Chat

Author Topic: Ohutlankaisen (0,12 mm) ja korkean (5 m) siikaverkon kestävyys  (Read 14355 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pyydystelijä

  • Posts: 33
    • View Profile
Aikomuksenani on hankkia uusi verkko Koillismaalla sijaitsevalle kesämökille siian kotitarvekalastusta varten. Pyynti tapahtuisi etupäässä kesällä viileävetisissä syvänteistä, joten verkko saisi olla hyvin herkkä ja ohutlankainen. Solmuväliksi olen harkinnut 38 mm, jolla vielä juuri ja juuri saa järvessä hitaasti kasvavia siikoja.

Ongelmana on kuitenkin se, että pyyntialueilla eli syvissä pohjan haudoissa ui kesäaikaan myös kookkaita ahvenia ja satunnaisesti myös 1-2 kg haukia. Juuri nuo hauet arveluttavat ohutlankaisen verkon hankinnan suhteen. Taitaa olla niin, että ainakin parin kilon hauet menevät liinasta läpi niin, että sujahtaa.

Esimerkiksi Nippon verkossa 60 m pitkä verkko aikaisemmin mainituilla mitoilla maksaa peräti 132 euroa. Menevätkö rahat hukkaan kyseisessä verkossa vai ehtiikö noin ohutlankainen verkko maksaa hintansa takaisin saaliin muodossa ennen kuin siitä tulee niin reikäinen, että siitä ei ole enää pyyntikäyttöön?


Fisherman1

  • Posts: 123
    • View Profile
Sanoisin, että nuo hauet rei'ittää verkon kyllä nopeasti. Itse pähkäilin sama asian ympärillä joku kesä sitten ja ratkaisuni oli 0,15 mm langalla oleva pystyriimu. Pyyti hyvin siikaa kesähelteellä ja verkon löysyys piti huolen, että hauet eivät tehneet reikiä. Omien kokemusten mukaan 0,12 mm langalla oleva verkko on todella haastava käyttää juuri ohuen langan takia.

 center>