Chat

Poll

Saatko kalaa hyvin Iso-Jälästä?

Kyllä
0 (0%)
En
2 (100%)

Total Members Voted: 2

Voting closed: January 25, 2016, 13:39:06

Author Topic: Iso-Jälä Siilinjärvi, huono kalaonni aina  (Read 16213 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

eeeno

 • Posts: 2
  • View Profile
Iso-Jälä Siilinjärvi, huono kalaonni aina
« on: July 09, 2015, 14:37:02 »
Kertokaas kyseistä vesistöä tuntevat, että miten tuolla kannattaisi kalastaa? Uistimen vetämisestä ja heittelemisestä voisi sanoa, ettei kalaa tule juuri lainkaan. On kokeiltu kaikenlaista uistinta, vaappua ja jigiä. Kokemusta alkaa jo olla vuosikymmen, ellei jo kauemmin - mutta ei vaan tärppää kovin usein. Kalastusoppaita on lueskeltu ja yritetty opiskella kalastustekniikoita, mutta lopputulos aina likimain sama.

Vanha kalamies sanoi vesistöstä, ettei se ole järin kalaisa järvi. Liekö oikeassa vai ei. Johtuneeko lie lentokentästä ja sen päästöistä. Myöskään Juurusveden puolella ei tuossa lentokentän lähistöllä oikein hyvin tunnu nappaavan.

Voihan se olla, että vika on kalastajassa.  :roll: Mukavaa siellä on olla vaikkei kalaa tulisikaan, eipähän tarvitse siivota ja tule sotkua.

Myöskin yleinen havainto on se, ettei siellä juuri ole muita kalastajia.  :-D Liekö sitten vaan fakta, ettei sieltä kalaa uistelemalla saa ja vesistö on surkeassa jamassa. Vai onko siellä joku ryöstökalastaja, joka vie kaikki kalat.  :?

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Iso-Jälä Siilinjärvi, huono kalaonni aina
« Reply #1 on: July 09, 2015, 19:55:53 »
Niin, olikos luotainta käytössä?
Kyllähän kalaisa järvi jotain antaa jos kovasti yrittää. Aamut ja illat auringon nousun ja laskun tienoilla pitäis toimia periaatteessa lähes kaikilla vesillä petokaloille.

Ehkäpä voisit kokeilla jostakin toisesta vedestä onko onni kateissa vai vika vesistössä?
Itse kalastelin  suurpieksän vesiä tosi kauan sitten ja aamut antoi haukea paremmin  kuin päivällä tai illalla jos Räsäsellä kaislikoiden väleistä sitä 1-2kg haukea tavoitteli.
Siskon mies verkotti muhkeita kaloja , ahven, hauki, kuha omatekoisilla verkoillaan tuolta Pieksältä, mutta vieheillä olivat harvassa näemmä vastaavat tapahtumat.
Ei kovin helppo järvi sekään näin jälkikäteen ajateltuna ,monta muutakin järveä ympäri suomea kokeilleena väittäisin. Esimerkiksi syvärin kuhat ahvenet ja hauet löytyi helposti vertailukohteena em. Paikka. Kyrösjärvi taas antoi lyhyen aikaa kuhaa ja syönti loppuu kuin seinään eikä kaikkina päivinä tapahtumia juuri ollenkaan.
Millä tavalla uistelet tai kalastelet yleensä?
Useampi vapa, vieheet jne.... Jos nyt jotain koettas vinkiksi löytää.
Eipä liene kalaisa vesi, yksi pilkkiahvenen kuva vaan löyty netistä v.2013 ahven 41cm vähä toistakiloo näemmä.
Siinäpä se suurin syy otaksun minäkin.
Jos ei hauki/kuha/ahven edes elävään kalatäkyyn pure lienee hauet muualla
« Last Edit: July 09, 2015, 20:37:12 by KÖSTER »

eeeno

 • Posts: 2
  • View Profile
Vs: Iso-Jälä Siilinjärvi, huono kalaonni aina
« Reply #2 on: July 09, 2015, 22:31:28 »
Olet varmasti oikeassa, että kalastusta pitäisi kokeilla toisesta vesistöstä. Kertoo ehkä aika paljon, ettei järvellä juuri kalastajia kovin usein näy.

On kalasteltu kahdella vavalla, nyt enimmäkseen yhdellä, on vaappuja on paljon jigejä ja jonkinverran lusikkauistimia.  On tullut lähinnä vetouisteltua. Lopputulos on sama, oli ilta tai aamu. Toki nuo pyyntivälineet on halpistavaraa, mutta joukossa on Rapalaakin, eikä nekään kyllä pyydä sen kummemmin. Jigitelty on syvemmältä, matalalta ja siltä väliltä. Eipä mainittavaa saalista.

Käytössä ei ole kunnollista luotainta , kun tuo halpis ei tiedä mutapohjaisista vesistä mitään. Parempaa luotainta pääsee kokeilemaan ehkä vielä tänä kesänä.  Syvänteitä on muutama, niiden reunoilta on kokeiltu. Ei sen kummempaa elämää sielläkään.

Onnea on enemmän iskukoukuilla ja katiskoilla, jos nyt sattuu oikeaan paikkaan laittamaan. Täkykalalla koukussa on myös joskus enemmän onnea.  Haukia siellä on,  kuhiakin on ja siikaa, matikkaa, jos niitä osaa pyytää. Ja särkeä ja lahnaa tulee varmasti, mutta ne vaan ei kelpaa edes kissalle, jos ei siivoa kunnolla.  :roll:

Pitää yrittää pyytää enemmän noilla passiivisilla tavoilla, kun kalat varmaan nauravat noille muovipalikoille mitä siellä uittaa.


KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Iso-Jälä Siilinjärvi, huono kalaonni aina
« Reply #3 on: July 12, 2015, 19:03:18 »
Kyllähän vieheen uinnilla ja värilläkin on vaikutusta, räsäsen seiska ahvenvärissä rantakaislikoiden lumpeiden ja ahvenvitaa sisältävien kolosten heittelyronkkimisessa yleensä toiminut vähä joka järvessä omalla kohdalla.
Tosin kalattomassa vedessä saa olla kuinka pyytävä viehe tahansa ja tulos sama.
Itsekkin tykkään enempi yhden ja kahden vavan kalastelusta ja soutamalla tai sähkömoottorilla se on  minusta ihan mukavaa puuhaa.
Ei jaksa uisteluvenettä ylläpitää ja säätää koko ajan 12-16 vavan hässäköitä.
Laittaa verkkoo veteen jos pitää enemmän ja suurempia kaloja saada. No eipä ole tarvinnu vielä verkotellakkaan ja sopivasti on kalassa pysytty.
Kireitä siimoja vaan, ehkäpä siellä muitakin toistakilosia ahvekaloja vielä asustaa kuin tuo 2013 nostettu yksilö

 center>