Reply #3 on: March 23, 2013, 11:29:07 »
http://yle.fi/uutiset/tvsta_tutun_talviverkkokalastajan_monivaiheinen_kausi_on_paketissa/6548384
Tuommoisen uutisen tänään luin; mihin ihmeeseen talviverkoilla kahta miestä tarvitaan. Aina olen kalastanut yksin, pl 70-luvun lohen siimakalastus, niin talvet kuin kesätkin. Oikeastaan en kalakaveria edes välttämättä huoli, ainakaan aktiiviseen toimintaan. Katselijoita on sitten ollut senkin edestä.
Verkkokalastus nyt vain on senverran simppeliä hommaa, etten edes korkeilla taimen- ja siikaverkoilla ole kaveria tuntenut tarvitsevani. Taimen- ja siikaverkot ovat merialueilla normaalisti tuommoisia 12m korkeita, nykyisin järvikalastuksessa korkeimmat verkot ovat ainoastaan 5m korkeita maksimissaan, yleensä 3-4m.
Talvella homma on tosi helppoa ja kesälläkin tuuli on paras "soutaja", ei tule riitaa.

 center>