Chat

Author Topic: Räsäsen koukku?  (Read 1993 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ernesti

  • Posts: 204
  • "Näin on."
    • MSN Messenger - kysy@vaikka.minulta.fi
    • View Profile
Räsäsen koukku?
« on: July 17, 2007, 23:29:50 »
Bongasinpa Räsäsestä tälläisen omituisen, ja uudenlaisen koukun minulle, jossa yksi haara on huomattavasti pidempi. Onkohan asian tarkoitus olla näin, enpäs huomannut kaupassa katsoa ovatko muissakin paketeissa samanlaisia. Veikkaisin kyllä että tarkoituksella tehty tälläiseksi tämä koukku, ja Kuusamon Uistin on alkanut käyttää näitä kyseisiä koukkuja. Mitä olette mieltä, vaikuttaako kalansaantiin ja millä tavalla?

Tosimies

  • Guest
Vs: Räsäsen koukku?
« Reply #1 on: July 18, 2007, 00:03:42 »
Saman tyylisesti on koukku, kuin uudemmassa Rapalan DT mallissa. Vaikuttaa kuulemma siten, että kovasuinen kala jää helpommin kiinni. Huono syöntisenä päivänä jolloin tulee tärppejä tuo kuulemma auttaa.. Tärpänneet jäävät helpommin kiinni? Olen nähnyt kun jotkut lohimiehet ovat taivuttaneet koukkuja noin, tai ostaneet vaappuihinsa tuollaiset koukut.
Itsellä ei ole kokemusta noista koukuista.

Lainattu Normarkin sivustolta:
DT Flatissa on VMC:n uudet Sure Set -koukut, jotka on suunniteltu erityisesti kovasuisten kalojen tarttumisen varmistamiseen. Koukuissa on kaksi normaalia kärkeä ja yksi erittäin laajakitainen haara, joka parantaa tartutusprosenttia merkittävästi.

http://www.normark.fi/index.php?page=12&cid=6&pid=283


Melkolailla ovat samanlaiset koukut. DT Flatissa taitaa olla vielä avonaisempi tuo yksi haara.
« Last Edit: July 19, 2007, 12:52:29 by Tosimies »

Salmo

  • Guest
Vs: Räsäsen koukku?
« Reply #2 on: July 18, 2007, 00:37:22 »
Tuon koukun (ainakin yksi) idea taitanee olla se, että yhtä haaraa kasvattamalla saa koukusta isomman, eikä paino kasva ja vaikuta täten vieheen uintiin erityisen paljon. Ja isojen kalojen tärpit jäävät paremmin kiinni

 center>