Chat

Author Topic: Abu Garcia Orra S10  (Read 15035 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Buick-Toni

 • Posts: 10
  • View Profile
Abu Garcia Orra S10
« on: March 04, 2015, 15:43:43 »
Hei!

Tuollainen kela tuli ostettua kevyeeseen, pääasiassa ahvenen kalastukseen. Avasin kotona paketin ja vaikutti alkuunsa hyvältä, kela on jämäkän tuntuinen ja erittäin komea. Mutta kävin lukemassa muutamia arvosteluja sekä koti- että ulkomailta; Monet sanoivat kelan jäävän jumiin jo uutena ja puolan akselin olevan väljä. Tyyppivika siis.

Nyt kysymykseni kuuluukin: Olenko vainoharhainen vai onko normaalia, että kampea pyöritettäessä kuuluu pieni suhina (kuuluu kyllä kaikissa keloissani, luulen) ja noin joka kymmenes kierros tuntuu pieni tökkäys. Onko kela takuuvalmista tavaraa vai tasoittuuko itsestään tai rasvaamalla?

Onko kellään kokemuksia kyseisestä kelasta, hyviä tai huonoja. Tarkoitus oli hakea Shimanon Sienna mutta päädyin ostamaan tämän kuitenkin.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Abu Garcia Orra S10
« Reply #1 on: March 05, 2015, 09:12:02 »
Itsellä on myös jokin Abun kela, tarkkaa mallia en nyt muista mutta kuitenkin kevyt ahvenelle sopiva kela. Siinä on myös tuo kelausongelma, noin joka neljännellä kammenpyöräytyksellä tulee sellainen pieni tahmeantuntuinen tökkäys. Kelan rasvaus on auttanut aina hetkeksi mutta ongelma tulee aina takaisin. Kannattaa kokeilla pysyykö rasvaamalla kunnossa tuo sinun kelasi, voi auttaa tai sitten ei.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Abu Garcia Orra S10
« Reply #2 on: March 09, 2015, 11:57:02 »
En moista omista, muttä revo samantyylinen.
Voisin kuvitella ongelman liittyvän puolan akseliin joka saattaa olla vääntynyt tai muuten loukkaantunut. Kuvia semmoisesta löytyi hakemalla kuukkelista ainakin.
Revo vaikka kalliimpi kela ei minun mielestä kovin kestävän oloinen puolasta käsin väännellessä.
On toki toiminut. Ehkä punottua siimaa riittävän vahvana ja kovaa vetoa puolaus sopivasti akselin päässä jolloin se akseli antautuu tms. Voisin kuvitella.
Ei siis omaa kokemusta tuosta kyseisestä kelasta kuitenkaan.
Revo ok. Kuten tyttären söron myös.
Eikä noita oireita havaittu.

 center>