Chat

Author Topic: Perhoja ilman sidontapenkkiä?  (Read 2228 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Deathis

  • Posts: 137
    • View Profile
Perhoja ilman sidontapenkkiä?
« on: December 01, 2003, 22:21:26 »
Sanokaa perhoja joita voi "sitoa" ilman sidontapenkkiä,kun joutuu varmaankin joulukuun 24. asti odottamaan sidontapenkkiä.(ohjeet myös ;D . )

Aleksi

  • Posts: 107
    • View Profile
    • http://www.kalassa.net/perhokalastus/
Re:Perhoja ilman sidontapenkkiä?
« Reply #1 on: December 01, 2003, 23:05:24 »
Mitään rajaa sille mitä perhoja voi sitoa ilman penkkiä ei ole. Toinen asia on sitten miten helppoa ns. vaativampien perhojen sitominen ilman penkkiä on. Jotain yksinkertaisia ja suhteellisen suurikoukkuisia perhoja voi sitoa kohtuullisella kärsimyksellä "näppipuristuksessa" - ainakinpahan oppii arvostamaan kunnon sidontapenkkiä.

Jos ei nyt ihan käsissään kuitenkaan halua ruveta sitomaan perhoja niin kannattaa kokeilla höyläpenkki+pihti yhdistelmää. Eli höyläpenkkiin puristat sopivat pihdit puristamaan koukkua - varsin yksinkertaista.

Asettelu voi olla tosin hieman hankalaa ja tuskastuttavan turhauttavaa. Kunhan ei vain mielenkiinto perhokalastusta kohtaan pääse lopahtamaan. Koetahan jaksaa odottaa jouluaattoon asti.
Aleksi Määttä,
Perhokalastuspuolen vastaava Kalassa.netissä
http://www.kalassa.net/perhokalastus/
Palautetta? [email protected]

Anonymous

  • Guest
Re:Perhoja ilman sidontapenkkiä?
« Reply #2 on: December 05, 2003, 10:38:03 »
Joskus on tullut tuhrattua siten, että suonipihdit ovat toimineet penkkinä. Siinä sitten on joitan larvoja/pupia ja jokunen yksinkertainen pinturi sidottu. Jälkikin oli kyllä sen mukainen. Jotkut tosispesiaalithan tekee perhot vasta jokivarressa tuolla menetelmällä. Parhaimmat laittaa perhon puuhun ja kietaisee siitä sitten muutaman tilanteeseen sopivan jäljitelmän. Mutta pois se minusta.
Ilman penkkiä sitominen ei ole mitenkään nautittavaa puuhastelua, mutta pakon edessä voi joutua vaikka mihin. Tuon reissun jäleen olen kyllä jaksanut kuljettaa penkkiä vaikka mihin.

 center>