Chat

Author Topic: Rapala vaapun "tuunaus"  (Read 14856 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

uti1

 • Posts: 1
  • View Profile
  • Email
Rapala vaapun "tuunaus"
« on: June 26, 2014, 20:36:23 »
Kalastelen paljon virtaavissa vesissä ja usein kun on tärppi tullut ei ole kala pysynyt koukussa ollenkaan, vaan on parin potkaisun jälkeen päässyt karkuun. Tänään sitten katselin tuota uistinta ja mietin olisiko siinä vikaa ja päätin vaihtaa pienemmän koukun uistimen taakse.
Etsiessäni sopivaa koukkua törmäsin pieneen perhoon jonka värit osuvat uistimen kanssa samoihin, eli mustaa ja keltaista. Nyt tässä rupesi mietityttämään voiko noilla langan pätkillä olla jotain haittaa kalastaessa, että ei vaikkapa olekkaan kalat enää niin kiinnostuneita uistimesta? Vai voiko tuommoinen peräti lisätä kalojen intoa? Onko vielä jollain ideoita, mitä tehdä tuolle?

Tuossa oheisessa linkissä kuva uistimestani.
http://aijaa.com/8wA24Z

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Rapala vaapun "tuunaus"
« Reply #1 on: June 26, 2014, 21:52:08 »
Tuo voi lisätä kalojen ottihaluja, tuskin ainakaan vähentää niitä. Yksi keino parantaa tartutusta on käyttää kuitusiimaa. Saa tehtyä vastaiskun paremmin. Toinen on laittaa samaan koukkuun kaksi uistinrengasta. Ja sitten tietysti tuo koukkujen pienentäminen, vaihtaminen laajakitaisempaan ja ohutlankaisempaan.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Anr

 • Lohimaan velho
 • Posts: 124
  • View Profile
Vs: Rapala vaapun "tuunaus"
« Reply #2 on: June 27, 2014, 16:38:22 »
Ei ole ihme jos tuosta vaapusta on kalat karanneet  :? Tuossahan on tällä hetkellä tasan 1 kelvollisessa kunnossa oleva koukku ja se on juuri tuo sinun vaihtamasi peräkoukku. Kaksi etummaista näyttää renkaine ja koukkuineen olevan käyttökelvottomaksi oienneita. Kipin kapin kauppaan rengas- ja koukkuostoksille tai sitten vaihdat jostain toisesta vaapusta tuohon koukut ja heität nuo roskiin.

Mitä tuohon perässä roikkuvaan tupsuun tulee niin toiset tykkää äidistä ja toiset tyttäristä. Amerikanmaalla tuo perässä oleva tupsu on monille kalamiehille kovinkin tärkeä ja oleellinen lisävarustus. Kuitenkin tödennäköisemmin se miellyttää enemmän kalastajaa kuin kalaa. Toki siitä ei haittakaan ole.
Ei tää nyt niin vakavaa ole, mutta ******** silti.

 center>