Chat

Author Topic: Kalastaminen Kouvolan alueella  (Read 10290 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Elfeni

  • Guest
Kalastaminen Kouvolan alueella
« on: June 11, 2017, 16:16:48 »
Nyt 2 vuotta Kouvolassa asuneena on alkanut kiinnostamaan kalastaminen. Löysin vain yhden postauksen aiheeseen liittyen vuodelta 2008. Onko edelleen voimassaolevaa tietoa? Lainaus alapuolella.

Hakusessa siis Kouvolan alueella (mieluusti pyöräilyetäisyydellä Lehtomäestä) uistinkalastusalueita ihan viihdekalastukseen. Kiinnostaa siis pienimmätkin mutalammet ja risupensaikot. Kaukikalastusta, ahvenkalastusta ja myös ihan arvokalojen kalastus. Tässä Lehtomäessä on kyllä kalalampi ihan vieressä mutta kehtaako tai saako sinne edes nykyään mennä, siinähän on luontopolkukin.. Lisäksi kiinnostaa millaisia lupia tarvitsen. Missä kaikkialla saan kalastaa pelkällä kalastonhoitomaksulla?valkealassa virranniemen sillan tyvi, sillan alapuoli on lääniluvilla kalastettavaa... haukea ja ahventa siinä on hyvin, kunhan varoo silta-arkkuja.

lehtomäessä:
kalalampi, ahvenia saa hyvin, joskin keskikoko on sadan kappaleen otolla 28g. yhteen parikiloiseen haukeen kontaktia, haukia lammessa nykyään on... jonkin verran. ainakin kolme.
tyttilammessa on pelkkää haukea eikä muuta kalaa ollenkaan, koko on sen mukaista. yksi reilu 2,5kg sieltäkin on tullut.
vennalammessa on sekakalaa, mutta harvoin sieltä mitään tulee. kuitenkin suureenkin kalaan mahdollisuus.

lappala, harjunjoki ja käyräjoki vaativat käytännössä veneen, mutta kalaa onkin sitten laidasta laitaan lajeissa ja koossa. lappalasta saatu suurin hauki tietääkseni n.15 kg. pari kiloista kuhaa tuli tänäänkin verkoista.
 
keltin voimalaistoksen alta saa jalokalaakin, paras keikka tuotti kolme mitallista taimenta tänä vuonna. uistinmenekki on vain kova, penkkoihin jää helposti kiinni. hyvällä kesäkelillä sinne ei mahdu kalastamaan kuhanonkijoiden takia.

pentsojan lammikko eskolanmäessä on täynnä sorsia, mutta siellä on myös onkikalaa... siellä ei varmaan kukaan ole kehdannut virveliä heittää. jos siellä on haukia seassa, voi olla lutakossa isokin.

niin, ja toinen sorsalammikko, saksanaholla ahlmannintien levähdyspaikalla. ennätysonkisaalis on tullut sieltä, mutta kaloja ei välttämättä kannata syödä. säyneitä/säynäviä tuli viime keikalla pirusti. kevätkeikoille ainoastaan varattu, pullasorsia on kesästä alkaen enemmän kuin vaivaksi. kaikki mitä heittää lampeen, tulee syödyksi samantien sorsien toimesta.

jcuster

  • Kenraali Katiska
  • Posts: 551
    • View Profile
Vs: Kalastaminen Kouvolan alueella
« Reply #1 on: June 24, 2017, 20:23:27 »
Kalikselle kehtaa hyvin mennä, pikkulipoilla saa pientä ahventa edelleen. Krokotiili on kuulemma ongittu pois, hippasen vajaa 5-kg hauki siel oli jonka jotkut pikkupojat oli saanu pois. Jos jalokalaa pitäis arpoa niin jyräänjoki on se huonompi, kuusaan kalastusalue eli keltti-voikkaa-väli on parempi jos nyt ei oo pariin vuoteen tullu käytyä. Pelkästään lappakoskelta tuli kuitenkin parissa vuodessa enempi taimenia kun jyräänjoesta kymmenessä vuodessa näki saatavan.
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

 center>