Chat

Author Topic: Merionginta veneestä  (Read 3142 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

  • Guest
Merionginta veneestä
« on: May 16, 2003, 03:46:29 »
Haluaisin kovasti tietää harrastetaanko Suomessa merionkimista veneestä samaan tapaan kuin esim. Englannissa, ankkuroidusta tai ajelehtivasta veneestä? Siis ei vetouistelua eikä heittelemistä. Se näyttää mielestäni onkimiselta tai ehkä pilkkimiseltä. Millaiset vehkeet tarvitaan, käytetäänkö viehettä vai jotain syöttiä? Mielestäni siima näytti aika paksulta ja siinä oli ehkä kananmunan kokoinen paino ja pari tapsia. Onko kohteena pohjakalat vai uitetaanko sitä välivedessä? Ja tietysti tärkeimpänä, millaista saalista on lupa odottaa? Vai eivätkö täkäläiset kalat käy pyytöön?


edit: otsikko

fizuztaja

  • Posts: 47
  • Intissä
    • View Profile
Re:Merionginta veneestä
« Reply #1 on: May 17, 2003, 18:14:07 »
Luulen että tarkoittamasi yyntitapa ei sovellu suomen vesille. Menetelmää käytetään syvällä elävien kalojen kalastukseen suolaisilla merialueilla. Kohteina on mm. turska.

Menetelmässä 10 - 50 kalastajaa laitetaan laivan kannelle vapa kädessä. Vavoissa on noin 200- 500g puntit joitten yläpuolella on sivutapsissa koukku ja syötti. Syötteinä käytetään mm. jigejä ja kalanpaloja. Puntit lasketaan pohjaan ja ylimääräistä siimaa annetaan jonkun verran. Nyt veneen annetaa ajelehtia kylki tuuleen päin ja painoja laahataan pohjaa pitkin.

Anonymous

  • Guest
Re:Merionginta veneestä
« Reply #2 on: May 31, 2003, 21:25:35 »
Kiitos sinulle Fizustaja asiallisesta vastauksestasi. Minun kokemassani pyynnissä ei kalastajia ole ollut kuin 2-5, mutta muuten kaikki täsmää. Mukavaa kesää sinulle ja muhkeita saaliita.

 center>