Chat

Author Topic: Enontekiölle virvelikalastukseen!  (Read 14055 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Oraakkeli

 • Posts: 2
  • View Profile
Enontekiölle virvelikalastukseen!
« on: January 27, 2014, 17:54:59 »
Ollaan menossa n 4 kaveruksen kesken Enontekiön suunnille Kesä-Heinäkuun vaihteessa. Tarkoitus olisi varata joku pikku erämökki ns. tukikohdaksi josta olisi suht helppo tehdä päiväreissuja eri apajille. Kohteena mielellään suhteellisen pienet joet ja miksei pienet purotkin. Ei ole tarkoitus välttämättä saada suuria vonkaleita kunhan ruokakalat pöytään. Olisiko kellään vinkkejä esim.vuokrattavasta mökistä josta olisi suht helpot siirtymis mahdollisuudet mahdollisimman moneen eri kohteeseen. Voidaan kävellä se 5km helpostikin tarvittaessa, mutta mahdottoman paljon pidemmälle en itse mielellään lähde tarpomaan koska selän kunto on tällä hetkellä aika huono. Itse olen käynynt kerran Näkkäläjoella vuonna 2007 ja muut ei tietääkseni kertaakaan eli ollaan kokemattomia kalastajia noilla suunnilla ja monet muutkin vinkit reissuun liittyen ovat enemmän kuin tervetulleita! :)

!

 • Mies joka ei osaa päättää nimeään....
 • Posts: 45
  • View Profile
Vs: Enontekiölle virvelikalastukseen!
« Reply #1 on: January 27, 2014, 20:26:25 »
Olen itsekin suunnittelemassa ensikesäksi kalaretkeä Enontekiölle, ja olen parhaillaan hiihtämässä juuri täällä Hetassa, ja bongasin hyvät kalastusmahdollisuudet alueella.

Ajattelin varata tästä mökkikylästä, jossa nyt majailen, mökin ensikesänä: http://www.ounasloma.fi/

Mutta tuolla Ruijantien varressa on kalamiehelle varmaan hyvä tukikohta, tässä linkki mökkikylän sivuille: http://www.kelotinrantamajat.com/

Tässä karttalinkki kohteeseen, suoraan kalavesien keskelle: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=40000&text=Kelotin+Rantamajat&srs=EPSG%3A3067&y=7604049&x=349516&lang=fi

Oraakkeli

 • Posts: 2
  • View Profile
Vs: Enontekiölle virvelikalastukseen!
« Reply #2 on: January 30, 2014, 12:16:45 »
Kiitos vastauksesta. Kelotin Rantamajat on kyllä jäänyt aikasemmin huomiotta. Siinäkin voisi siis olla yksi vaihtoehto majoitukselle. Onko kellään kokemuksia Närpistöjoesta? Sopiiko hyvin virvelikalastukseen ja onko taimenilla/harjuksilla kokoa? Onko kenelläkään tietoa näkkälän välituvan kunnosta? Pystyykö siellä yöpymään jos innostutaan tekemään pieni retki sinnekkin suunnille?

!

 • Mies joka ei osaa päättää nimeään....
 • Posts: 45
  • View Profile
Vs: Enontekiölle virvelikalastukseen!
« Reply #3 on: January 31, 2014, 18:40:57 »
Noilta alueilta olen itsekin kiinnostunut vinkeistä, ja tarkoitus käydä ensikesänä näissä maisemissa.

 center>