Chat

Author Topic: Virtaavaan veteen heittäminen  (Read 3673 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Säkyläläinen

  • Posts: 32
    • View Profile
    • Email
Virtaavaan veteen heittäminen
« on: March 29, 2014, 21:24:53 »
Minne suuntaan suurinpiirtein kannataa koskessa heittää niinku vastavirtaan vai myötävirtaa (jos tiiätte mitä tarkoitan) vai sit johonki peili kohtaan??? Huomenna olis tarkotus mennä merikarvianjoen puu- ja lankoskelle heittämään lähinnä lipoilla ja lusikoilla. Millaset on hyviä paikkoja koskessa.?

KÖSTER

  • Posts: 1321
    • View Profile
    • Email
Vs: Virtaavaan veteen heittäminen
« Reply #1 on: April 01, 2014, 13:50:28 »
Nythän on vesi kylmää ja kalat tykkää oleskella varmaankin mietovirtaisissa suvannoissa  ymv.ja hakea lämpösintä/kuitenkin suojaisaa paikkaa merikarvian puroissakin :-P.

Koskeen taimenet ym. nousevat useimmiten vasta veden lämmettyä olisko noin 7-12 astetta kalalajista riippuen( esim taimen vasta +10), kuore vaikkapa noin +7 ja taimen ym. pedot niitä syömään sitte perässä voisin kuvitella. Koskessa saanee tähän aikaan kalastella kaloilta rauhassa, mutta +20 asteessa happea hakemassa kosken syövereistä taimenkin jne..

Sinne missä pikkukalaa tai lämpösempää vettä lähtisin viehettä uittelemaan (kosken niskat,suvannot, miedot reunavirrat jopa kaislikot) ja melkolailla hidastettuna verraten kesäkelin lämpöisen veden (+15- +24) aikaan. Hitaasti uppoava, suspending, tyyppinen uistin sinne pohjalla jurottavan kalan eteen niitä monttuja hakien.

Lusikoista valitsisin ne hitaasti uppoavat/keveämmät versiot joilla sitten rantoja mukaellen vajottelisin sinne mahdollisten taimenten tai kirjolohien eteen akanvirtojen reunat ,kivien edestä viereltä  etu ja takapuolelle uittaen ja pysäytellen. Kuin myös sillä mepps 2 mallin kirjolohen tappajallakin. Värinä vaikkapa kupari lehti punaisilla pilkuilla jos sama toimii kuin vantaallakin.

Koskessa sitten ,kun vesi lämpöistä (+15-- >+24) se rapalan 3- 5cm CD sinne ylävirtaan suoraan ja pikakelauksella/vavalla nykyjä ja vetoja haavoittunutta pikkukalaa matkien ja siimaa sopivasti sisään ,jotta vajoaa sen kalakiven/montun/virran reunan/peilin kohdalle jossa oletettu kala vaanii pikkukaloja ravinnokseen tai häätää niitä reviiriltään niin saattaa onnistua jos mikään muu taktiikka ei toimi.
Normaalistihan heitetään uistin suhteellisin summassa niin pitkälle kuin jaksetaan vastarantaa kohti ja annetaan virran mukana uitellen vieheen mennä alavirtaan kunnes tavoittaa heittäjän puoleisen rannan jolloin kelataan takaisin. Joskus ok. sattuessaan ottikiven tai virtojen yhtymäkohtiin jne..tulosta tulee näinkin.

Tai sitten vaappua sopivan niemen/laiturin/sillanpielen/kahluukiven jne. nokasta suoraan alavirtaan uittaen esim. vapaasti kelluen 70 metriä alavirtaan vesistön koosta ja kalastuspaineesta riippuen pikkuhiljaa nykyjä kelaten ja paikallaan pitäen /pysäyttäen saattaa esim.syvemmässä jurova kirjolohi intoutua tukistamaan sitä rapalan shad rap 5 cm ambulanssin väristäkin istutusten jälkeen jos nenän eteen sattuu jäämään. Iltapäivisin jos lämpöiset kelit vois kuvitella veden lämmön olevan huipussaan ennen yöpakkasia ,jolloin kalatkin saattas intoutua ruokailemaan hankikorreilla ym. veden elävillä lämpötilan aktivoidessa ne liikkeelle :-P.

 center>