Chat

Author Topic: Kaitalampi istutus  (Read 19907 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Espoolainen

 • Posts: 2
  • View Profile
  • Email
Kaitalampi istutus
« on: May 01, 2014, 18:43:11 »
Onkohan jollakin tietoa millon kaitalammelle mahdollisesti tulisi lasti kalaa? tai onko ylipäätään tulossa enää ollenkaan?

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Kaitalampi istutus
« Reply #1 on: May 02, 2014, 23:12:31 »
Ei muuta tietoo kuin se,että kun tulee tankkiauto rantaan ei mene kauan ,kun rannat täynnä saaliinhimoisia onkijoita!
Mitä vähempi istutuksesta aikaa sitä suurempi onkijamäärä kunnes kalat ehtyy ja väki harvenee odotellen seuraavaa lastia;)! Jos siis paikalla käy armoton kuhina on tankki vieraillut hyvin todennäköisesti.

gex111

 • Posts: 20
  • View Profile
Vs: Kaitalampi istutus
« Reply #2 on: May 03, 2014, 20:30:35 »
Missä se kysenalainen Kaitalampi on?

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Kaitalampi istutus
« Reply #3 on: May 04, 2014, 18:50:17 »
Vanhaa porintietä (vihdintie)tovi ja Lahnuksen Shellin jälkeen vasemmalle puolelle tulee näköyhteys Lutakkoon nimeltään kaitalampi. Siis luukin ulkoilualuetta. Shellillä oli luvanmyyntikin 10v sitten ,kun viimeksi luvan ostin ja tuolla vierailin viimeisen kerran kalassa.
Pari kertaa makkarat käyny paistelemassa,mutta en viitti maksaa kaloja salakalastajien ongittavaksi niin sijoitan vaikkapa Kuokkalan koskiin tmv.missä valvonta nopeasti nappaa kaikenlaiset koijjarit antaen porttikiellon tarvittaessa eliniäksikin vaikka verotarkastajalle:)!

Mutta istutusten perässä juoksijoille ok mesta, tulipaikkakin ja lienee joskus jopa puitakin poltettavaksi jne...:)!
« Last Edit: May 04, 2014, 19:03:26 by KÖSTER »

Espoolainen

 • Posts: 2
  • View Profile
  • Email
Vs: Kaitalampi istutus
« Reply #4 on: May 09, 2014, 23:51:02 »
Joo sen kyllä tiedän et ku kalastajia näkyy enemmän ku kymmenen kpl ni lasti on tullu. Tiedoks vaan et hyvä ja hoidettu mesta se on tänäpäivänäki. On puita ja nuotiokatokset missä paistaa. Jopa vessat on yleensä niin siistissä kunnossa että sielä viitsii käydä ja paperiakin on aina löytynyt. Ite en ole lastin perässä kalastaja ja tälläset henkilöt ärsyttää suunnattomasti. Tiedoks et oon tähän astisen elämäni kulkenu kalalla pohjanmaalla. On tullu ruotsissa ja norjassakin tehtyä reissuja. Tänne muutettaessa kalastaminen on jäänyt vähemmälle, koska täälä harvemmin tapaa rehellisiä ja rehtejä kalastajia. Mieluummin kalastan sielä missä luonnollakin on oikeudet..

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Kaitalampi istutus
« Reply #5 on: June 04, 2014, 01:04:51 »
Jep, aivan hyvä mesta lähellä pääkaupungin keskustaa ja ulkoiluun lasten kanssa tullut käytettyäkin makkaranpaistoa ajatellen ja pienimuotoista luontoreissua tehden.

Jos kalaan haluan ,menen läänilupakohteisiin mereltä ja vaikkapa pitkäjärveltä ahventa ja kuhaa narraamaan. Haltia Nuuksion pitkäjärvellä on mielenkiintoinen mesta ,luontoihmisille  käymisen arvoinen kohde uskoisin.
Norjassa lovikin kylässä on ollut vuosia ystävillä tukikohta josta nykyisin jo luovuttu monien sattumusten vuoksi,sielläkin on maisemat komean sorttisia ja suomen Lapin nyppylät hiukan latteaksi tuppaa tuntumaan kaloista puhumattakaan.....ruijanpallas,turska,kissakala ja ties mitä makrillia sai aikoinaan aika tuiman kokoisena ennen pussilohi trooraleitten kulta aikaa jne.

Toisaalta näyttäshän noita mestoja löytyvän pääkaupunkiseudullakin jos panostaa oikeaan aikaan ja paikkaan soppakala saaliin ollessa tavoitteena ,siis onhan mahdollista saada kalaa tai olla saamatta vaikkapa kaitalammeltakin.
Kirbelikohteissa tuo valvonta pääkaupunkiseudulla näyttäsi olevan haasteellista olen havainnut.
Siksipä en ole pahemmin ikävä kyllä ole maksellut. =kalastellut rötöstelijöiden verkkoihin menevien kirbeleiden lisäämiseksi noin periaatteen vuoksi jos ei asiat muutu.
Sen sijaan sijoitan vaikkapa Euroopan parhaimmistoon kuuluvaan äyskosken lupaan 70e -120e vrk tietäen jo luvan osto hetkellä , jotta homma pelaa valvontaa on ja kalatkin komeita taimenia luontaisesti lisääntyneitäkin löytyy istutusten vastapainona ja kohtuu varmasti noita sieltä saa, kun niksit oppii :wink:. Seitsemän munat pataan reissua kaitalammelle tai vantaanjoelle ei oikei päihitä kalastuselämyksellisesti sikakallista äyskosken reissua vaikka halvalla saakin käydä ja monta kertaa.
Onhan noita järviä ja lampia melkonen määrä tutkittavaksi pääkaupunkiseudullakin jos kirbeleitä kyllästyy pyytämään. Ja ainahan noita komeita kalakuvia tuolta vanhakaupunginkoskeltakin näyttää tulevan edullisesta hinnasta huolimatta  :-P. Ei vaan vielä natsaa kalastuspaineeltaan tuota luokkaa oleva mesta ,jossa myöskin kansainvälinen meininki noissa rötöstelykuvioissa näemmä.

« Last Edit: June 04, 2014, 01:08:41 by KÖSTER »

 center>