Chat

Author Topic: Täällä keskustellaan MM-kisajoukkueen valinnasta ja valintajärjestelmästä  (Read 23519 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5155
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Mikäli halutaan pitää MM-kisat nykyisellään ja esikuvana tosielämän MM-kisat niin heitän ehdotuksen pisteytyksen muuttamisesta tasaisuutta suosivaksi yksittäisiä onnistumisia suosivan pisteytyksen sijaan. Pisteet sijoituksista, ykköselle 1 jne viimeiseen asti ja joka joukkueesta huomioidaan 3 parasta per mappi. Sijoituspisteet lasketaan yhteen ja mitä vähemmän niin sitä parempi. Helppoo ja kivaa.

Mapeista on helppo kritisoida, mutta ne on ne mitä sattuu tulemaan. Facebookiin laitoin kuvan, missä järvet on karvalakkiin laitettu lappuina ja sieltä lapset nyppi ne yksitellen. Oli miten oli, järvet olivat samat kaikille ja kovat pääsivät jatkoon. Vuodesta toiseen tuppaa samat maat olemaan silti finaalissa kärkikahinoissa, joten syynä ei siis mielestäni ole järvet.

Itseasiassa tästä on veivattu niin kauan kuin minä muistan.. ennen kuin syvyyskartta tuli peliin, hyvin usein törmäsi maailmaan jossa kaikki kisat olisi pitänyt ratkaista "Linlo - kevät" -mapilla. Nyt se oli mukana, joten missä ongelma? :D
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Fiskarna

 • 13 sentin harri
 • Posts: 71
  • View Profile
Mapit on ongelmista vähäisin eikä todellakaan viestini pääkohta vaikka satuin ne kirjoittamaan ekaan kappaleeseen. Kehitettävää näen pisteytyksessä. Perhokalastuksen, pilkinnän ja muistaakseni myös onginnan MM-joukkuekilpailuissa ympäri maailman ratkotaan sijoitukset sijoituspisteinä jossa jokaisen kilpailijan tulos huomioidaan. Mikäli esikuva kisaformaatille on tosielämän kalastuskisoissa, niin miksi ei oteta käyttöön myös siellä toimivaksi todettua pisteytystä ratkaisemaan järjestys? Nykypisteytyksellä kärjistettynä tasainen vaikka 5-9 sijoille pilkkivä pelaaja saa vähemmän pisteitä kuin yhden mapin vaikkapa 5kg hauella voittava ja muut mapit punnalla kiveksiä neppaileva pelaaja :)

exte

 • Posts: 66
 • näin se homma etenee...
  • View Profile
Iltaa!Oisi kiva kuulla niitä parempia valinta tyylejä näiltä tietyiltä pilkkijöiltä,luulisi kaikkia tyydyttävän tuollainen joukkue missä 3tuoretta nations cup voittajaa ja paria suomenmestaria jotka jokainen joka ainoassa liigassa pyörii pistepörssien kärkipaikoilla...Mä annan ainakin tukeni teille enkä kaatele jätevesi säiliötä teidän niskaan,kaikki oli varmasti ansainnut paikkansa joukkueessa.

Morripoika

 • Kreatiinimäskääjä
 • Posts: 1088
  • MSN Messenger - j.aa.kola@hotmail.com
  • View Profile
Quote
Iltaa!Oisi kiva kuulla niitä parempia valinta tyylejä näiltä tietyiltä pilkkijöiltä,luulisi kaikkia tyydyttävän tuollainen joukkue missä 3tuoretta nations cup voittajaa ja paria suomenmestaria jotka jokainen joka ainoassa liigassa pyörii pistepörssien kärkipaikoilla...Mä annan ainakin tukeni teille enkä kaatele jätevesi säiliötä teidän niskaan,kaikki oli varmasti ansainnut paikkansa joukkueessa. (Exte, 9.4.19)
Ehdotuksia on tullut tähän ketjuun aika paljonkin. Siellä on myös allekirjoittaneen kannattamia ehdotuksia. Voin listata niitä tähän, jos ne paremmin osuisivat silmään.

Quote
sanoisin että valinnan tekisi MM-joukkueen kapteeni koska kokemusta löytyisi näistä MM kisoista. Ja uskoisin että MM joukkueen kapteeni osaa valita hyvän joukkueen jatkamaan ensi vuonna. Valinnat taas tehtäsiin ennemmin koko syksyn/talven näytöillä eikä millään turnauksilla. Talven aikana selviää kyllä hyvä joukkue kisoihin. Kun taas esim turnauksessa voi tulla yllätyksiä ja sattua huono päivä. Valinnat vois myös tehdä niin että jo MM-kisojen jälkeen valittaisiin uusi joukkue ens vuoden kisoihin jotta olisi aikaa tutustua tiimiin. (aku ankka, 22.1.19)
Tässä ehdotuksekssa ehdotetaan valintaa uudelle tiimille heti MM-kisojen jälkeen

Quote
Olen viime aikoina hautonut päässäni muutosta, jossa tuleva kisajoukkue muodostettaisiin hyvissä ajoin.. Sanotaan vaikka edellisenä keväänä seuraavan vuoden MM-kisoja varten. Täten joukkueella olisi oikeasti aikaa tutustua toisiinsa, järjestää harjoitusturneita, kehittää yhteispeliä ja valmistautua. Tämä toki edellyttäisi joukkueeseen valituilta pelaajilta pitkäaikaista sitoutumista projektiin ja intoa olla mukana pilkkimässä vielä vuoden päästäkin. Toisaalta MM-paikka antaisi siihen varmaan hyvää motivaatiota itse kullekin.

Tämä menetelmä antaisi myös aikataulullisesti pelivaraa jokavuotuiselle ongelmalle SM-liigan, SM-kilpailujen ja MM-kilpailujen yhteensovittamiseksi.
- SM-kisat voitaisiin siirtää pelattavaksi MM-kilpailujen jälkeen lopputalveen koska joukkue olisi jo valittu
- Liigaa voisi pidentää noin kuukaudella (jonka sm-kisat ovat yleensä kestäneet) jotta saadaan aikaa pelata kunnon playoffit.
- Yleinen "Propilkkikausi" ei loppuisi helmikuuhun kuten on tapana ollut vaan saataisiin kauden loppuun aina huipentavat SM-kisat.


Ensimmäistä kertaa uuden valintasysteemin mukainen joukkue olisi siis mahdollista muodostaa vuoden 2019 MM-kilpailuihin. Kysymys kuuluukin miten joukkueen valinta tulee järjestää ja onko pelaajisto kykeneväinen tai halukas sitoutumaan MM-projektiin vuoden päivien ajaksi? Vuosi ajatuksena tuntuu tietenkin ensiotannalta pitkältä, mutta vähennetään kevään, kesän ja syksyn aurinkoiset kuukaudet ja saadaan tosiasiassa paljon pienempi aika kuin vuosi.

Yhteisenä näkökantana joukkueen valinnassa tuntuu vallitsevan ajatus "Joukkue on enemmän kuin osiensa summa", millä viittaan pelaajien yhteiskemioiden toimimiseen, paikkojen ja ottipilkkien vilpittömään jakamiseen jne jne. Parhaan neljän yksilön muodostama nelikko on kovin harvoin paras neljän pelaajan joukkue. Toisaalta, mitäpä käy jos nämä neljä saadaan pelaamaan vuoden ajan yhteisiä pelejä?  (Anr, 23.1.18)
Tässä ehdotuksessa esitetään valintaa MM-joukkueelle edellisen vuoden keväällä

Quote
Mulla elää mielessä jonkinlainen MM-kisojen muodossa pelattava pitkäkestoinen karsintaturnaus josta aina MM-joukkue valittaisiin. Tätä pelattaisiin kuitenkin niin että nykyinenkin valittu "MM-Joukkue" olisi tässä turnauksessa osallisena ja saisi koko karsinnoista jatkuvaa sparria tulevan vuoden kisoihin. Toteutustakin on mietitty, mutta siitä mahdollisesti tuonempana. 23.1.18 (Anr, 23.1.18)

Anr:n ehdotus sai kannatusta:
Quote
No tällälaista keskustelua sillä facen avauksellakin hain silloin eikä tarkoitus ollutkaan ketään haukkua. En vaan osannut asiaa näin hienosti pukea sanoiksi. Tämä kuulostaisi minusta todella järkevälle. (Jonppa, 23.1.18).
Quote
Tässä piilee mielestäni aivan loistava idea tämän ikuisuuskysymyksen ratkaisuun (Odefish, 23.1.18).

Quote
Oon Anrin linjoilla tässä ja kannatan jonkinlaista pidemmän ajanjakson rankingsysteemiä kisajoukkueen valinnassa.

Jos kisat pysyvät nykyisessä muodossa niin uskoisin että suomalaisista pelaajista saataisiin vaikkapa neljä 4+2 hengen joukkuetta joilla on ehkäpä mahdollisuudet pärjätä MM-karkeloissa. Joukkueiden kesken pelattaisiin pitkin syksyä ja kevättä turnauksia ja kaikissa turnauksissa parhaiten menestynyt joukkue saisi MM-paikan. (Fiskarna, 23.1.18)

Quote
MM-valinnat keväällä seuraavaa vuotta varten mahdollistaisi siis motivoituneelle, yhteen hiileen puhaltavalle, saman päämäärän eteen harjoittelevalle ryhmälle mahdollisuuden kehittää omaa ja ennen kaikkea yhteistä pelaamistaan nousujohtoisesti riittävän pitkän ajan. Niin hassulta kuin se kuulostaakin ja pelin ollessa Pro Pilkki on pelaajien välisillä kemioilla aivan varmasti merkitystä, onhan sillä joka muussakin joukkuelajissa. (Morripoika, 23.1.18)

Tässä lisää ideoita.
Quote
Todella hyviä pointteja suuntaan ja toiseen. Itse en kuitenkaan löytänyt vielä näistä viesteistä erilaisia tapoja valita mm-joukkue.
a) valintatapa pysyy nykyisellään eli liigan kärki päättää mitä tekee.
b) otetaan top 3 tiimeistä tasaluvut pelaajia (2+2+2)
c) Katsotaan pistepörssiä ja henkilökohtaisten kisojen parhaimmistoa ja tehdään niiden perusteella mahdollisimman tasapuoliset valinnat.
d) Kärkitiimistä 3 pelaajaa suoraan mm sakkiin ja loput 3 karsintojen kautta, jotka kestäisi enemmän kuin yhden turnauksen verran.
e) jotain muuta? (Tonza_888, 23.1.18)Quote
Mutta miten voisi toimia.. no, yksi vaihtoehto on se, että joukkueet pelaavat itse omat karsinnat tai muodostavat parhaiten yhteen pelaavat porukat. Sen jälkeen sitten vaikka liigaan osallistuneet joukkueet tai jos ajanpuute rassaa, niin 4 parasta liigaporukkaa pelaa jonkun oman karsintakisan/turnauksen, josta voittajaporukka menee MM-turnaukseen.

Tai joku ihan muu tapa. Olen aika varma siitä, että rutiini ja yhteistyö on ratkaisevassa asemassa, mukaanlukien hyvä kyky mukautua tilanteisiin, ts. ei ole pelkästään yhden ottipaikan ihme, vaan paikkarekisteristä löytyy useita vaihtoehtoja. (Mikko -Procyon-, 25.1.18)

Quote
Tälle vuodelle mielestäni myöhäistä miettiä uusia ratkaisuja, joten voisi tosiaan olla viisainta, että liigan voittajina Kikit valitsisivat joukkueen.
Tosiaan tässä on yllä nyt hyvää ideaa vuodelle 2019 ja SM-kisojen jälkeen mielestäni olisikin hyvä tarttua niin sanotusti tuumasta toimeen. (Morripoika, 25.1.18.)
Tammikuussa ei uutta systeemiä enää kannata alkaa sorvaamaan.

Quote
Työ vaatii panoksen joka pitkältä aikaväliltä vaikuttaa saavutettavaan päämäärään (Korpelannapakymppi10, 26.1.18).

Quote
Tämä ylös, monella oli ideoita! (Exte, 28.7.18).
Tässä Exte itsekkin mainitsit täällä olevan hyviä ideoita.

Quote
Varmaan aika nostaa taas esille ennen liigan päättymistä. Lienisi syytä kasata täältä pari hyvää ehdotusta ja laittaa vaikka liiganeuvoston äänestykseen? (Lareman, 21.1.19).
Äänestys, liiganeuvosto tai vielä laajempi joukko? Ei ollenkaan huono idea.

Useat ehdotukset siis ovat sisältäneet ajallisen määreen MM-kisojen jälkeinen kevät. Jos aihe nostetaan esille syksyllä, on se liian myöhäistä useimman tämän ketjun ehdotuksen toteuttamiseen. Siksi tämä ketju on nostettu ylös nyt kisojen päätyttyä. Tässä ei ole tarkoitus keskustella menneistä valinnoista vaan miten ne tehdään jatkossa.
Quote
UP tälle. Olisi varmaan syytä avata tämä keskustelu uudelleen. (Morripoika, 8.4.19)
Jos joku koki tämän hyökkäyksenä, niin tällä haein juuri tätä, että jos keskustelua ei avaa nyt, saa liki 50% ketjun ideoista aikaisimmaksi toteutus ajaksi siirtää suosiolla vuoden 2021. Siksi sanavalinta "on syytä avata tämä keskustelu uudelleen."

Yleensä välittömästi kisojen jälkeen saadaan lajista riippumatta eniten keskustelua aikaan itse järjestelmästä. Kuten ketjusta nähdään, ei nosto heinäkuussa keskustelua juurikaan nostattanut.
Asiaa on turha kenenkään ottaa henkilökohtaisena kritiikkinä. Kuten sanoin, tässä on tarkoitus pohtia tulevaa. Hyviä ideoita on jo pohjalla. Jos suurin osa on sitä mieltä, että vanha systeemi on paras niin silloinhan sen voi pitää vanhassa. Mutta sitä en vielä ainakaan pysty tästä ketjusta vallitsevaksi mielipiteeksi tulkitsemaan.

On mielestäni myös paljon parempi puhua asiallisesti asiasta julkisesti kuin supista selkien takana epäasiallisesti (olettamus, mitä keskustelemattomuus voi aiheuttaa).

« Last Edit: April 09, 2019, 09:05:49 by Morripoika »
Kalastusta, metsästystä ja urheilua.

Korpelannapakymppi10(C

 • Salmelaisen kujanjuoksu
 • Posts: 46
 • Muut tekee mitä osaa..hitsari mitä haluaa
  • View Profile
Entäpä nyt...mitäs jos yksinkertasesti mentäisi samantien ensi vuoden mm kisat samalla joukkueella mitä se oli NYT..pienellä viilauksella kuka varamiehenä ja kuka pelissä..kuumakallet jäälle ja hieman himmeemmät viltille.

Ehotus 2. JOKAINEN LIIGA JOUKKUE valitsee joukkueestaan 4 halukasta pelaajaa jotka sitoutuu kaikkien muitten kiireitten keskellä pyhää arkea panostaa mm tavoitteeseen. Ja kun jokainen joukkue on 4 pelaajaa ilmoittanut niin ruvetaan pelaamaan mm karsintaa 1-3 kertaa kuukaudessa . ..koko vuoden tai hieman vajaan ajan(jättäen sparriturneille ja lopulliselle hionalle aikaa)  eli turnee pari joka kuukaus..kesti mitä kesti niin loppu pistees henkilökohtasella tasolla ratkaisee..4 parasta autom jatkoon joukkueeseen ja 5 ja 6 varamiehiks. Ja ettei mitään valituksia tulisi niin tähän lähtisi vain ne jotka pystyy reenaamaam mm joukkue ja kultamitali silmissä ilman miettimättä   khl sm-liiga sm henk  chl ym samalla!
☆kymppi☆

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5155
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Mapit on ongelmista vähäisin eikä todellakaan viestini pääkohta vaikka satuin ne kirjoittamaan ekaan kappaleeseen. Kehitettävää näen pisteytyksessä. Perhokalastuksen, pilkinnän ja muistaakseni myös onginnan MM-joukkuekilpailuissa ympäri maailman ratkotaan sijoitukset sijoituspisteinä jossa jokaisen kilpailijan tulos huomioidaan. Mikäli esikuva kisaformaatille on tosielämän kalastuskisoissa, niin miksi ei oteta käyttöön myös siellä toimivaksi todettua pisteytystä ratkaisemaan järjestys? Nykypisteytyksellä kärjistettynä tasainen vaikka 5-9 sijoille pilkkivä pelaaja saa vähemmän pisteitä kuin yhden mapin vaikkapa 5kg hauella voittava ja muut mapit punnalla kiveksiä neppaileva pelaaja :)


Morripilkin MM-kisoista kysäisin Tapani Kurjelta. Siellä mennään näin:

Quote
5 henkiset joukkueet joten 5 sektoria jossa jokaiselle onkijalle tlaa vähintään 400m2. Jokaisessa sektorissa yksi kilpailija maastansa ja sektorin voittaja saa yhden pisteen ja niin edelleen. 2 päivänen kisa eli kaksi sektoria. Voittaja se jolla vähiten pisteitä. Jos tasapisteet niin sitten paino ratkaisee.

http://www.fips-ed.com/fipsed/images/Regolamenti/2018/eng/Reg_FIPSed_ICE_2018_EN_def.pdf

Sektorikisaahan me ei voida ottaa, mutta jonkinlaista soveltamista tuosta voi toki harkita. Se vaan vaatisi koko kisajärjestelmän opettamista uusiin sääntöihin, eikä se ole ihan helppoa (kielimuuri välillä vähän pistää vastaan).
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Fiskarna

 • 13 sentin harri
 • Posts: 71
  • View Profile
Jep. Myös perhokalastuskisoissa on vastaava pooli/sektorijako. Laskin yhden tämän kevään MM-joukkueen sparriturneen pisteet aiemmassa viestissä kuvaamallani tavalla ja sillä oli aika suuri vaikutus joukkueiden järjestykseen. Kielimuuri on kyllä oma haasteensa.

Memmu66

 • Posts: 30
 • Elämä on .....
  • View Profile
Hei, eikö nyt olisi aiheellista jo tälle keväälle tehdä tämä MM joukkueen valinta?

Paljon on heitetty hyviä ehdotuksia ketjussa ilmaan, joten niistä pitää ottaa reippaasti koppi ja menoksi!

Esim. SM liigan kolme parasta joukkuetta asettaa 2-3 pelaajaa tarjolle ja nämä aloittavat keskenään pelaamisen/harjoittelun!

Näyttöjen perusteella sitten näistä valikoituu tulevan kauden aikana ne varsinaiset 4 pelaajaa ja varapelaajat.

Yksinkertaista ja oikeudenmukaista :) SM joukkue liigan mitaliporukassa on kuitenkin ne suomen kovimmat pelaajat tällä hetkellä joten?

Fiskarna

 • 13 sentin harri
 • Posts: 71
  • View Profile
Imo pelkkä Suomen liiga on liian suppea otanta eikä kerro koko totuutta. Kovimmat liigat pelataan Euroopassa ja siellä menestyneitä tiimejä ja pelaajia ei voi sivuuttaa kisajoukkueen valinnoissa. En pidä lainkaan huonona sitä lisäporkkanaa, että SM-liigan voittanut joukkue saa päättää kapteenin ja kapteeni muun miehistön MM-joukkueeseen. Se on sitten miettimisen arvoinen asia mennäänkö sillä sen hetken kuumimmalla joukkueella saman vai vasta seuraavan kevään MM-kisoihin pidemmän treeniturneerupeaman jälkeen. Tällä hetkellä näen turhana päättää MM-joukkue jo vuotta ennen turnausmuotoiseen kilpailuun jossa pelit kestää lyhymmillään neljä mappia. Voisi sanoa että menee turha työ hukkaan :)

Korpelannapakymppi10(C

 • Salmelaisen kujanjuoksu
 • Posts: 46
 • Muut tekee mitä osaa..hitsari mitä haluaa
  • View Profile
Ainut mikä tässä hommassa perjaatteessa tökkää on se..kun sm liigan voittaja ratkeaa..kapteeni valitsee pelaajat..tulee perään henk koht sm...sitten mm.....jää vähäselle se mm joukkueen yhteinen reeni ja kisa aika..tuohon pitää saaha muutos että saa sen kuusikon hiottua saumattomammaks.  Kolme sparri turneeta ja yhet reenit ei kerro toisten paikkoja ja auta vielä tutustumaan kemioihin niinsanotusti. Muuta tässä ei perjaatteessa ole nykysellään mitään vikaa😊👍
☆kymppi☆

Tonza_888

 • Posts: 178
 • Discord: tonza98#2675
  • View Profile
  • Email
Aloitetaan tuosta Fiskarnan edellisestä viestistä. SM-liiga ei todellakaan yksinään riitä tekemään pelaajavalintoja. Esimerkkinä annan EM-liigan, minkä pistepörssissä on about yli 300 pelaajaa ja siellä top 10 paikkeilla hääri enemmänkin kuin pari kaveria, joten se selittää automaattisesti muutaman pelaajan valinnat. Voin sanoa, että ei ollut helppo valita pelaajia kisoihin siitä syystä, että monella oli kovia kausia myös sm liigassa kuin euroopan liigoissakin.

Toisekseen, ihmettelen tätä joka vuotista jauhamista tästä mm-systeemistä. Täällä on kaiketi esitetty 2018 puolella jokin idea aikaisesta kasaamisesta ja sen kommentin syntymisen jälkeen oli kuukausia aikaa täällä keskustella asiasta ja viedä se päätökseen. Mutta kun keskustelua ei syntynyt, minulle se oli signaali, että idea ei kerännyt kannatusta ja asiaa täällä nosteltiin senkin jälkeen, mutta keskustelua ei syntynyt.

Kun tuolta morripojalta löydän tämän fraasin"henkilökohtainen kritiikki" niin sille tämä saadaan joka vuosi kuulostamaan siltä. Päivä kisojen jälkeen ollaan heti täällä spekuloimassa ja kommentit eivät anna kauheasti avarrusta, että onko kritiikin kohteena valintasysteemi vai pelaajat. Minusta tämä ketju luotiin ideoiden kertomista varten, eikä spekuloimista/epäsuoraa veetuilua varten. Ja ideoita tänne on nyt tullutkin.

Voin ihan selkä suorana perustella joukkueen valinnat vaikka tilastoja myöten. Lisäksi, tästäkin joukkueesta suurin osa tunsi toisensa ja toistensa paikatkin jo ennestään nations cupin ja em liigan ansiosta. Mitään ongelmaa ei ollut tiimin sisällä eikä itse pelissäkään. Sille ei vaan mahda mitään, että joku ei pelaa juuri sinä hetkenä parasta otteluaan tai että pääsee muutama kirren  kokoinen vaikka irti. Ja kun vastukset ovat sitä kovinta tasoa, niin pienestä se on kiinni. Tappion myöntäminen ei ole minulle mikään ongelma, mutta tietyt asiat särähtävät kisojen jälkeen aina korviin jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Sen verran haluan myös sanoa tässä, että vaikka mm kisat eivät menneetkään nyt putkeen, viime vuonna menivät mutta se siitä. Suomi voitti tällä kaudella ensimmäisen kansainvälisen kultansa euroopassa eli Nations Cupissa. Maajoukkuepelejä nekin olivat, vaikka formaatti olikin 10vs10. Minusta tämä on hemmetin hieno saavutus Suomelle. Ja toivoisin todella, että tämäkin muistettaisiin hienona asiana.

Mulla ei ole mitään lisättävää valintasysteemiin. Heitelkää vain ideoita jatkoon ja katsokaa miten käy. Mutta olisi hienoa, jos tämä joka vuotinen puhuminen tästä asiasta saisi tänä vuonna lopultakin päätöksensä.

Keep going and never stop...

Memmu66

 • Posts: 30
 • Elämä on .....
  • View Profile
Hei, mitään ongelmaahan ei siis ole, jos suurinosa on sitä mieltä että SM liigan voittanut joukkue valitsee NYT ja AINA MYÖS tulevaisuudessa kauden MM joukkueen ! Niin pidetään siitä sitten kiinni ja sovittuna, tämä *porkkana* kun
antaa hyvin pontta kaikille liigaan osallistuville joukkueille  harjoitteluun ja pelien parantamiseen kun edessä häämöttää mahdollisuus joskus päästä pelaamaan MM tasolle!
Olisi todellakin hienoa jos ei joka vuosi tarvitsisi muuttaa valinta tapaa vaan pysytään samassa :)

Samaan hengenvetoon kysyisin myös onko  kaikkien tiimien mahdollisuus pelata näitä erilaisia cuppeja muun maan tiimejä vastaan? 
Mielestäni näistä cupeista/liigoista on tiedoitettu aika vähän ja aika viimetipassa? Onko näihin osallistuminen mahdollista vain tietyillä tiimeillä ? Nämähän antaa hyvää oppia ja kuvan siitä millä tasolla pilkki on muissa maissa.

Mielipiteitä taitaa olla yhtämonta kuin on pelaajaakin,joten toivottavasti kultainen keskitie löytyy ilman sarvia ja hampaita :)

Tonza_888

 • Posts: 178
 • Discord: tonza98#2675
  • View Profile
  • Email
Käsittääkseni EM-liigaan saa osallistua kuka tahansa joukkue, samoin muihin turnauksiin. Nations Cupin säännöt tietääkseni tulivat monille selviksi, koska siellä Finland Kakkonen oli sekajoukkue, missä oli paljon kasvoja eri tiimeistä.

Näistä turnauksista ei infota suomen foorumeilla (ellei joku suomalainen ilmoita.) Kaikki info löytyy propilkki.pl foorumilta ja sieltä löytyy säännöt kaikkiin turnauksiin ynnä muuta. Google kääntäjällä pääsee pitkälle. Vaatii toki käyttäjätunnuksen. Ja olihan tuossa menneellä kaudella Grand-Cuppikin, mikä antoi varmasti sen pelanneille kuvaa tasosta. Kyllä ehdottomasti kannattaa euroopan turnauksiin osaa ottaa, jos joukkueella on siihen saumaa
« Last Edit: April 09, 2019, 14:53:38 by Tonza_888 »
Keep going and never stop...

Anr

 • Lohimaan velho
 • Posts: 124
  • View Profile
Miksi tämä ketju herää tosissaan henkiin aina vasta kun menee vituiksi?

Kritisoidaan turnausformaattia, kritisoidaan valintamenetelmää ja valintoja, syytetään järviä tai tuuria, lopulta jokainen huutaen vain omaa tarkoitusperäänsä.

Fakta on että aika paljon on vierähtänyt aikaa tämän ketjun aloituksesta ja välissä on pelattu kahdet kisat. Minusta olisi edelleen mukava saada aikaan semmoinen systeemi, jossa joukkuevalinnassa on olemassa tietyt reunaehdot ja rajat, minkä jälkeen kenelläkään ei pitäisi olla nokankoputtamista valinnoista,  eikä myöskään oikeutta vittuilla tai nillittää epäonnistuneille. Se että valintajärjestelmä on mielestäni rikki ja menestystä ei ole tullut, tarkoittaa että se pitäisi korjata.

Pitäisi saada selville etukäteen:
a) Kuka valitsee joukkueen
b) Millä perusteella joukkue valitaan (Missä kisoissa, liigoissa ja turnauksissa näyttöjä voi antaa, painotetaanko jotain kisaa jne)
c) Koska joukkue valitaan (Mihin asti näyttöjä voi antaa)

Minulle riittäisi järjestelmä, jossa Suomen Liigan voittaneen joukkueen kapteenisto saa vapaan vallan päättää MM-joukkue tiettyyn päivämäärään mennessä ennen MM-kilpailuja. Tämä tulisi kirjata SM-liigan sääntöihin ja olla siten aukoton porkkana tai bonus Suomen liigan voittajalle. Se lisäisi suomalaisten pelaajien ja joukkueiden kiinnostusta nimenomaan Suomen liigaan kohden ja auttaisi parhaiten kehittämään suomalaista pelaajamateriaalia. Näen tällä hetkellä konkreettisena uhkana Suomen liigan kuihtumisen kokonaan kansainvälisen kilpailun alla ja se olisi mielestäni iso takaisku tälle peliyhteisölle ja koko pelille.

On tietysti hienoa että suomalaiset joukkueet osallistuvat menestyksekkäästi kansainvälisiin kilpailuihin, hakevat kokemusta ja menestyvät siellä. Tosiassa nämä ovat juuri niitä vastustajia, jotka pitää MM-kilpailuissakin voittaa. Nämä pelit eivät kuitenkaan ole kaikkien joukkueiden kiinnostuksen kohde (kielimuuri, säännöt, liian raskas pelikuorma,  jne jne) ja pidän tärkeänä, että kovimmat joukkueet ja pelaajat jatkossakin osallistuisivat myös Suomen liigaan kuitenkaan poissulkematta myös europelejä. Niin pitää olla jatkossakin että molempiin voi osallistua jos haluaa.

Minulla ei ole tarkkaa tietoa esim Venäjän liigaan osallistuneiden suomijoukkueiden ajatuksista kansainvälisten ja suomen liigan välillä. Onko ajatusta jatkaa molemmissa vai jättää jotakin pois, ja siitä olisi kiva kuulla sieltä suunnalta lisää. Fakta on kuitenkin se että kausi kaudelta joukkuemäärät ja pelaajamäärät vähenevät ja toimivan Suomen liigan jatkon kannalta teitä ei ole vara menettää. Jos menetetään, niin tietyn pelaajaosuuden ponnistelut pelin tunnetuksi tekemisessä (E-sports projektit, Twitch, pelikanava, teamspeak jne) on samalla hukkaanheitettyä aikaa.

Ihan ylipäätään olisi mukava kuulla kansainvälisen liigan pelaajistolta ja joukkueilta asiasta lisää julkisesti. Onko suomen liigalle enää kysyntää vai kannattaako (mahdollisuuksien rajoissa tietenkin) loppujenkin suunnnata katseitaan ulkomaille päin? Kokonaan touhusta ulkopuolisena on oikeasti hankala seurata kansainvälisiä pelejä, miten siellä pelit etenevät tai mitä menestyminen siellä vaatii. Vaativat käyttäjätunnuksen, googlekääntäjän, motivaatiota jne.

Mitä tulee menneisyyteen ja historiallisiin valintoihin niin ne voisi mielestäni jättää tästä ketjusta pois, koska riitely jo tapahtuneesta ei vie mitään asiaa eteenpäin. On yhdentekevää kuunnella yksittäisten pelaajien mielipiteitä mielipiteitä siitä, mitä olisi pitänyt tehdä. Yhtälailla paskaa on seurata provosoivaa vittuilua epäonnistuneille ja siitä heille syntyvää puolustusrefleksiä. Fakta on että jos meni vituiksi niin meni vituiksi ja kapteenit seisovat miehistönsä takana selkä suorassa ja esim tämän vuoden miehistöstä olisi ollut kova paikka korvata ketään yhtään kenelläkään. Se ei ole kenenkään yksittäisen kapteenin vika, että meillä ei ole selvää sovittua valintajärjestelmää, missä kerrotaan kuka valitsee, millä perustein valitsee ja koska valitsee ja tätä paskakritiikkiä voi sen suojissa huutaa seuraksista välittämättä.

Minun ehdotus on yllä ja se liittyy Suomen liigan voittajajoukkueen kapteenin nimeämisen myös MM-joukkueen kapteeniksi. Valitkoon sitten  parhaaksi katsomallaan tavalla edustusmiehistön ja vittuiluoikeuksia ei ole. Tämä sen takia että Propilkki 2 tarvitsee jatkossakin arvostettua Suomen liigaa kovimpien suomalaisten joukkueiden kera. Jos kapteeni kykenee kokoamaan SM-liigan parhaan joukkueen, niin annetaan samalle henkilölle koko yhteisön luotto koota myös paras MM-joukkue ja sparrataan & hurrataan parhaamme mukaan. :?


« Last Edit: April 09, 2019, 15:10:35 by Anr »
Ei tää nyt niin vakavaa ole, mutta ******** silti.

aku ankka

 • Mies vai Mikki Hiiri?
 • Posts: 59
 • Sehän katkes kun ankan lento!
  • View Profile
Näin ensimmäiset mm kisat kokeeneena voin sanoa että suurin ongelma on tässä se että aikaa on yksinkertaisesti liian vähän tutustua muuhun porukkaan jos ei sitä ennakkoon tunne. Se on hyvä jos osa porukasta tuntee ees jollakin tasolla toisensa mutta esimerkiks mä kerkesin pelata varsinaisen mm tiimin kanssa tasan kerran sparriturneessa. Voin sanoa ettei siinä kerkeä tutustua kunnolla porukkaan mikä olis kuitenkin tärkeetä. Etenkin kun verrataan siihen miten kova se taso on.

Itse valintasysteemissä ei ole mun mielestä vikaa mutta kyllä tähän pitäis jonkinlainen päätös saaha että mitä tehään. Siellähän on tullu monia hyviä ideoita. Olisko kenties jonkinlainen äänestys paikallaan vai joku muu keino selvittää mitä mieltä porukka on? Nimittäin homma ei etene jos ehotellaan asioita ja ei saaha päätöstä aikaseks. Kuten ylempänä sanottiin aikaa on kyllä ollut, päätöstä ei vaan oo saatu aikaseks.

Jerchw

 • Posts: 120
 • Team Kiki
  • View Profile
Samaan hengenvetoon kysyisin myös onko  kaikkien tiimien mahdollisuus pelata näitä erilaisia cuppeja muun maan tiimejä vastaan? 
Mielestäni näistä cupeista/liigoista on tiedoitettu aika vähän ja aika viimetipassa? Onko näihin osallistuminen mahdollista vain tietyillä tiimeillä ? Nämähän antaa hyvää oppia ja kuvan siitä millä tasolla pilkki on muissa maissa.

Käsittääkseni EM-liigaan saa osallistua kuka tahansa joukkue, samoin muihin turnauksiin. Nations Cupin säännöt tietääkseni tulivat monille selviksi, koska siellä Finland Kakkonen oli sekajoukkue, missä oli paljon kasvoja eri tiimeistä.

Näistä turnauksista ei infota suomen foorumeilla (ellei joku suomalainen ilmoita.) Kaikki info löytyy propilkki.pl foorumilta ja sieltä löytyy säännöt kaikkiin turnauksiin ynnä muuta. Google kääntäjällä pääsee pitkälle. Vaatii toki käyttäjätunnuksen. Ja olihan tuossa menneellä kaudella Grand-Cuppikin, mikä antoi varmasti sen pelanneille kuvaa tasosta. Kyllä ehdottomasti kannattaa euroopan turnauksiin osaa ottaa, jos joukkueella on siihen saumaa

EM-liigaan saa osallistua kuka tahansa jollekin kutsutulle foorumille (suomalaisten tiimien tapauksessa kalassa.net) rekisteröitynyt joukkue ja siitä turnauksesta on ilmoitettu joka vuosi myös täällä kalassa.netissä englannin kielisessä osassa liigan järjestäjän toimesta. Linkki syksyn 2018 EM-liiga viestiin. ja Euroturnausketju kalassa.netissä. EM-liigan ilmoittautumiset, tulokset, IP:t ja kaikki muu viestintä tapahtuu sitten turnauksen pääfoorumin propilkki.pl -kautta.

EM-liigan lisäksi Euroopassa pelataan lukuisia muitakin turnauksia joukkue- ja yksilöturnauksia lähes ympäri vuoden. Tärkeimmät löytyvät propilkki.pl foorumilta ja osa all-fishing.ru -foorumilta. Useimpiin on vapaa pääsy, jos kalassa.net on kutsuttu mukaan (yksilöturneissa on yleensä rajoitettu pelaajamäärä per foorumi).

Nations Cup (tästäkin turnauksesta on ollut joka vuosi viestejä englannin kielisellä puolella) on maajoukkueilla pelattava turnaus, johon Suomella on ollut tähän mennessä vain 2 maapaikkaa. Jotta nuo maajoukkueet eivät olisi tulleet liian täyteen, niin päätetty kasata noiden joukkueiden rungot EM-liigassa olleista tiimeistä tarpeellisella määrällä vahvistuksia.

-heikki-

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 351
  • View Profile
  • Propilkki
  • Email
Moi

Kaikki jotka ovat vuosia seuranneet MM-kisoja, siellä huomioitavaa että erittäin monella maalla on samat pelaajat vuodesta toiseen.

Minun ehdotus:

Nykyinen MM joukkue pelaa myös 2020 MM kisat.
Vuoden 2021 MM joukkeen valitsee 2019-20 SM-liigan voittaneen joukkueen kapteeni.
Vuoden 2022 MM joukkueen valitsee sitten taas 2020-21 SM-liigan voittaneen joukkueen kapteeni jne.
Tällä systeemillä harjoitteluaikaa jää noin vuosi.

Pistesysteemiä ei kannata kovin monimutkaiseksi muuttaa, koska nytkin se on sama kaikille.

-heikki-


Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1473
  • View Profile
MM kisojen pisteytys nykyaikaan, niin moni ongelma ratkeaa ja itku vähenee, simppeli ratkaisu.

Näillä kisoilla on kenties hienoin titteli, mutta todelliset huippupelit pelataan muissa turneissa tällä hetkellä.

Fiskarna

 • 13 sentin harri
 • Posts: 71
  • View Profile
Pistesysteemiä ei kannata kovin monimutkaiseksi muuttaa, koska nytkin se on sama kaikille.

Kyllä, se on sama kaikille. Siihen hyvät positiiviset asiat mielestäni loppuvatkin. Otetaan esimerkiksi Iso-Söimi, jossa ei ole lainkaan tavatonta että sijat 1-5 ovat vaikka 400g sisällä toisistaan, esim. 10,4kg-10,0kg. Viidennelle yksi perusharjus enemmän ja onkin eka. Nykypisteytyksessä voittaja saa pisteitä tuplasti neljänteen verrattuna, mikä on mielestäni järjetöntä. Nykypisteytys korostaa etenkin lyhyessä turnauksessa tuurin merkitystä. Itse en pidä sijoja 9-16 saman arvoisina. Kultainen ananas ei isommin mieltä lämmitä kuin huumorimielessä.

Mappina jälleen Iso-Söimi. Joukkue A saavuttaa sijat 1, 4, 14 sekä 15 ja joukkue B 5, 6, 8 sekä 10. C ja D jää huomioimatta. Mappi oli tasaista tiukkaa vääntöä, voittajalla on kalaa vaikkapa 10,3kg ja yhdeksännellä 7,9kg. Nykypisteytyksellä A saa 15p ja B 9p. Tasaisella sijoihin perustuvalla pisteytyksellä A saa 19p ja B 19p.

En tiedä koodaamisesta mitään, mutta en usko mahdottomaksi lisätä esim. buddyyn asetusta, joka laskee neljän hengen tiimeistä kolmen parhaan sijoitukset yhteen.  Oon usein laskenut turnauksissa pisteet ja sijoitusten ja pisteiden pyörittely on välillä ihan hanurista ja virheitä sattuu. Kun sijat=pisteet, ei tarvi pähkäillä vanhan liigapisteytyksen malliin että montakohan pistettä se seitsemäs taas saikaan.

exte

 • Posts: 66
 • näin se homma etenee...
  • View Profile
Tämä ylös, monella oli ideoita! (Exte, 28.7.18).
Tässä Exte itsekkin mainitsit täällä olevan hyviä ideoita.


Morrille vielä vastauksenä että missä kohtaa mie sanon olevan ne hyvät ideat? Nostin tuon heinäkuussa esiin ku keväällä monella oli paljon sanottavaa mutta ei sen jälkeen kun tuuli oli tyynytynyt.Eipä näyttänyt auttavan sekään tuo nosto.
« Last Edit: April 09, 2019, 18:00:23 by exte »

Morripoika

 • Kreatiinimäskääjä
 • Posts: 1088
  • MSN Messenger - j.aa.kola@hotmail.com
  • View Profile
Kiitos Exte huomautuksesta.
Tulkitsin kiinnostuksesi aiheeseen ja ideoihin siten, että ne olisivat olleet mielestäsi hyviä. Väärin meni tulkinta.
Samalla tavalla aloitusviestini tulkittiin väärin ilmeisesti ainakin niiden joukossa, joissa se laukaisi jonkinasteisen puolustusmekanismin.  Ihminen on erehtyväinen.

Voidaan varmaan myös yhdessä tuumin todeta, että nosto nyt tuotti jo vuorokauden aikana enemmän keskustelua kuin heinäkuussa. Osassa kommenttejahan on jo ihan konkreettisia ehdotuksiakin.

Edit: Tuohon pistekeskusteluun joka kulkee tässä sivussa, kannatan ehdottomasti Fiskarnan ehdotusta.
« Last Edit: April 09, 2019, 19:30:03 by Morripoika »
Kalastusta, metsästystä ja urheilua.

Körmy

 • Vanhainkodin kummit RY
 • Posts: 47
  • View Profile
  • Email
Ainakin minusta (vanha ukko) ,tämän MM tiimin pitäis treenata pitemmällä aikaa keskenään,se ei riitä,jotta pelataan vain vähän aikaa. Tiimin pitäis tuntea toisensa hyvin,se ei ole hyvä juttu jotta näitä pelaajia kiskotaan eri porukoista mukaan. Olen myös ollut mukana siellä "lihamyllyssä"   
(pronssia saatiin silloin) ja kaikki pelaajat olivat samasta tiimistä.Mietin vain,jos olis mahista tehhä tämä MM-tiimi vuotta ennen kisoja,sieltä löytyy kyllä "huippuja"  :-)
Olette tyhmiä, velttoja ja toivottomia tapauksia, joista ehkä kovalla kurilla, ankaralla harjoituksella, JA HYVÄLLÄ ONNELLA!, saataan aikaan jonkinlaisia pelureita, ihmeitä ei ototeta.

Korpelannapakymppi10(C

 • Salmelaisen kujanjuoksu
 • Posts: 46
 • Muut tekee mitä osaa..hitsari mitä haluaa
  • View Profile
Mitäs jos tehtäs kunnon päätös yhessä että mentäs tällä nykysellä mm joukkueella ensivuonnakin ja ensi kauden liiga voittaja kapu kasaa taas siitä vuoden päähän joukkueen? Tuleeko ääniä kannatusta..vaalipäivä ku lähenee..  tuohon piste hommaan ite ehottasin että ennemminki mikko tarttus ja tekis päätöksen 😊

Mutta minä vaikenen tältä kohtaa..hyvää tarkotin "ideoilla"  sorry
☆kymppi☆

Tonza_888

 • Posts: 178
 • Discord: tonza98#2675
  • View Profile
  • Email
Kesä on vielä pahasti kesken ja suurin osa ihmisistä pelistä vielä tauolla, mutta päähäni tuli (jälleen) ajatus siitä, miten hienoa olisi saada tähän asiaan vihdoinkin sopiva ratkaisu. Tarkoitan tällä lähinnä valintasysteemin ja kisaformaatin muokkaamista yksinkertaisilla ja pienillä viilauksilla. Joka vuosi ketjuun tulee tavaraa, mutta ne ratkaisut jäävät aina jostain syystä puuttumaan. Uskoisin, että monia koko aiheen rallittaminen jo kyllästyttää. Poimin ketjusta eri ihmisten ehdotuksia ja mielipiteitä ja lisäsin mukaan myös hieman omianikin, ja tälläiset muokkaukset  olisivat minusta aivan huikeat koko sceneä ajatellen:

Valintasysteemi:

- PYSYVÄ Sääntö MM-joukkueen kasaamisen ajoituksesta eli täytyy kasata viimeistään 6 päivää henkilökohtaisten  SM-kisojen loppumisesta, mutta aikaisintaan SM-kisojen toiseksi viimeisen kierroksen jälkeisenä päivänä. Sääntö olisi pysyvä ja kirjattuna SM-liigan säännöissä ja siitä ei enää tarvitsisi keskustella koskaan.

-Joukkueen valitsee edelleen liigan voittaneen joukkueen kapteeni tai kapteenin valitsema henkilö kys. joukkueesta. Tämä anrin mainitsema "porkkana" antaa myös enemmän motivaatiota sm liigaa kohden.

-Pisteytys kisoissa 10-9-8 muotoon, mikä tukisi joukkueen suorittamista 100% keskiarvolla, eikä antaisi liian suurta etua yksittäisille onnistumisille. MM-kisoissa tulisi olla kuitenkin myös se eniten tasaisuutta vaativaa suorittamista.

-Joukkueiden tai pelaajien ollessa tasoissa yhteispisteissä suurin paino ratkaisee voittajan/paremman joukkueen, eikä pelkästään yksittäinen isompi kala. Näin pelaajan tai joukkueen kaikki pyytämät kalat saavat tasapisteissä merkityksen.

-Suurin kala muodot kokonaan pois ja tilalle enemmän kpl, ahven, särki ja madekisoja vähentämään tuurin merkitystä. Vaikka taitoa tarvitaankin jokaisessa kisamuodossa, niin suurin kalakisat voivat antaa tietyissä tilanteissa liikaa tuurille sijaa.
EDIT: Tätä kisatyyppi muutosta en perustele suomen menestymisen parantamiseksi tai huonontamiseksi, vaan siksi koska se antaisi enemmän haastetta ihan jokaiselle maalle ja jättäisi mahdollisimman vähän jossittelua. Oli mitkä systeemit tahansa niin suomen menneet sijoitukset eivät juuri muuttuisi eri pinnoilla tai eri kisatyypeillä. Kisatyyppimuutoksen ideana on ajaa sitä modernimpaan suuntaan ja sellaiseen suuntaan, missä ei korosteta liikaa suurta kalaa. Suurin kala saa tarpeeksi ison merkityksen sellaisenaankin ja on joka tapauksessa avainasemassa. Se ei mielestäni tarvitse lisäksi enää  kärkisijoituksia suosivia pinnoja tai välttämättä suurin kala pistettäkään. [/u][/b]


Loppuun heitän vielä kannanoton siitä, kannataisiko joukkue kasata jo vuotta ennen harkkaamista etc. varten. Olettaen, että hyvin moni MM-pelaaja pelaa kaudessa jo viikkoon sen 3 peliä+reenejä päälle niin siinä on jo aika paljon ohjelmaa. Lisäksi pitäisi elää muutakin elämää. Mielestäni vakituiset mm-sparrit tai treenit lisäisivät vain liikaa kuormitusta. MM-sparria saa kaudella ihan tarpeeksi, varsinkin he jotka pelaavat myös eurooppaliigaa yms. Lähes joka pelissä vastaan asettuu maailman kärkeä, niin jos heitä vastaan pystyy about 3 kuukautta (+Nations cup) suorittamaan tehokkaasti, niin pystyy suorittamaan missä tahansa. Ei siinä erillisiä sparreja tarvita, vaikka en tietenkään tyrmää ajatuksia täysin. Reenaaminen kannattaa aina ja se ajatus kannattaa tässä ikään kuin "leijuvana" säilyttää.

Yleensä MM-joukkueessa on ollut max. kolmen eri joukkueen edustajia jäällä ja heistäkin yleensä jokainen on toisensa tiennyt ilman sen isompia kikkakolmosia. Olen kaksissa kisoissa ollut varalla ja menneet pelasin, niin ikinä ei ole ollut ongelmia pelipaikkojen, pilkkien tai minkään muunkaan käytännön asian kanssa. Kaikki on ollut aina hyvässä hengessä mukana, että sitä ei turhaan kannata spekuloida. Menestystä toki ei ole niinkuin monilla muilla mailla, mutta tämän vuotinen ja historian ensimmäinen Nations Cupista tullut kulta Suomelle on askel tismalleen oikeaan suuntaan, kaikilla mittareilla.
Jos taas halutaan korostaa pelaajien tuntemista toisiaan kohden, niin silloin pelaavasta MM-tiimistä kolmen tulisi olla samasta tiimistä ja varamiesten+ sen yhden jäljelle jäävän pelaavan muualta, näjn suurinpiirtein. . Olisiko tämä parempi ratkaisu kuin täysi vapaa oikeus valitsijalla? Jätän kysymyksen avonaiseksi.
Edit: Moni maa on vetänyt vuosia lähes samalla koostumuksella ja olleet todella kovia. Oikeastaan kaikki menestyneimmät tai väh. suomen tasoiset pelaavat aina samoilla pelaajilla, vaikka pelaajia kisoihin heillä olisi paljon enemmän jos pelaajakunnan kokoa ajatellaan. Joten kun mitallijoukkue saadaan kasaan, olisiko viisainta jatkaa sillä tai vähintäänkin pitää se lähes samana? Edellinen mitallijoukkue suomella oli v. 2018 (pronssi).

Valintasysteemiin lisää  vielä sen, että en toki mahdottomana pitäisi ajatusta siitäkään, että mikäli joukkue menestyy ja pääsee vähintään top 4, se saisi seuraaviin kisoihin vapaat kädet (säilyttää samat pelaajat, vaihtaa pelaajia yms yms.) Muussa tapauksessa joukkue valkattaisiin SM-liigan voittajan kapun  toimesta seuraavalla kaudella uudelleen. Tämä viimeinen kappale tuli nopeasti päähänpistona vain, mutta toivottavasti tälle keskustetulle saataisiin sinettiä jo aikaan. Lopullista sinettiä ja päätöstä ja toivon todella, että SM-liigaa ennen tästä voitaisiin keskustella vaikka liiganeuvostossa ja tehdä sääntöihin mahdollinen sääntö kisajoukkueen valitsemisesta.


EDIT: Tämän säännön kirjaamista pidän tärkeänä, koska joka kevät se kostautuu tavalla tai toisella MM-joukkueen valitsijalle tai pelaajille, kun ei ole mitään pelisääntöä joukkueen valitsemisen ajankohdasta. Siitä saa takuulla kuulla ennen tai jälkeen kisojen. Säännön puuttuminen ei ole valitsijan vika. Tätä epäselvyyttä valitsemisen ajankohdasta ja kiinteästä systeemistä on niin kauan vatvottu tällä foorumilla, että korkea aika olisi jo saada aikaan jotain. En tiedä, montako vuotta tätä ollaan jokainen kevät täällä pyöritelty. Olisi myös huikeaa, jos noita muita listattuja asioita voitaisiin edes harkita mm-kisojen säännöstöön.

Minusta lähinnä surkuhupaisaa ettei vuosien keskustelu ole tuottanut tarkkaa sääntöä MM-joukkueen valitsemisajaksi. Joten annan ystävällisen vinkin ja ottakaa liigan vetäjät oikeasti koppia tosta mm säännön laittamisesta sinne liigan sääntöihin. Itse MM-säännöistä toki Happo päättää, mutta minusta täällä olevat ehdotukset ovat olleet hyviä ja koitin tässä niitä listata. Onhan näitä jo ehdoteltu aikaisemminkin, mutta jokin ratkaisu tähän pitäisi saada, ettei joka kevät alkaisi sama uudestaan. Pyydän ja rukoilen että ratkaistaan tämä nyt syksyllä, se olisi kaikille vain parhaaksi.


« Last Edit: July 22, 2019, 18:30:33 by Tonza_888 »
Keep going and never stop...

aku ankka

 • Mies vai Mikki Hiiri?
 • Posts: 59
 • Sehän katkes kun ankan lento!
  • View Profile
Kesä on vielä pahasti kesken ja suurin osa ihmisistä pelistä vielä tauolla, mutta päähäni tuli (jälleen) ajatus siitä, miten hienoa olisi saada tähän asiaan vihdoinkin sopiva ratkaisu. Tarkoitan tällä lähinnä valintasysteemin ja kisaformaatin muokkaamista yksinkertaisilla ja pienillä viilauksilla. Joka vuosi ketjuun tulee tavaraa, mutta ne ratkaisut jäävät aina jostain syystä puuttumaan. Uskoisin, että monia koko aiheen rallittaminen jo kyllästyttää. Poimin ketjusta eri ihmisten ehdotuksia ja mielipiteitä ja lisäsin mukaan myös hieman omianikin, ja tälläiset muokkaukset  olisivat minusta aivan huikeat koko sceneä ajatellen:

Valintasysteemi:


- PYSYVÄ Sääntö MM-joukkueen kasaamisen ajoituksesta eli täytyy kasata viimeistään 6 päivää henkilökohtaisten  SM-kisojen loppumisesta, mutta aikaisintaan SM-kisojen toiseksi viimeisen kierroksen jälkeisenä päivänä. Sääntö olisi pysyvä ja kirjattuna SM-liigan säännöissä ja siitä ei enää tarvitsisi keskustella koskaan.

-Joukkueen valitsee edelleen liigan voittaneen joukkueen kapteeni tai kapteenin valitsema henkilö kys. joukkueesta. Tämä anrin mainitsema "porkkana" antaa myös enemmän motivaatiota sm liigaa kohden.

-Pisteytys kisoissa 10-9-8 muotoon, mikä tukisi joukkueen suorittamista 100% keskiarvolla, eikä antaisi liian suurta etua yksittäisille onnistumisille. MM-kisoissa tulisi olla kuitenkin myös se eniten tasaisuutta vaativaa suorittamista.

-Joukkueiden tai pelaajien ollessa tasoissa yhteispisteissä suurin paino ratkaisee voittajan/paremman joukkueen, eikä pelkästään yksittäinen isompi kala. Näin pelaajan tai joukkueen kaikki pyytämät kalat saavat tasapisteissä merkityksen.

-Suurin kala muodot kokonaan pois ja tilalle enemmän kpl, ahven, särki ja madekisoja vähentämään tuurin merkitystä. Vaikka taitoa tarvitaankin jokaisessa kisamuodossa, niin suurin kalakisat voivat antaa tietyissä tilanteissa liikaa tuurille sijaa.

Nälle ehotuksille annan ehdottomasti kannatukseni. Esimerkiksi tuolle pisteytyksen muuttamisen kannalla on ollut aika yksimielisiä mielipiteitä. Joten eikö olisi jo aika tehdä jonkinlaista päätöstä?

Tonzalla on myös hyviä ehdotuksia tuosta valintasysteemistä. Ja mitä nyt olen keskusteluja lukenut niin nykyinen systeemi että sm-liigan voittajajoukkue valitsee on ollut monen mielestä hyvä. Muutos olisi tiettävästi saatava siihen valitaanko joukkue vuotta ennen vai ei. Se päätös olisi jo askel eteenpäin tässä keskustelussa.

 Ja tuo että olisi yksi selvä päivä mihin mennessä joukkue tulisi olla valittuna taas helpottaisi mm-joukkueen valitsijoita huomattavasti.

Kun taas tuo joukkueiden ollessa tasapisteissä kokonaispaino ratkaisee suurimman kalan sijaan voittajan lisäisi sitä kokonaisuuden tärkeyttä tuurikalan sijaan. Se olisi aika pieni muutos mutta ihan kannattava.

Loppuun heitän vielä kannanoton siitä, kannataisiko joukkue kasata jo vuotta ennen harkkaamista etc. varten. Olettaen, että hyvin moni MM-pelaaja pelaa kaudessa jo viikkoon sen 3 peliä+reenejä päälle niin siinä on jo aika paljon ohjelmaa. Lisäksi pitäisi elää muutakin elämää. Mielestäni vakituiset mm-sparrit tai treenit lisäisivät vain liikaa kuormitusta. MM-sparria saa kaudella ihan tarpeeksi, varsinkin he jotka pelaavat myös eurooppaliigaa yms. Lähes joka pelissä vastaan asettuu maailman kärkeä, niin jos heitä vastaan pystyy about 3 kuukautta (+Nations cup) suorittamaan tehokkaasti, niin pystyy suorittamaan missä tahansa. Ei siinä erillisiä sparreja tarvita, vaikka en tietenkään tyrmää ajatuksia täysin. Reenaaminen kannattaa aina ja se ajatus kannattaa tässä ikään kuin "leijuvana" säilyttää.

Yleensä MM-joukkueessa on ollut max. kolmen eri joukkueen edustajia jäällä ja heistäkin yleensä jokainen on toisensa tiennyt ilman sen isompia kikkakolmosia. Olen kaksissa kisoissa ollut varalla ja menneet pelasin, niin ikinä ei ole ollut ongelmia pelipaikkojen, pilkkien tai minkään muunkaan käytännön asian kanssa. Kaikki on ollut aina hyvässä hengessä mukana, että sitä ei turhaan kannata spekuloida. Menestystä toki ei ole niinkuin monilla muilla mailla, mutta tämän vuotinen ja historian ensimmäinen Nations Cupista tullut kulta Suomelle on askel tismalleen oikeaan suuntaan, kaikilla mittareilla.
Jos taas halutaan korostaa pelaajien tuntemista toisiaan kohden, niin silloin pelaavasta MM-tiimistä kolmen tulisi olla samasta tiimistä ja varamiesten+ sen yhden jäljelle jäävän pelaavan muualta, näjn suurinpiirtein. . Olisiko tämä parempi ratkaisu kuin täysi vapaa oikeus valitsijalla? Jätän kysymyksen avonaiseksi.

Valintasysteemiin lisää  vielä sen, että en toki mahdottomana pitäisi ajatusta siitäkään, että mikäli joukkue menestyy ja pääsee vähintään top 4, se saisi seuraaviin kisoihin vapaat kädet (säilyttää samat pelaajat, vaihtaa pelaajia yms yms.) Muussa tapauksessa joukkue valkattaisiin SM-liigan voittajan kapun  toimesta seuraavalla kaudella uudelleen. Tämä viimeinen kappale tuli nopeasti päähänpistona vain, mutta toivottavasti tälle keskustetulle saataisiin sinettiä jo aikaan. Lopullista sinettiä ja päätöstä ja toivon todella, että SM-liigaa ennen tästä voitaisiin keskustella vaikka liiganeuvostossa ja tehdä sääntöihin mahdollinen sääntö kisajoukkueen valitsemisesta.


EDIT: Tämän säännön kirjaamista pidän tärkeänä, koska joka kevät se kostautuu tavalla tai toisella MM-joukkueen valitsijalle tai pelaajille, kun ei ole mitään pelisääntöä joukkueen valitsemisen ajankohdasta. Siitä saa takuulla kuulla ennen tai jälkeen kisojen. Säännön puuttuminen ei ole valitsijan vika. Tätä epäselvyyttä valitsemisen ajankohdasta ja kiinteästä systeemistä on niin kauan vatvottu tällä foorumilla, että korkea aika olisi jo saada aikaan jotain. En tiedä, montako vuotta tätä ollaan jokainen kevät täällä pyöritelty. Olisi myös huikeaa, jos noita muita listattuja asioita voitaisiin edes harkita mm-kisojen säännöstöön.Näille en suoraan anna kannatustani, sillä uskoisin että valitsijan vapaampi oikeus valita saattaisi lisätä haastetta tietyissä tilanteissa, mutta muuttaisiko sellainen sääntö oikeasti jotain tärkeää? Ei minun mielestäni vaan todennäköisesti mm-joukkue valittaisiin aika samalla tavalla. Eli mielestäni turha sääntö. Sitten tuo joukkueen menestymisen "palkitseminen" sillä, että sama joukkue saisi jatkaa on muuten hyvä idea, mutta sitten se taas veisi sm-liigasta sen kuuluisan "porkkanan". Tulokset toki voisi olla parempia, sillä jo toiminut joukkue saisi vuoden lisää aikaa treenailla keskenään.


Loppujen lopuksi olen sitä mieltä, että valintasysteemiin on tullut jo tarpeeksi ehdotuksia, nyt olisi vaan saatava päätös aikaiseksi (Edelleen se äänestys kahden ehdotuksen välillä vaikka sitten syksymmällä kun porukka aktivoituu pilkin parissa? Eli vuotta ennen vai sovittuun päivään mennessä samalle vuodelle). Ja pisteytykseen on tullut jo hyvä ehdotus ja se on saanut kannatusta. Enää se pitäisi vaan ottaa käyttöön.

Korpelannapakymppi10(C

 • Salmelaisen kujanjuoksu
 • Posts: 46
 • Muut tekee mitä osaa..hitsari mitä haluaa
  • View Profile
Minä ääneni annan..viime kisat pelannu joukkue pelaa tulevat kisat ja sm liigan voittaneen joukkueen kapu päättää seuraaviin mm joukkueen vuoden päähän. Pisteytys olisi tää uus malli mitä aku ankka myös kannatti.

Oon miettiny vaa että ku näitä päätöksiä kaivataan ni kuka sen sinetöi? Onnistuuko se nyt Mikolta ..kuitenkin järjestää ja informoi niitä ulkolaisillekkin. ???????Ps. Elekee kaikki joukkueet sm liigasta jääkö lomalle tauolle huilille. 
☆kymppi☆

Tonza_888

 • Posts: 178
 • Discord: tonza98#2675
  • View Profile
  • Email
Tuohon vuotta ennen joukkueen kasaamiseen lisään hyvänä puolena sen, että paikat ehtii ainakin varmasti katsoa ja sopia jokaisesta mapista hyvissä ajoin. Mutta, mappien viikottainen hakkaaminen sillä porukalla sparriturneissa Suomen jäillä täällä ei kuitenkaan anna merkittävää etua myöhemmin, mutta sen edun se antaa että ainakin pelaajiin pääsee tutustumaan. Näitä samoja mappeja hyvät pelaajat ovat kuitenkin jo hakanneet vuosia, niin paikkarekisteristä löytyy kyllä varmasti vaihtoehtoja, niin kuin itse muustakin pelillisestä elementistä. Toki mahdollisten päällekkäisyyksien tultua ilmi ajoissa, pelaajalla olisi aikaa reenata hieman uutta taktiikka myös itsekseen, mikäli se olisi tarpeellista. Tätä asiaa en silti pidä täysin ehdottomana sääntönä, mutta en myöskään mahdottomana valitsemistapana.

Sitten jos käydään hetki tuossa muiden maiden joukkueita katsomassa, niin lähes joka vuosi pelaajat koostuvat melkolailla samoista kavereista. Toki Latvialla ei ole EM-liigassa kuin yksi kova joukkue, samoiten Valko-Venäjällä ja Ukrainallakin on yksi valtajoukkue, mistä maajoukkuekin isolla prosentilla otetaan. Venäjällä ja Puolalla on enemmänkin valinnanvaraa, koska joukkueita on useita ja tämän myötä myös useita kovia pelaajiakin.

Ja sitten päästäänkin mielenkiintoiseen johtopäätökseen: Parhaiten MM-kisoissa menestyneet maat ovat Latvia ja Ukraina, juuri ne maat, joilla on yksi kova joukkue, mistä 90-100 prosenttia pelaavista pelaajista aina otetaan. (Kats. mitallitaulukko alta). Helppohan se on varmaan valita maajoukkue, kun kilpailevia joukkueita ei juurikaan ole, korkeintaan yksittäisiä kavereita muissa tiimeissä. Puolan ja Venäjän menestys ei ole lähellekään yhtä hyvää eikä eroa paljoa suomen menestymisestäkään (yllättäen). Mitallitaulukko löytyy jostain propilkki in english MM-ketjuista, mutta päivitetyn taulukon löydät julkaisun lopusta.

Oikeastaan itseäni ei yllätä se yhtään, että samasta joukkueesta olevat pelaajat ovat parhaiten saaneet menestystä tässäkin turnauksessa. Tässä herääkin taas se kysymys, että pitäisikö tätä valintaa soveltaa meillä? Vaikuttaa siltä, ettei ajatus saa kannatusta, johtuen siitä, että muista joukkueista ei sen myötä pääsisi MM-kisoihin pelaamaan. Otan silti tämän aika tärkeänä pointtina, joten.

Valintasysteemi ehdotuksia:

-SM-liigan voittajan kapun valinta määrättyyn päivämäärään mennessä.

-SM-liigan voittaja joukkueesta kolme automaattisesti MM-joukkueeseen ja loput kolme kapteenin valinnoilla.

Näitä pitäisin kahtena parhaana vaihtoehtona. Ja mikäli tuo alimmainen noista olisi se valintatapa, mitään älyttömän aikaisia valintoja ei välttämättä tarvitsisi tehdä pelaajien tuntiessa toisensa. Toki neljännen pelaajan rooli saattaisi olla hiukan erilainen, mutta kovilla pelaajilla kyllä löytyy kykyjä sopeutua minne tahansa. Sitä ei kannata liikaa stressata. Kannattaa tässäkin kohtaa muistaa, että tämmöisillä koostumuksilla on tässäkin turnauksessa eniten pokkailtu kultaa.

Ja kuka tämän sitten päättää? Noh minusta valintatavan päättää itse peliyhteisö, eli oletuksena meidän SM-liiga porukat. Ainakin tälläisen käsityksen olen joskus saanut. MM-säännöt päättää tietenkin Happo itse. Toivottavasti niidenkin soveltamista otetaan harkintaan seuraavan kauden mittaan. Ja jos englannin kielisiä käännöksiä tarvitsee, niin eiköhän noita osaavia löydy pilvin pimein.EDIT: Alla kuva MM-mitalleista jokaiselta kaudelta. Kuten voitte nähdä, niin Latvian ja Ukrainan jälkeen Venäjä ja Suomi seuraavat keskiarvonsa turvin "rankingissa" aika tiukasti perässä hopeilla ja pronsseilla. Maailmanmestaruus tosin molemmilta puuttuu.

« Last Edit: July 29, 2019, 12:57:55 by Tonza_888 »
Keep going and never stop...

 center>