Chat

Author Topic: Rauman järvet ja lammet  (Read 9192 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kalakingi99

  • Posts: 2
    • View Profile
Rauman järvet ja lammet
« on: September 08, 2015, 14:23:38 »
Nonii, elikkäs itse innokkaana kalamiehenä kiinnostaisi tietenkin tietää Rauman lammilta ja järviltä saatuja isoja ahvenia ja haukia. Kaikki muukin tieto kiinnostaa kuten Äyhönjärven ja Pitkäjärven syvyys ja näissä järvissä elävät kalalajit. Kaikista muistakin järvistä ja lammista saa kertoa eikä tarvitse paikan nimeä kertoa! :wink: Kaikki kalajutut kiinnostaa! :-)

SJ

  • Posts: 128
    • View Profile
Vs: Rauman järvet ja lammet
« Reply #1 on: September 08, 2015, 16:46:51 »
Äyhönjärvi lienee syvimmillään 4 metrin kieppeillä. Suurin hauki on muistaakseni 7 kilon tienoilla L-S:ssä esitelty joitakin vuosia sitten.
Pitkäjärvi on samansyvyinen noin, Ooperin puolella melkein keskellä on 4 metrin kuoppa jos talvipilkillä haluaa saada kalaa. Kolmisen metriä on aika lailla syvyyttä suurin osa pinta-alasta molemmissa.
Pitkäjärveltä joskus keväällä verkotin jtn. 6 kilon haukimamman, jolta mäti päätyi siihen aikaan RSUK:n kalankasvatusaltaisiin. Siihen aikaan kun vielä haukeakin syötiin ja sillä oli alamitta 40 cm.
Monnan monttuihin istutetaan vuosittain kirrejä Rauman Seudun Perhokalastajien toimesta. Netistä löytyy siihen paikkaan säännöt.


SJ

Kalakingi99

  • Posts: 2
    • View Profile
Vs: Rauman järvet ja lammet
« Reply #2 on: September 09, 2015, 09:08:35 »
Kiitos paljon vastauksesta!:) Itse olen kuullut joskus kymmenen vuotta sitten pienten poikien nostaneen Äyhönjärvestä kaksi n. 1kg painoista ahventa. Hong kongissakin tuli viime vuonna juteltua jonkun kokeneen kalamiehen kanssa ja ukkeli kertoi, että Äyhönjärvestä saatiin iskukoukulla jopa 13kg hauki:o Ja Äyhönjärven reunalla olevien rehevien lammikkojen välisestä kapeasta kohdasta joitain vuosia taaksepäin eräs mies sai reilut 6kg hauen:) Mutta olisiko vinkkejä kalastukseen Pitkäjärvellä tai Äyhönjärvellä? Heittokalastusta pääasiassa ja talvella pilkkimistä:) Viehesuosituksia, aikoja jolloin saa parhaiten yms.? Ja missä kohtaa tarkemmin Pitkäjärvessä on tämä syvä monttu?:)

 center>