Chat

Author Topic: Kokematon  (Read 1770 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ksam

  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Kokematon
« on: November 09, 2003, 17:40:35 »
Perhokalastuksen aloitin tänä kesänä ja "aloittelijan"paketiksi hankin Visionin Intro VFK3967 vapa on 9`6 ja kela on luokiteltu #6-9(?),eli paketti on aika järeä!Nyt minulla olisi mahdollisuus osataa tammöinen 200eurolla: Koma sierra #4-5 siimana siinä on Extreme distanse WF5-9F ja vapana 3Zone VS3904  9`.....Nyt olisi kokeneilla konkareilla mahdollisuus päästä loistamaan tietoudellaan, onko paketti yhteen sopiva vai meneekö rahat ns, kankkulan kaivoon?

Anonymous

  • Guest
Re:Kokematon
« Reply #1 on: November 09, 2003, 20:56:49 »
Kela on OKUM Sierra4/5 eikä KOMA Sierra

PatilZ

  • Posts: 179
    • View Profile
Re:Kokematon
« Reply #2 on: November 10, 2003, 09:34:19 »
Kela on sitten Okuma Sierra. Tekstistä ei käy esille, oletko ostamassa uutta settiä vai käytettyä

Tosta luet kelan arvostuja ulkomaan kielellä:

http://www.outdoorreview.com/pscFlyfishing,Equipment/Reels/Okuma,Sierra,4-5/PRD_60581_1392crx.aspx

Kela on ilmeisesti sama kuin Ron Thompson Dynadisc 4/5, jonka omistan (sama omistaja ja tiedot/ ulkonäkö sama, josta päättelen ainoan eron olevan kuoren nimimerkinnät). Kela jees - eli kiva ei-laajakehäkela peruskalastukseen. Kelauskätisyyden vaihto suhteellisen yksinkertaista. Koneista hieman arka likaantumiselle, eli varo ettei hienon hienoa hiekkaa joudu sisälle. Jarru ok, yleensäkin jarru säädetään suhteellisen löysälle eikä siihen kalastuksen aikana kajota, koska kalan vetäessä siimaa ulos jarruteho muutenkin kasvaa. Käytetyn kelan markkina-arvoksi asettaisin vain noin 35€, koska kela on uutenakin suhteellisen edullinen (olisiko jotain 60€?). Maahantuojana Nordic Sports Oy.


Vapa on itselleni tuttu luokasta 5, jota käytin viime talven kalastuksessa ja möin pois keväällä. Otaksun ettei suurta eroa toiminnassa ole. Toiminta vavassa siellä puolitoimisen ja kärkitoimisen välillä, hitaampi heittää verrattuna esim. Loopin blue-lineen. Hieman tunnottoman oloinen - voi olla tottumiskysymyskin. Siisti viimeistely ja vapaputki silleen lokeroitu  - erittäin hyvä konsepti.  Takuu 5 vuotta?? Kannattaa tarkistaa ja hankkia.  Mikäli setti on käytetty tulee takuulappujen olla rekisteröimättömät. Vavasta löydät varmasti lisää kommentteja tältäkin sivustolta hakutoiminnon avulla. Vavan ovh. pyörii kai siinä 150€ tuntumassa. Tikkurilan honkkarissa taisi olla 115€. Nyt saa vapoja edullisesti - varsinkin jotain väistyvää mallia.

Ko siimalla en ole heittänyt - kokemusta kuitenkin saman merkin Extreme distance compound- siimasta. Siima on liukas ja ampuu hyvin. En ole kuitenkaan aivan sinut sen kanssa ja veikkaisin että tämä sinulle kaupiteltava siima on monessa mielessä helpompi tuttavuus. Ko. siman saisi uutena hintaan 39.90€ esimerkiksi Tikkurilan Honkkarista.


Eli pidän settiä yhteensopivana ja laadukkaana kokonaisuutena. Mikäli setti on käytetty, on pyydetty hinta selvästi liikaa. Uuden setin kohdalla hinta-laatu suhde on siinä ja siinä. Ainakaan mitenkään kova tarjous ei ole kyseessä.

Anonymous

  • Guest
Re:Kokematon
« Reply #3 on: November 10, 2003, 19:26:48 »
patilZ:lle suuret kiitokset erittäin täydentävästä vastauksesta,niin paketti on tuli terä senverran on kelattu että siiman on saanut puolattua.

 center>