Chat

Author Topic: Jyväsjärvi  (Read 15572 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jyväsjärvi
« on: April 27, 2015, 08:12:24 »
Käykös ketään täältä Jyväsjärvellä kalalla? Kalastuspaine ollut jo vuosia melko pieni siellä, kuuleman mukaan löytyy isoa kuhaa, ahventa ja haukea. Joskus muksuna käytiin lahnoja onkimassa  motarin varren kaislikoiden kupeesta mutta siihen se onkin sit jäänyt.
Uskaltaako kalaa syödä sieltä, ottaen huomioon järven kuormitus historian. Varsinkin pienemmät kuhat luulis olevan syömäkelposia...

kuhanjigasin

  • Posts: 99
    • View Profile
Vs: Jyväsjärvi
« Reply #1 on: April 29, 2015, 12:24:07 »
Itse kävin viimekaudella Äijälänsalmen,siirtolapuutarhan ja ns.asuntomessualueen kaislikoita koluamassa haukien perässä kelluntarenkaalla.Sitä kalalajia ainaskin tuntuu siellä riittävän,tarkoitus olis tälläkaudella käväistä myös vanhalla nuoruuden ajan huippumestalla eli Ainolan edustalla.Ainolan edusta antoikin hyvin kalaa sillon kun siinä oli vielä se pitkä laituri.Saimpa kyseiseltä kohdalta vuonna 1996 yli nelikiloisen kuhan Rapalan Magnumilla.Olihan siellä soutuvenekkin useamman vuoden ja uistelemassa tuli käytyä.Tourujoen edusta olikin varsin suotuisa paikka,josta tuli hyvin haukea uistelemalla,joka siihen aikaan olikin ainut kalastusmuoto meikäläisellä kun jigausta en vielä harrastanut.Kalastelu loppui siellä kun vorot kähvelti soutuveneeni.Hoitokalastusrysissä ollut hyvin haukea ,kuhaa,taimenta.

Julli-

  • Posts: 29
    • View Profile
Vs: Jyväsjärvi
« Reply #2 on: June 02, 2015, 08:50:31 »
Kylläpä tuo kalasto taitaa olla jo syömäkelpoista siinä missä muutkin. Kellurengas-silmillä olen tuota Ainolan ja Äijälän seutua kanssa katsellut, rengas vain puuttuu. Ennen asuntomessujen rakentamista oli silloinen laituri kuhastajien suosiossa, nykyistä laituria ei ole tullut käytyä katsastamassa. Luulisi salmen seudun houkuttelevan kalaa, virtaamaa siinä on kuitenkin jonnin verran.

 center>