Chat

Author Topic: Kalavene verkkokalastukseen.  (Read 17942 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ammattikalastaja

 • Posts: 100
  • View Profile
  • Email
Kalavene verkkokalastukseen.
« on: March 05, 2014, 18:13:42 »
Hankin tuossa uuden veneen ja monen vaihtoehdon jälkeen päädyin kotimaiseen Särki 410/10 veneeseen. Eilen tuli pihaan ja ensivaikutelmat todella lupaavannäköiset. pituus 405 cm ja leveys 161 cm. Erityisen kantava perä ja kaksi penkkiä säilytyslaatikkoineen.
Alumiinivenettä haaveilin mutta liian kallis pienkalastajan budjettiin.
Lisää veneestä http://kotimainenkala.blogspot.fi/.
Olen muuten miettinyt moneen kertaan, miksi yleensäkään verkkokalastajilla tuo alumiinivene on niinkin harvinainen. Toisaalta lasikuituveneeseen saa lisättyä varustusta; verkon nosto-/laskulaitteet, kaiteet, säilytystilat...jne huomattavasti helpommin kuin alumiiniveneisiin.
Saattaisi olla hyvä keskustelunaihe ja ideariihi.

juha.k

 • Posts: 11
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalavene verkkokalastukseen.
« Reply #1 on: March 14, 2014, 20:48:35 »
Liekkö yksi alumiiniveneen "vika" verkon jäätyminen veneeseen pakkasilla? Tämä siis siinä tapauksessa, että venettä käytetään aivan kauden loppuun saakka.

Itse sovin tänään kaupat kala-paltasta (kahvasta ohjattava, teen pulpetin ensi talvena jos koen sen tarpeelliseksi), ainakin internetin juttujen perusteella veneen pitäisi soveltua  kalastukseen erinomaisesti.

Ammattikalastaja

 • Posts: 100
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalavene verkkokalastukseen.
« Reply #2 on: April 22, 2014, 07:00:49 »
No, nyt on kokemusta vähän enemmänkin tuosta veneen moottorivarustuksesta ja parasta siinä tuo epäkeskosti sijoitettu s-perämoottori. Vispilä on sijoitettu vasemmalle puolelle peräpeiliin, siis vasemman käteni ulottuvilla kun koen tai lasken verkkoja. Nyt ei tarvii persustaan nostaa missään vaiheessa kalatöitä; siitä vain nostelen verkot ylös ja suunnasta huolehtii tuo vispilä siinä välittömästi käteni ulottuvilla. Se on koko ajan käyttövalmiina, toisinkuin perämoottori, ei tarvitse vaihteiden kanssa pelailla.
Nostettaessa ajelen hiljalleen ykkösellä eteenpäin ja vedän verkkoa veneeseen; kalan kohdalla seis, kala irti ja sen verestys ja matka jatkuu. Laskussa taas ykkösellä pakkia, menee verkko tarpeeksi löysälle. Lopuksi lippu veteen ja ankkuriliina kireälle ja veteen, siinä se koko verkkojadan manöverointi.
Perämoottorilla sitten ajelen siirtymät, joskus kun haluaa fiilistellä; siis on aikaa, annan vispilän tehdä työt ja nautin hiljaisesta maisemasta; siihenkin on kalastajalla joskus aikaa.
Kaikenkaikkiaan; hiljaisesti onnittelen itseäni onnistuneesta "moottorisetistäni".

 center>