Chat

Author Topic: Kaleva: Kalojen välitön lopettaminen säännöksi SM-Pilkkiin  (Read 7270 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tuomo Korhonen

  • Posts: 1
    • View Profile
    • Email
" Huhtikuussa Kuusamossa järjestettävän SM-pilkin sääntöjä on uudistettu kalojen tappamisen osalta. Aiemmissa säännöissä kalojen tappaminen oli suositus, nyt se on edellytys.

"Saaliiksi saatu kala edellytetään tapettavaksi välittömästi ennen talteenottoa. Mitään kaloja ei saa jättää jäälle", sanotaan torstaina Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön nettisivuilla julkaistuissa säännöissä.
"

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sm-pilkkien-suosituksesta-tehtiin-saanto-kalat-pitaa-tappaa-valittomasti/783651/

Mielestäni toimiva sääntömuutos! Ehkä nyt nuoriakin kiinnostaa enemmän osallistua kisoihin. Sääntömuutos parantaa kisojen imagoa ja tuo nuoria mukaan. Nyt usea nuori karsastaa kisoja, koska niitä ei toteuteta vastuullisen kalastuksen hengessä.

Kalan välitön tappaminen on ollut jo pitkään esim. Ruotsissa ja Norjassa, eikä sieltä pilkkikisat mihinkään ole kadonneet. Eläinten turha rääkkääminen ei kuulu kalastukseen eikä pilkkikisoihin.

Hyvää toimintaan Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestöltä sääntömuutoksen suhteen!

SJ

  • Posts: 128
    • View Profile
Vs: Kaleva: Kalojen välitön lopettaminen säännöksi SM-Pilkkiin
« Reply #1 on: February 02, 2018, 18:14:05 »
Tämän saman lakimuutoksen toivoisin että se koskee kaikkia kalastajia, ja etenkin muikunnuottajia. Ne raakalaiset kiduttaa tuhansia kaloja hengiltä muutamassa minuutissa  :-o.
SJ

 center>