Aloitellaampas uutta aihetta ja katsotaan saataisiinko keskustelua pystyyn. Jokainenhan meistä tietää että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja ainakin omalla kohdallani reissun suunnittelu on yhtä antoisaa aikaa kuin itse toteutuskin. Vai syntyykö teidän mielestä parhaat reissut sponttaanisti pienellä varoitusajalla?
Elämäni aikana olen tehnyt alle kymmenkunta reissua lappiin kalaan tai metsälle, joista käytännössä kaikki on löyty lukkoon muutaman viikon varoitusajalla. Tämä on sitten näkynyt reissussa. Kaikki on tehty hutiloiden, taustatietoa ei ole ehditty välttämättä hankkia riittävästi, ruuat on matkalla haettuja ja aina jotain tärkeää unohtuu. Onneksi nämä reissut ovat olleet maksimissaan neljä yötä ja leiri ollut alle 5km päässä autolta tai tapahtunut mökissä. Tästä huolimatta kaikki reissut on ollut erittäin hyviä, enkä niistä ainuttakaan jättäisi käymättä.
Nyt kumminkin tehdään tähän rutiiniin poikkeus ja suunnitellaan ensi kesäksi reissu kunnolla! Tätä reissua varten kaipaankin vinkkejä ja ehdotuksia kokeneemmilta kavereilta, niin vaellukseen kuin kalastukseenkin liittyen
Tarkoituksemme on siis lähteä ensi kesänä serkkuni kanssa, luultavasti elokuun alkupuolella 7-10 päivän kalastusreissulle joko Kaldoaivin erämaahan tai pohjois Norjaan. Tavoite kaloina on taimen ja rautu, joita löytyy kummaltakin alueelta. Paikka on vielä toistaiseksi avoin, mutta viimeistään maaliskuuhun mennessä lyömme sen lukkoon. Tavoitteena olisi ensimmäisen päivän aikana vaeltaa n.15-20 km tieltä sopiville pelipaikoille johon leiri pystytettäisiin. Tästä sitten tehdään n.10-15km päiväreissuja lähivesistöihin. Päiväreissujakin olisi tarkoitus suunnitella etukäteen, joista sitten tilanteen mukaan valitaan sopivimmat vaihtoehdot.
Tähän asti reissuihin on tullut pakattua "vähän kaikkea, ettei varmasti lopu kesken" periaatteella, joka on sitten ketuttanut kun rinkan on kiskaissut selkään. Nyt kumminkin tuota matkaa tulee sen verran paljon että kaikki ylimääräinen täytyy tiputtaa pois ja ruuankin kanssa pitää laskeskella. Tällä kertaa ei taida kehdata ottaa raakoja perunoita, sipulia, nötköttiä sun muuta "herkkua" mukaan, vaan lähdetään siltä linjalta että kaikki olisi kuivattua ja mieluiten ITSE kuivattua...Suuri syy miksi rinkka pitää saada kevyeksi on myös jatkuva polven kanssa taistelu, jonka kestävyys kyllä hieman hirvittää jo tässä vaiheessa. Polvea ajatellen, nyt alkaa myös lihasten ja kunnon kohotus. Kyllä tuon matkan jo tässä vaiheessa kävelee, mutta olisi kiva kumminkin saada touhusta mukavaa, eikä kuluttaa kaikkea aikaa lepäämiseen.
Ruuan suhteen on tehty jo pientä alustavaa suunnittelua, kaikkea kun ei uskalla kalan varaan laskea. Tällä hetkellä kuivuri kuivattelee ensimmäistä testi erää (Porkkana, kolmea eri väristä paprikaa, tomaattia, perunaa, ja kolmea erisipulia). Tämän lisäksi mukaan lähtee jo varmasti ennestään tuttua kuivattua lihaa ja chiliä.
Reissua varten tuli myös ostettua action kamera, jolla toivonmukaan reissu saadaan dokumentoitua.
Nyt sitten vinkkejä tulemaan kokeneemmilta konkareilta! Kaikki otetaan vastaan! Olisi myös mukava kuulla muiden reissusuunnitelmia ja niiden toteutuksia tässä ketjussa!