Chat

Author Topic: Talviperhostelu  (Read 1738 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

  • Guest
Talviperhostelu
« on: November 21, 2003, 10:47:16 »
Onko kokemuksia talvikalastuksesta. Minulla on mahdollisuus perhokalastukseen myös talvella. Joki on jäässä vain satunnaisesti, pari kertaa talvessa. Miten on, onko kokemuksia, jäätyykö perhot, siimat, välineet miehen lisäksi. Joulukalaa olis tarkoitus yrittää, ja miksi ei myöhemmin.
Mikä perho talvella taimenelle.

panumies

  • Posts: 323
    • View Profile
Re:Talviperhostelu
« Reply #1 on: November 21, 2003, 13:53:04 »
Talvipakkasilla perhovavan lukuisat vaparenkaat ja heittosiima alkavat pikkuhiljaa jäätyä, mutta jos saat heitettyä niin ei hätää. Koska talvella ei kuoriudu hyönteisiä, eivät niiden jäljitelmätkään pelitä samalla tavalla kuin kesällä, kannattaa mieluummin kokeilla tinseleitä, streamereitä ja leechejä. Kalat eivät talvella rimpuile kosken kuohuissa, vaan vähän hidasvirtaisemmilla alueilla, pooleissa ja suvannoissa. Perho pitää usein saada syvälle, harvoin tulevat pinnasta hakemaan. Siimaan puristettu lyijyhauli tai perhon rungon alle kierretty lyijylanka tekee tämän. Kannattaa kelien salliessa kokeilla talvella kalastusta, joskus voi olla jopa parempi syönti kuin kesällä. Jos saat kalan ja haluat vapauttaa sen, älä nosta kalaa vedesta pois, sen silmät jäätyvät nopeasti. Olen muutenkin vapautettavat kalat koettanut väsyttää nopeammin olettaen että ne toipuvat hitaammin talvella. Taimenen liha ei ole parhaimmillaan talvella, ei ainakaan marraskuussa kudun jälkeen, joten C&R menetelmä on suositeltava.

Anonymous

  • Guest
Re:Talviperhostelu
« Reply #2 on: November 21, 2003, 14:57:00 »
Kiitti, jotain tällaista arvelinkin. Tuli jo hommattua pari tinseliä tähän tarkoitukseen. Joellamme on lähes pelkästään näitä hitaasti virtaavia osuuksia ja suvantoja (usein jäässä). Koskia ei oikeastaan lähettyvillä ole yhtäkään. Taidan kuitenkin kokeilla sopivan ilman sattuessa, saisihan ainankin uusia elämyksiä. Mielenkiinto heräsi viime talvena, kun rannalla hiihtäessäni huomasin pari taimenta uiskekentelemassa vastavirtaan.

panumies

  • Posts: 323
    • View Profile
Re:Talviperhostelu
« Reply #3 on: November 21, 2003, 15:19:28 »
Jos et pahemmin tunne jokea, kannattaakin käydä etukäteen katsomassa paikkoja ja jos näet vielä kalojakin. Sitten vehkeet mukaan, hiivit rannan lähelle ja ensimmäinen heitto parin metrin päästä rannasta sinne missä on kaloja näkynyt.

 center>