Chat

Author Topic: Pikaiset pilkkireissut?  (Read 13428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tasuriman

 • Puntarin hytkyttäjä
 • Posts: 190
 • Tasureissa on taikaa
  • View Profile
Pikaiset pilkkireissut?
« on: January 09, 2017, 06:49:43 »
Oletko syystä, tai toisesta joutunut tekemään pikaaisen pilkkireissun? Kerro miksi reissu jäi lyhyeksi? Kysymys nousi mieleeni, kun itselleni tuli eteen vain puolisen tuntia kestänyt, kolmen avannon reissu.

  Eilen oli aivan mahtava kalailma, ja lähdinkin jäälle. Rannasta näkyi järvellä olevan useampikin auto, ja tiesin jään olevan riittävän vahvaa autolle. Niinpä oli erinomainen mahdollisuus ajaa kauempana olevan luodon tuntumaan. Paikalta on noussut ajoittain kiloluokan ahventa, joten houkutusta oli ilmassa.

   Luodon tuntumassa kairasin ensimmäisen avannon. Vettä alla vajaa pari metriä. Liian matalaa, etsinhän pakan rinnettä, joten uusi avanto hieman kauemmas, ja edelleen matalaa. Uusi siirtymä, ja jään petollisuus selvisi. Oli todella liukas ja kaaduin selälleni, pääni paukahti jäähän tosi lujaa. Pienen hetken kuulostelin meneekö taju. Onneksi niin ei käynyt, joten matka jatkui. Kolmas reikä osui jo haettuun rinteeseen, vettä paikalla viitisen metriä. Heti pilkin laskeutuessa pohjaan, sitä kävi tunnustelemassa joku raskaammalta tuntuva. Sai ilmeisesti hieman koukusta huuleensa, eikä enää tuntunut tykkäävän tasuristani. Nostin pilkkiä ylöspäin pari-kolme metriä ja heti kajahti. Parikiloinen hauki!

  Päätä alkoi kuitenkin pakottaa, joten autoon ja kotiin kuulostelemaan tulevaa. Kala fileiksi ja pannun kautta kierrätykseen. Onneksi taisin selvitä illanmittaisella päänsäryllä. Nyt taas reissuun.

   Tai sitten en aivan. Lukaistessani kirjoittamaani, alan epäillä tärähtäneeni enemmän, kuin aavistinkaan.  :-o Teksti vilisee kirjoitusvirheitä, ja olen onnistunut hyppyyttämään rivejäkin vääriin paikkoihin. Pahoittelut sekavuudesta :roll:  Yrittelin saada viestistä jotenkuten luettaavamman muokkaamalla.

  Olenko todellaakin ainoa, jonka on täytynyt syystä, tai toisesta keskeyttää pilkkireissunsa alkumetreillä?
 
   
« Last Edit: January 10, 2017, 13:58:40 by Tasuriman »

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 551
  • View Profile
Vs: Pikaiset pilkkireissut?
« Reply #1 on: January 12, 2017, 19:32:16 »
Omalle kohalle ei oo varsin noin käynyt mutta kevättalven kaljuilla jäillä ajeltiin kertaalleen saimaalle kalaan, oli luistimet mukana kun tiesin että on tosiaan lumetonta ja matkaa hyvälle paikalle muutama kilometri.

ja erehdyin väylämerkistä, tempasin ekan reiän kiveen ja kairan terä korjaamattomaan kuntoon. ei varaterää mukana.

Toki oli muitakin reissussa niin pummin loppupäivän sitte niiltä välinettä mutta ei sitä hyvää matalaa päässy korkkaamaan sil keikalla.

Toiselle tällä reissulla mukana olleista oli kyl käynyt kaatuminen kairan päälle, terä reiteen ja meni toista vuotta ennenkun käveli kunnolla, jotain hermoja oli leikannu poikki. ei kovin pitkää lenkkiä sen jälkeen enää pystyny kävelemään kuulemma.
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

Tasuriman

 • Puntarin hytkyttäjä
 • Posts: 190
 • Tasureissa on taikaa
  • View Profile
Vs: Pikaiset pilkkireissut?
« Reply #2 on: January 13, 2017, 15:49:03 »
Kyllähän noita tilanteita sattuu joskus näkemään toistenkin kohdalle sattuneina. Kerran kevätaikaan olin menossa Ylämaan puolella metsälammelle, kun vastaan käveli jo iäkkäämpi pilkkimies aivan läpimäkänä. Oli harpannut rantamättältä jäälle, joka oli jo auringon pehmentämä. Mies siitä läpi ja kainaloita myöten lampeen. Kaverin reissu loppui siihen, mutta itse pääsin kuivin jaloin jäälle, kun ymmärsin etsiä paremman jäällemenopaikan.

    Toinen kerta oli Savitaipaleen puolella. Etsiskelin metsälammilta pilkkipaikkaa, kun eräällä lammella huomasin miehen istuvan pilkillä hieman kauempana rannasta, rannan tuntumassa oli avanto, jonka ympärillä jää oli punaisena. Arvelin tietysti siinä olleen varsinainen ottiavanto, joten siitä kokeilemaan. Eihän siitä mitään tullut, mutta istuessani katselin kauempana olevia reikiä, jotka samalla tavoin näyttivät olevan veren värjäämiä. Kävelin sitten jututtamaan kauempana istuvaa miestä ja asia selvisi. Kaveri oli leikannut peukaloonsa kairan terällä melkoisen vekin, joka vuoti jatkuvasti. Ei senkään miehen reissu siellä pitkään kastänyt, kun piti lähteä kättä paikkaamaan. Kyllä jäi itseäni harmittamaan se, ettei autossani vielä silloin ollut ensiapulaukkua,

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 551
  • View Profile
Vs: Pikaiset pilkkireissut?
« Reply #3 on: January 14, 2017, 21:52:07 »
Yritystä kuitenki kun ei ekaan vekkiin luovuttanut. Toki tarvii se järkikin olla mukana et tarviiko se hoitoa se ventti vai ei, jos sattuu niin tikit ei enää toimi jos olet puol päivää ulkona.

jää rumempi arpi ja toisekseen jos oikein kunnolla osuu niin eipä sitä tunne.
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

Eci

 • Posts: 940
 • kikkelis kokkelis mitäs läksit
  • View Profile
  • Email
Vs: Pikaiset pilkkireissut?
« Reply #4 on: February 03, 2017, 21:20:33 »
Lyhyimmäksi jäi eräs kerta jonka olen täälläkin vuosia sitten kertonut....Mentiin isäukon kanssa lammelle. Lampi oli jo rannoista sula eli jäälle ei meinannut päästä mutta nostettiin metsästä vanha puuvene rannan ja jään väliin ja päästiin sulan rantakaistaleen yli jäälle. Kerittiin pilkkiä molemmat ehkä pari reikää ilman saalista kun jää petti minun alla ja menin kainaloita myöten veteen...onneksi toppatakin alla oli sen verran ilmaa että pullahdin takaisin jäälle kuin ongen koho. Isä nauroi vieressä ja itselläkin oli hymy herkässä kun tajusin ettei tässä hengen vaarassa olla. Mentiin takaisin rantaan ja autolle ja siitä mökille vehkeitä kuivattelemaan...seuraavana päivään isommalta järveltä löytyi parempaa jäätä ja muistelen että olis saatu ihan paistoahvenet vielä :D
Ehkä otin, ehkä en!

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 551
  • View Profile
Vs: Pikaiset pilkkireissut?
« Reply #5 on: March 31, 2017, 07:44:29 »
Nythän sattu edellisviikonloppuna tällänen, reikääkään saanu aikaseks kun yks heppu liukastu ja katkas jalkansa, piti kipata ahkiosta kamat jäälle ja raahata ukko autolle ja siitä autolla sairaalaan. Saa nähdä tuleeko konjakkipulloa kiitokseksi edes.

e: eikä ukko muuten valittanu edes autossakaan vaikka oli töyssyä alkumatkasta vallan paljon, mut vauhdilla kun lähti evakuointi niin ehkä ei alkanu silleen viel tuntumaan mitä luulis tuntuvan. ja autossa olevassa ensiapulaukussa ei olu sitä puhallettavaa "kipsiä" mikä aiemmassa oli, se laukku tuhottiin yhdessä vuokramökillä sattunessa kiukaaseen kaatumisessa. Näillä taidoilla kummosta sitomista nilkkaan tehdä kun oli vaan hentoa sideharsoa eikä ees kunnon ideal-sidettä. Jotka oli aiemmin auton hanskalokerossa muttei ollu enää jostain syystä.

Ja tosiaan muutaman tunnin päästä keräilin kamat jäältä eikä mitään ollu hävinny.
« Last Edit: March 31, 2017, 07:52:34 by jcuster »
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

 center>