Chat

Author Topic: Talvikalastus / katiska  (Read 13461 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marjaleena112

 • Posts: 11
  • View Profile
Talvikalastus / katiska
« on: November 26, 2017, 10:41:17 »
Haluaisin aloittaa talvikalastamisen katiskalla.

Teenkö moottorisahalla reijän jäähän ja peitän reijän lumella vai miten tämä tehdään?

Oletteko kokeilleen niitä katiskoja, jotka tarvivat vain pienen reijän, joka on tehty kairalla? Katiska laitetaan reijästä ja avataan jään alla?

Kiitoksia vastauksista!

Nuhis

 • Posts: 11
  • View Profile
Vs: Talvikalastus / katiska
« Reply #1 on: November 28, 2017, 10:40:19 »
Moi
Kyllä tarvitset moottorisahan tai jääsahan sekä kairan/tuuran avannontekoon,muista tehdä avantoon erillinen hahlo johon saat laitettua kokemisnarun niin voit huoleta avata avannon uudestaan kokemista varten.Kyllä olen käyttänyt ns sateenvarjokatiskaa enkä voi suositella.

SJ

 • Posts: 128
  • View Profile
Vs: Talvikalastus / katiska
« Reply #2 on: November 28, 2017, 11:20:46 »
Paikasta riippuen, kuinka "vilkasta" siellä jäällä on, niin se kokemisnaru tosiaan kannattaa viedä siitä avannosta ainakin metrin päähän jään alle.
 
Lapsuuden kodissa isäni laittoi avantoon vain pitkän riu'un, johon pyydyksen päätynaru oli kiinnitetty. Siellä verkot ja katiskat sai olla rauhassa varkailta ja ilkivallalta.

Itse jouduin sitten talviverkoilla tuon kokemisnarun viemään metrin päähän, koska joku kerta sieltä saattoi löytää katkaistun narun ja verkot oli joko viety, tai sitten jään alla ilman naruja.
Kokemisnarun nostoon tarvitaan sitten jäykempää metallilankaa, esim. 4 mm galvanoitu on tarpeeksi jämäkkää siihen että sen vääntää sopivaksi että sillä saa sen narun koukattua jään alta.

Voin sanoa, että jos laitat useamman katiskan, niin saalista saadessasi olet ansainnut joka kalan  :-).
SJ

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 551
  • View Profile
Vs: Talvikalastus / katiska
« Reply #3 on: November 30, 2017, 15:46:46 »
Unohda heti kärkeen ne sateenvarjomallit, tehty lähinnä lahjoiksi appivanhemmille ja siihenkin ovat liian kalliita.

Jääsaha ja kaira sekä jonkinsortin hyvin näkyvä merkki avannolle menee pakollisina sivuvarusteina.

Paikastahan kaikki lähtee, tarttis olla kalaa paikalla että kannattaa vaivaa nähdä. Kesäpaikat ei välttämättä toimi talvella mutta jos paikalta tulee pilkillä tai on muuten hyvä haju mistä kala talvella löytyy (kokemusta lähinnä mateista) niin kokeilemalla varmistuu.

Sitten sitä pyydystä, rättikatiskoita ja isoa wekeä vertailin ja suurin ero oli saalisvarmuus. wekestä tuli melkein joka kerta, räteistäkin tuli, jopa isompiakin mutta tyhjiä nostoja oli enemmän.
miksei normi mökkimallikin toimisi, jos kerran rättimalleihinkin jotakin menee.

Havuja, prkle! paremmin toimii niiden kanssa kuin ilman.

Muita hyviä vinkkejähän tossa tulikin jo, mutta se että pilkillä tai jonkinlaisella puntilla kannattaa kokeilla pohjan laatua jos yrittää johonkin tarkkaan kohtaan laittaa, se syö ihmistä jos raataa ison reiän jäähän ja huomaakin että meni metrillä pieleen ja puol katiskaa uppoaa pehmeeseen mutaa toisen puolen killuessa kiven päällä. muutama kairanreikä enemmän ei niinkään haittaa.
 


Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

 center>