Chat

Author Topic: Kalan irtoaminen  (Read 19082 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pilkki-Iita

  • Posts: 3
    • View Profile
Kalan irtoaminen
« on: April 30, 2013, 22:08:40 »
Onko kalan irtoaminen pilkistä ihan randomia, vai mikä siihen vaikuttaa? Joskus menee monta kisaa, ettei yhtään kalaa irtoa, mutta nyt taas Saarijärvellä noin 30% saaliista irtoaa. Tuntuu tapahtuvan niin isomman kuin pienemmänkin saaliin kanssa.

Ruttuliisa

  • Posts: 9
  • Ennätys: Kirjolohi 2182 g Hossalaislammilta
    • View Profile
Vs: Kalan irtoaminen
« Reply #1 on: May 05, 2013, 22:04:18 »
Onko kalan irtoaminen pilkistä ihan randomia, vai mikä siihen vaikuttaa?
Tähän en tiedä vastata, mutta eiköhän tässä ole käytetty satunnaislukugeneraattoria ahkeraan monissa asioissa.
Olen kyllä huomannut, että versiossa 1.03 kalat (kaiken kokoiset) irtoavat huomattavasti useammin kuin versiossa 0,95.

Samoin iso vie nyt pilkin paljon useammin, etenkin jos käyttää 1-vapaa. Kuitenkaan ao. paikasta ei koskaan tule pikkuisia ahvenia isompaa kalaa ennen eikä jälkeen. Yleensäkin harjoitellessa ei tule kovin isoja kaloja. Yksinpelin kisassa muille pelaajille tulee usein 7-kiloisia haukia ja muita suuria kaloja, kun itsellä ei edes 2-kiloinen tule 6":n avannosta muuta kuin pakkonostolla.

Ja kalat ovat paikoin kokonaan poissa. Ennen tuli monissa vesistöissä sentään kiiskiä, pikkuahvenia tai pasureita, jos "oikeat" kalat loppuivat avannosta. Nyt tuntuu tylsältä, kun mikään syötti tai pilkki ei kelpaa isollakaan alueella.

Ja taas on ottipaikat muuttuneet rajusti, joten töitä riittää, jotta on taas ajan tasalla, mistä kannattaa saalistaa. Vaikka sellaistahan se on aina oikeastikin uusissa vesistöissä.

 center>