Chat

Author Topic: Lohjan järvi  (Read 15140 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Lohjan järvi
« on: August 20, 2015, 17:35:47 »
Kas kummaa,  kun en moisesta lutakosta ole havainnut ketjua tällä saitilla? Tai olen vaan sokeutumassa jos on?
Eli onkos saitilla porukkaa joka tuohon kohteeseen jo tutustunut tarkemmin?
Vettä näytti luotain 52 metriä kun uistateltiin eilinen ilta noin 6 tuntia HK- kalkkaroita , merimetsoja, perzaa, rapalaa, ja ties mitä erivärissä syvyydessä ja vauhdissakin. Aivan loistava ilta sään  puolesta , mutta täysin kalaton oli ilta selkävesillä

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Lohjan järvi
« Reply #1 on: August 24, 2015, 12:47:20 »
Jaahas eihän täällä näytä olevan sunnuntaiharrastajia ollenkaan
« Last Edit: August 24, 2015, 12:52:49 by KÖSTER »

Paikallinen

 • Guest
Vs: Lohjan järvi
« Reply #2 on: September 01, 2015, 09:09:43 »
Olen asustellut Lohjalla pari kesää ja kokemukset ovat itsellänikin kuvaamasi kaltaisia. Vetouistelijana kuulun sunnuntai-kategoriaan ja vetotuntejakin kertyy niukasti, mutta tiukassa ovat kalat. Amatöörinä voin olla väärässä, mutta ainakin yksi ongelma tuntuu olevan syvyyden säätely (vettä kun selillä riittää). Itselläni ei ole takikoita ja painottamaankin olen laiska. Monesti kaiku piirtää kalaa esim. 8-15 metrin syvyyteen ... siinä saa 4.5 metrinkin vettä surffaava vaaputin uida ihan rauhassa.  Ajatuksena on monesti ollut, että odotellaan pintautumista, mutta ei se kala tunnu joka kerta pintautuvan. Reissut kun on harvassa, niin pintautumisen ja kunnon syönnin osuminen kohdille on epätodennäköisempää.

Jigillä pysyn ruokakalassa ja kuhaa tuntuu olevan mukavasti ympäri järveä ... eli miehestä se tuntuu tuo uistelupouoli olevan kiinni.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Lohjan järvi
« Reply #3 on: September 01, 2015, 23:38:55 »
Jep, hyvinpä näyttää  Lohjalla onnistuvan tuo tyhjänpyynti meikäläiseltäkin vetouistelun suhteen.
Silti osaajat noita 8 kilosiakin kuhilaita kisoissakin nostelee..

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Lohjan järvi
« Reply #4 on: September 14, 2015, 16:55:01 »
Ja jälleen tyhjää käytiin pyytelemässä klo 11.00-19.00 edellisenä keskiviikkona.
Eipä avaudu kuin sattumakalojen leuka meikäläisen konstein, jigit,lusikat,ja muutama tunti vaapuillakin tuli metskailtua monttujen reunamilla.
Yksi alamitta hauki kyljestä kiinni ja kolme alle puolikilosta ahventa max pituus 22cm siis varmasti alle puolikilosia :wink:!

No kolmas kerta toden sanoo, ja mereltäkin vielä pikkuahventa ja kuhaa löytyy näemmä proteiinin tarpeeseen  samalla tuntimäärällä ehkäpä enemmänkin.

Taitaa tulla neuroosi jallittaa edes yksi otettava kuha lohjan järveltä vapavälinein 8-).

Mahtaa se neljävitonen tuntua ruhtinaaliselta saaliilta kymmenien tuntien hakemisen jälkeen sitten jos onnistuupi?

Kyllähän tuo super hyvä syönti alkaa tökkimään kuhankin suhteen, joskus käynyt koskella kuin kirjolohilammikossa jigittelemässä CR-koukuilla nousukuhia. Lähes joka heitolla tärppäävä kala ei enää muutaman kymmenen jälkeen paljon ihmetyttänyt paitsi ne isommat harvinaisuudet  hiukan vastusta antaessaan lisäsi mielenkiintoa väsytysväännössä.

Jigeistä  koitettiin, KP, lunkerit, ym. toimivaksi haavaitut, vaan luotaimen ruudulla näkyvistä kaloista huolimatta pyysivät kaikki värit ja koot joita pakista ehdittiin koittaa tyhjää.Luomua,ärsytsväriä,mustaa,valkoista,kalaa,toukkaa,matoo,sammakkoo, isoa,pientä,ja sopivaa erilaisin painotuksin ja hitaastikkin uitellen.....tyly oli vastaus ei tänäänkään....

Vesiskootterilla joku muuten  treenaili komeita voltteja huomasin siinä uistelosiirtymän lomassa oitis.
Oli hiukan ääntäkin moisessa touhussa ,eikä häirinnyt minua ainakaan yhtään. Kiva huomata, jotta heikäläisessäkin on poikkeuksia positiiviseen suuntaan.

Vieläkään en verkkokauppaan suostu tilaamaan kivikankaan 6m korkuista liinaa tmv. ryöstösuunnitelmaa edes harkitsemaan, vaan jatkan sinnikästä yrittämistä jos kerrankin osuis syönnille oikeaan paikkaan ja aikaan ihan iloisesti jigivavalla sen otettavan kuhakalan onnistuis pataan löytämään.

Hiukan on edelleenkin ollut tyly kuhakannastaan kehuttu lohjan järvi minun pyydöille ensituntumaa hakiessa.

Saapi nähdä koskas tuo syöntiaika selviää jos selviää, vai onko tyydyttävä kalaisampiin vesiin opiskelemaan lisää :-P.

Ilmeisesti kellonaika ja päivät jolloin on juontipäivä kuhillakin ratkaisee onnistumisen suhteen yllättävän paljon tässä tapauksessa.?
Kyrösjärvellä samoja piirteitä huomannut, kalaton järvi muuttuu yhdessä yössä tuplatärppi kohteeksi samassa paikassa samaan aikaan Puoli tuntia ja loppuu syönti aivan kokonaan sille päivälle,eikä mikään enää toimi vaikka kalat paikalla luotaimen mukaan.

Vielähän tuo vesi auki tovin pysynee noita kuhia pilkkiin houkutella jos neuroosi pahenee lohjalle päin.

Soppakalat haetaan vaikka espoon merialueiden virtaavista salmista jos aika ei kauemmas riitä metskailemaan....

 

 center>