Chat

Author Topic: Oulussa pienet metsälammet.  (Read 27315 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pike Fisher

 • Posts: 52
  • View Profile
Oulussa pienet metsälammet.
« on: May 14, 2003, 10:13:45 »
Eli tietääkö kukaan oulussa tai lähettyvillä mitään metsälampia joista saisi isompaakin haukea. Mielellään saisi olla sellainen lampi joka ei ole heti tien vieressä ja sieltä olisi Ahvenaa.
Kala,kala,kala,kala.kitara,kitara,kitara.

kaivo

 • Guest
Re:Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #1 on: May 14, 2003, 18:19:31 »
Pike Fisher: kun tunnut nämä Sanginsuun seudut tuntevan, niin lampikalastusvinkkinä: ajelepa siitä Sanginjoen ylittävältä sillalta n. 3 km Muhokselle päin. Siinä tulee oikealle puolelle tietä tielle asti näkyviä lampia (näkyvät esim. puhelinluettelon kartastakin). Kaikissa lammissa (Kaitajärvi, Syväjärvi, Kinnulanjärvi, Hamppulampi sekä pienin kartalla näkyvä, nimetön Härkälampi) on kalaa, joskin kalastuksellisesti kannattaa keskittyä Syväjärveen ja käydä silloin-tällöin kokeilemassa siinä lähistöllä myös Hamppulammella. Kaitajärvessä, joka on lammista suurin, on joskus mosahdellut haukia pinnassa, mutta tärpin tärppiä ei ole muutamilla kokeilukerroilla jostain syystä tullut (haitanneeko samea vesi?).

Syväjärvessä on kalaa melko hyvin. Hauet ovat tosin enimmäkseen puolen kilon molemmin puolin, omalla kohdallani vain kaksi kilon ylittävää kalaa 1,8- ja 1,0 kg, mutta ahvenet ovat ihan ok kokoisia. Hamppulammessa on isompaakin haukea, mutta lampi on melko ruskeavetinen ja kalat nirsompia. Parhaiten kalaa tulee kesäisin nro 1-3 lipoilla. Syväjärvessä on vettä keskimäärin pari-kolme metriä, joten jigikalastuskin onnistuu. Velipoika on saanut Syväjärvestä alkukesällä haukia myös perholla. Lammesta saa myös pohjaongella reilumman kokoisia särkiä (viime kesän suurin melkein 300 g).

Lampien rannoilla on vähän mökkiasutusta, joten pienimuotoisilla lammilla kannattaa kunnioittaa asukkaiden rauhaa (valituksia ei ole vuodesta ´95 asti lammilla käyneenä kyllä vielä tullut). 

Syväjärvelle on parasta tulla suoraa autotieltä, rantaan asti pääsee Syväjärventieltä. Tie laskeutuu siitä päätieltä suht´jyrkästi, rinteessä on tilaa yhdelle autollekin.


« Last Edit: September 28, 2007, 14:52:57 by Kaivo »

Haugi

 • Posts: 51
  • View Profile
  • Email
Re:Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #2 on: May 14, 2003, 19:35:42 »
Lisäinfoa Syväjärvestä: lammella on ollut nyt talvella ainakin jonkin asteinen happikato, nimittäin viikonloppuna sielläpäin liikkuessani pistäydyin lammella ja rannoilla oli paikoittain kuolleita kaloja. Lähinnä lahnoja haukia. Toivottavasti ei hyvän vakiopaikan kalakanta kokonaan kuollut.
Muita paikkoja ei oikein ole tiedossa. Kyllähän kartasta tihratessa jossakin paikoissa sinistä näkyy, mutta omat kokemukset ovat jääneet vähiin. Mitä nyt ole lampien rannoilla kierrellyt, olen havainnut seuraavaa: lammet ovat lähes kaikki suorantaisia, matalia tai erittäin matalia ja enempi-vähempi tukossa kaikkia vesikasveja. Ei siis hyvä.
Tuolla Sanginjoen-Valkeisjärven ympäristössä on muutamia jopa järveksi luokiteltavia plutakoita esim. Niiles-ja Lylyjärvet, mutta niistä jälkimmäisellä ei kyllä ainakaan kannata aikaa tuhrata.
- Haugi -

kaivo

 • Guest
Re:Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #3 on: May 15, 2003, 13:20:40 »
Minäpäs käyn tekemässä kalakuolemista sen ilmoituksen mistä on tiedotettu... Just luin tämän päivän Kalevasta ko. asiasta, oli mm. luetteloitu kaikki Pohjois-Pohjanmaan havaitut kalakuolematapaukset: Oulusta oli ilmoitettu vain Niilesjärvi...

Pike Fisher

 • Posts: 52
  • View Profile
Re:Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #4 on: May 16, 2003, 10:05:53 »
Teeppä se. Kyllä ottaa päähän jos joku tietää kalakuolemista eikä ilmoita.
Kala,kala,kala,kala.kitara,kitara,kitara.

KariS

 • Posts: 54
  • View Profile
Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #5 on: August 05, 2005, 13:21:59 »
onko näillä lammilla ollut kävijöitä tänä kesänä? vieläkö kalaa löytyy, vai veikö happikato kannat?


entä kalimeenlampi ja sen vieressä oleva korpilampi?

kaivo

 • Guest
Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #6 on: August 05, 2005, 13:44:49 »
Syväjärvellä olen käynyt tälle kesää pariin otteeseen. Ahventa on edelleen, tosin kummallakin reissulla oli jostain syystä melko heikko syönti. Lisäksi saatiin havainnot n. 20 cm hauista. Hamppulammella käytiin samassa yhteydessä kerran, tuloksena malliksi ahvenia + 0,5 kg hauki.

Eli kaiken kaikkiaan, kalakanta elää ja voi ilmeisesti kohtalaisen hyvin. Käykäähän kokeilemassa ja kertokaa havainnoistanne!

Ai niin, yksi lampi on vielä mainitsematta: Isokankaanjärvi, aika lähellä Sanginjoen Lemmenpolkua Sanginjoentien pohjoispuolella. Jokusia vuosia sitten suoritetun pikakäynnin perusteella lammen ahvenkanta on hyvä, mutta hauista ei ihme kyllä tullut mitään havaintoa. Kyseessä on rauhallinen noin 3 ha umpilampi Isokankaan ulkoilualueella.

Rambo-Jonne

 • Posts: 384
  • View Profile
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #7 on: August 07, 2006, 17:47:36 »
Oletko Kaivo käynyt -06 Hamppulammella ja Syväjärvellä? Tuosta syväjärvestä vielä sen verran että oletko koskaan lahnoja saanut kun ne vähän kiinnostaisivat? Ja kalathan ovat syömäkelpoisia?

Haugi

 • Posts: 51
  • View Profile
  • Email
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #8 on: August 07, 2006, 18:03:03 »
Ei ole tälle kesälle tullut käytyä Syväjärvellä tai Hamppulammella sen paremmin Kaivolla kuin minullakaan.

Lahnoja emme ole saaneet vaikka pohjaongintaakin on kokeiltu muutamilla reissuilla. Isoja särkiä ja ahventakin kyllä nousi niin pohja- kuin pintaongellakin. Lahnaan luulisi kuitenkin olevan mahdollisuuksia, löytyihän niitä happikadon jälkeen kuolleena rannoilta. Ei muuta kuin kokeilemaan, mäskääminen voisi houkuttaa lahnoja paikalle. Särkiä nyt ainakin.

Ahvenia on paistettu ja syöty ja hengissä ollaan edelleen, eli huoletta niitä voi poskeensa pistää.

Pistääkäähän raporttia jos käytte kokeilemassa.
- Haugi -

Rambo-Jonne

 • Posts: 384
  • View Profile
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #9 on: August 07, 2006, 18:07:20 »
Juu, käyn varmaan lähiviikkoina kokeilemassa.

EDIT: Käytiin katsomassa mutta järven rannassa marjoja poimimassa ollut mies sanoi että järvessä ei enää olu kalaa kun joku paikka oli padottu, uskottiin miestä ja mentiin turkansaareen heittelemään.
« Last Edit: August 09, 2006, 11:40:10 by [email protected] »

Knucklehead-78

 • Posts: 36
  • View Profile
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #10 on: August 08, 2006, 19:17:05 »
no ei ihan oulussa mutta Kiimingistä yli-iihin päin tulee muutamia pikkujärviä: Viitajärvi,tervajärvi ja erityisesti lavalammet antaa abbårrea tosi hyvin! (pikku jointedillä 3 yhdellä heitolla) Toki pientä mutta kalaa on. Ja sitten ihan yli-iissä on Pikku Orastinjärvi... kalaa ihan prkleesti.. sinne noin 3km kävely.....

Knucklehead-78

 • Posts: 36
  • View Profile
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #11 on: August 08, 2006, 19:22:26 »
Siitäpä "navigoimaan kohti kiiminkiä!!!                                                                                                          http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/paikannimihaku.html?scale=80000&lang=FI&tool=siirra&cx=3441161&cy=7240324&osoite=&nimi=yli-ii&kunta=&action=Hae
Kansalaisen Karttapaikka - Maanmittauslaitos                         

Haugi

 • Posts: 51
  • View Profile
  • Email
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #12 on: August 11, 2006, 18:04:09 »
Ei ehkä olisi kannattanut uskoa sitä marjanpoimijaa, sillä kalaa Syväjärvessä ja Hamppulammessa on varmasti. Ettehän olleet sattumalta Kinnulanjärvellä? Nimittäin välittömästi Syväjärven itäpuolella olevan Kinnulanjärven laskuojan niskaan on kyllä rakennettu pohjapato, joka estää kalojen nousun Oulujoesta Kinnulanjärveen ehkä kovinta kevättulvaa lukuunottamatta. Mutta tämä tuskin vaikuttaa Syväjärven kalakantaan juurikaan, eihän lampien välillä ole kuin aivan mitätön puronliru, joka sekin varmasti lähes kuiva näin vähäsateisena kesänä. Hamppulammesta ei ole avovesiyhteyttä sen paremmin Kinnulan- kuin Syväjärveenkään, eli siellä pato ei vaikuta senkään vertaa. Eli kalaa kyllä on ainakin näissä lammissa, ja varmasti edelleen myös Kinnulanjärvessä, vaikka ei ehkä entisen veroisesti.

Oman käsitykseni mukaan Kinnulanjärven kalatilanne heikkeni radikaalisti uuden pohjapadon myötä. Ei ihme, nousukalaa nimittäin pyörii pohjapadon alapuolella jumissa keväisin. Usein on jonkun katiskakin ollut pyynnissä juuri padon alapuolella ja itse olen käsin nostellut ahvenia, isojakin, ojasta Kinnulanjärven puolelle sukuaan jatkamaan. Ja laskuojasta olen keväällä saanutkin muutaman kutemattoman hauen. Eli nousijoita olisi, sääli vaan että ne eivät enää Kinnulanjärveen pääse. Ennen Kinnulanjärvi on ilmeisesti ollut ainakin jonkinlaisen haukipaikan maineessa.

Eli ei muuta kuin pieniä jigejä ja lippoja rasiaan ja lammille kalaan. Ahventa luulisi ainakin olevan luvassa.
- Haugi -

Rambo-Jonne

 • Posts: 384
  • View Profile
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #13 on: August 11, 2006, 19:11:37 »
Juu kyllä mekin pöljät huomattiin vasta seuraavassa paikassa, kun kyyti oli jo mennyt että eipä siinä puhelinluettelossakaan mitään ojaa näkynyt ja kyllähän ahven pystyy seisovassa vedessäkin kutemaan(jos olen oikein käsittänyt)

miigu

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #14 on: September 05, 2006, 22:12:55 »
tänään kävin hamppulammella kalassa ja ahveni tuli todella hyvin ja yksi pieni haukikin tuli..  :-D
oottekko mistä menny tonne syväjärvelle,kaitajärvelle tai kinnulanjärvelle
 ku siellähän on mökkii joka paikassa..
 ainakin tossa syväjärvellä ku menee syväjärventien kautta.

kaivo

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #15 on: September 05, 2006, 22:51:29 »
oottekko mistä menny tonne syväjärvelle,kaitajärvelle tai kinnulanjärvelle
 ku siellähän on mökkii joka paikassa..
 ainakin tossa syväjärvellä ku menee syväjärventien kautta.
Syväjärvelle Syväjärventien kautta. Hamppulammelle aluksi samaa reittiä, Syväjärven länsipää kierretään ja sitten tilanteesta riippuen sen mäen päällä olevan mökin vasemmalta tai oikealta puolelta.

Toinen vaihtoehto on tulla Hamppulammelle suoraan Paasontien kautta (kartalla pitkä tie, joka kulkee joen suuntaisesti pellon reunaa suoraan lammen eteläpuolelle. Saman tien kautta pääsee myös Kaitajärven länsipäähän, kunhan väistelee mökit tien varressa ja päässä):


Kinnulanjärvelle pääsee helpoimmin Syväjärven itäpäästä, siinähän ei ole kuin kapea kannas välissä.
« Last Edit: September 05, 2006, 22:55:01 by Kaivo »

Rambo-Jonne

 • Posts: 384
  • View Profile
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #16 on: October 29, 2006, 14:35:46 »
Onko kukaan käynyt pilkillä tuolla Syväjärvellä? Voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen paikka.

kaivo

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #17 on: October 29, 2006, 18:43:17 »
Onko kukaan käynyt pilkillä tuolla Syväjärvellä? Voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen paikka.
Syväjärvellä olen kokeillut pilkkimistä kaksi kertaa, tosin siitä on jo ainakin viisi vuotta aikaa. Ensimmäinen kokeilu oli alkutalvesta ohuen jään aikaan, toinen kokeilu joskus huhtikuulla. Kummallakaan kerralla en saanut yhtään kalakontaktia, tosin kokeilut olivat sen verran lyhyitä ettei kovin syvällisiä johtopäätöksiä voi niistä vetää. Huhtikuun reissulla vesi avannossa taisi haiskahtaa hieman ummehtuneelta, joten lieneekö happitilanne ollut lopputalvesta vähän heikko..?

Uskoisin, että ainakin alkutalvesta heti kantavien jäiden tultua Syväjärvestä saattaisi saadakin kalaa. Lammen ahvenkanta kun on hyvä ja monesti ihan pannulle pantavan kokoisista kaloista on kysymys. Lammessa on syvyyttä parhaimmillaan kolmisen metriä ja vesikin suhteellisen kirkasta. Kahden hehtaarin lammen jääkannen jaksaa syysjäillä kairata melkein reikäjuustoksi, joten kalojen olinpaikatkin löytynevät ennemmin tai myöhemmin.

Jos käytte kokeilemassa niin kertokaahan kokemuksistanne tänne! Piirtelin vielä kartan, johon merkkailin punaisilla pisteillä niitä paikkoja, joista olemme kesäisin saaneet parhaiten ahvenia.


   
« Last Edit: October 30, 2006, 01:03:20 by Kaivo »

Hemulisoturi

 • Posts: 1492
  • View Profile
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #18 on: October 29, 2006, 21:22:06 »
Aivan kuin tuo Kaivon tekemä piirros olisi Propilkki 1:sen Sähkölinja niminen vesistö? Ainakin paljon siltö vaikuttaa?
Satuinko oikeaan vai kuvittelenko vain?  :?

kaivo

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #19 on: October 30, 2006, 00:52:55 »
Aivan kuin tuo Kaivon tekemä piirros olisi Propilkki 1:sen Sähkölinja niminen vesistö? Ainakin paljon siltö vaikuttaa?
Satuinko oikeaan vai kuvittelenko vain?  :?
Heh  :wink: Kyllä kyseessä on ihan oikea vesistö, joka on Oulun kaupungin alueella.


miigu

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #20 on: December 30, 2006, 11:48:31 »
onko näillä jäillä kukaan käynyt lammilla jo pilkkii..  :-D

lohen pyytäjä

 • Posts: 684
 • Mikä tuo oikee on?
  • AOL Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • Yahoo Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • View Profile
  • -
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #21 on: December 30, 2006, 13:31:16 »
Oon käyny kaksi kertaa näillä samoilla jäillä pilkillä.
Kalaan aina kun vain ehtii.;)

miigu

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #22 on: December 30, 2006, 15:31:20 »
Oon käyny kaksi kertaa näillä samoilla jäillä pilkillä.


ootko missä päin käyny pilkkii lammilla.ja tulikos mitään.
ku on noita koirii nii sen takia arvelin jonnekkin lammelle pilkille nii vois sit koirat olla mukana.

lohen pyytäjä

 • Posts: 684
 • Mikä tuo oikee on?
  • AOL Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • Yahoo Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • View Profile
  • -
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #23 on: December 30, 2006, 15:35:02 »
Limingassa on se lampi missä olen käynyt pilkillä.Tuli 4kg 200 grammasta ahventa.
Kalaan aina kun vain ehtii.;)

miigu

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #24 on: December 30, 2006, 16:04:47 »
onko kyseinen lampi sellainen että voisi koirien kanssa sinne mennä ja jopa makkaraa paistaa jossain päin.
millasia pilkkiä olet yleensä lammilla käyttänyt, värikoukkuja ja tasureita, :-o

olisko kellää hyviä lampia tiedossa minne voisi koirien kanssa mennä pilkkii rauhassa. ja jos vielä suhteellisen lähellä oulua olisi noin 30km säteellä...

lohen pyytäjä

 • Posts: 684
 • Mikä tuo oikee on?
  • AOL Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • Yahoo Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • View Profile
  • -
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #25 on: December 30, 2006, 16:21:28 »
Kyseinen lampi on minun salainen kalapaikka,olen sinne itse kalat istuttanut ja nyt se tuotti tulosta. 8-)
Kalaan aina kun vain ehtii.;)

miigu

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #26 on: December 30, 2006, 16:51:41 »
jaa jaa jaa jaa ahventakos sinne oot laittanu?

lohen pyytäjä

 • Posts: 684
 • Mikä tuo oikee on?
  • AOL Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • Yahoo Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • View Profile
  • -
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #27 on: December 30, 2006, 16:56:22 »
Ahventa,särkeä,haukea ja säynävvää. :wink:
Kalaan aina kun vain ehtii.;)

miigu

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #28 on: January 03, 2007, 17:03:54 »
onko kukaan käynyt sanginjoen lähellä olevalla suolampi nimisellä lammella liekkö lammessa kaloja edes?? :?
 olen lammella käynyt koirien kanssa pariin otteeseen ja nyt on  sit mielessä ollut että pilkille jos sinne menis mutta ku kaira on pohjois-karjalassa :cry: nii ei vielä ole päässyt kokeilee et onko siel affenta.

miigu

 • Guest
Vs: Oulussa pienet metsälammet.
« Reply #29 on: March 30, 2007, 20:27:48 »
No tänää tuli sit käytyä suolammella ja todettua että liian matala on et ei siellä kalaa ole,,  :cry: muraa nousi ku pari reikää tein harmi vaan,,. No sunnuntaina tai la uudestaa sit jonnekkin lammelle paremmalla tuurilla.,.

 center>