Chat

Author Topic: PK-seudun pilkkiminen: paikat, jäätilanteet jne.  (Read 13110 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

unskilo

 • Puluopaatti
 • Posts: 85
  • View Profile
  • Kalastusblogini
PK-seudun pilkkiminen: paikat, jäätilanteet jne.
« on: February 09, 2017, 20:48:18 »
Uuspaikkakuntalainen ilmoittautuu. Pilkkihimot olisi kovat, varsinkin kun nyt ollaan vihdoinkin saatu pakkasta ja Peltsi Peltola ilmoitti Instagramissa, että Laajalahdella jää kestää. :D

Eli missäs väki ruukaa käydä pilkillä ja minne ei ainakaan kannata Juuri Nyt mennä, jos ei halua tippua jääkannen läpi? Länsiväylän siltojen alue ainakin näyttää olevan aika selkeä no-go, mutta missäs muualla? Miten pitkälle esim. Vanhankaupunginkosken virtaus riittää jäätä haurastuttamaan? Eniten itseäni kiinnostavat paikat Laajalahti, Seurasaarenselkä, Vanhankaupunginlahti, Hakaniemenranta ja näiden lähistöllä olevat paikat, mutta toki myös "kauempana" olevat pienet ja isommatkin järvet. Todennäköisesti olen yksin liikeellä, joten turvalliuus(kin) kiinnostaa.

Entä saako Helsingin keskustasta mistään pilkkisyöttejä?  :-D Totesin niiden löytämisen haastavaksi, mutta kesälläkin pekoni toimi oikein hyvin ongen syöttinä, joten sen hankkiminen ainakaan ei ole vaikeaa...

Kaikki muutkin hyvät insider-vinkit kiinnostavat, joten antaas tulla!
http://unski.pulu.org/onki/  Kalastusblogini. http://rohtologi.pulu.org/ Opiskelublogini.

unskilo

 • Puluopaatti
 • Posts: 85
  • View Profile
  • Kalastusblogini
Vs: PK-seudun pilkkiminen: paikat, jäätilanteet jne.
« Reply #1 on: February 12, 2017, 09:12:09 »
No niin, kävin katsastamassa Vanhankaupunginselän asianmukaisine jäähäntippumisvarusteineni ja löysin paljon väkeä pilkiltä. Myös kävelysillan alla keskellä virtaa oli kestävät jäät. Kairaakaan ei melkein olisi tarvinnut, koska reikiä oli niin paljon koko matkalla "poijuille" saakka. Saa nähdä mikä jäätilanne on ensi viikon plussa-asteiden jälkeen.  :roll:

Iltapäivällä en saanut mitään eivätkä näyttäneet saavan muutkaan, mutta ilmeisesti kuhien aamusyönti on jonkinlainen "juttu" siellä. Eräs mies sanoi pe-aamuna saaneensa 2 kuhaa ja 2 isoa ahventa.
http://unski.pulu.org/onki/  Kalastusblogini. http://rohtologi.pulu.org/ Opiskelublogini.

Valas

 • Posts: 55
  • View Profile
Vs: PK-seudun pilkkiminen: paikat, jäätilanteet jne.
« Reply #2 on: February 12, 2017, 23:36:05 »
Ei ole pariin talveen tullut käytyä, mutta aikaisemmin jonkun verran Vanhankaupunginlahdella olen käynyt pilkillä.  Tuohon aikaan oli paljon puhetta lahden ahventen myrkyllisyydestä. Enimmäkseen tuli käytyä ulompana lahden suulla Kulosaaren ja Mustikkamaan ympäristössä. Kairaa en kuljettanut mukanani kun noita reikiä aina löytyi sieltä sun täältä.

Aikaisemmin Sturenkadulla oli kalastustarvikeliike Wirginia, mutta se on tainnut lopettaa toimintansa. Keskustassa Aleksanterinkadulla XXL:llä on valikoimissa myös pilkkivarusteita ja sieltä saattaisi toukkia ja muita syöttejä löytyä valikoimasta.

Teumo

 • Guest
Vs: PK-seudun pilkkiminen: paikat, jäätilanteet jne.
« Reply #3 on: February 13, 2017, 11:32:54 »
Tokmannilta kaisaniemestä löytynee varmaan myös toukkia. Jos viikkiin asti jaksaa vaivautua niin Ruotohan on ittelle ainakin ihan ykköspaikka.

Eilen tuli ite pyörähdettyä seurasaaren tuntumassa, hyvin oli miltei 30cm jäätä ja joku pilkkijä/verkonkokijakin näytti olevan. Aiemminkin on pilkkijöitä näkynyt eli kai sieltä jotain tulee? Itelle tarttui vaan pari kiiskeä mutta ties vaikka ois pilkkijässäkin osa vikaa.. Lauantaina espoon suvisaaristossa meni ihan tyhjänpyytämiseksi. Sielä suojaisassa lahdessa n 15cm jäätä.

Itsekin oon vähän ihmetellyt, kun noista vanhankaupunginlahden ahvenista ei yleisesti ole ollut tuon kyseisen lehtijutun jälkeen mitään puhetta. Ei mitään mainintaa kaupungin kalastusoppaissa tms. No, huonoa peeärräähän se kieltämättä olisi.. No itse mielummin suuntaan vähän avarempiin paikkoihin ainakin jos ahventa on pyytämässä.

 center>