Chat

Author Topic: 3 m verkot ?  (Read 9842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

 • Guest
3 m verkot ?
« on: December 10, 2003, 11:22:21 »
Olen kalastanut muutaman vuoden 1,8 m verkoilla. Miten onnistuu 3m tai korkeampien verkkojen lasku, nosto, putsaus,jne .kannattaako harkita ?

Anonymous

 • Guest
Re:3 m verkot ?
« Reply #1 on: December 20, 2003, 17:26:46 »
Kannattaako? Riippuu monista tekijöistä:

1) mitä aiot pyytää, korkeuden lisääminen esim. siialle erittäin hyödyllinen, hauelle ei niin kovin. Tosin siika- ja haukiverkot ovat jo alunperin hieman toisenlaiset (käytetty lanka, paulat).

2) verkon laadusta ja materiaalista, jos verkko on huonopaulainen (alapaula kiipii koko ajan tai muuta kummaa) niin 3 metrinen on kidutusta, normaali 3 metrinen verkko menee kyllä veteen kun ottaa pikkuisen enempi malttia mukaan, ja mielellään kaverin, ongelmien ilmetessä esim. tuulessa korkea verkko on vaarallisen hankala käsitellä yksin. Ja ainakin on kalastuksesta tuolloin ilo aika kaukana.

3) laskijan kokemuksesta, mutta sehän korjaantuu ajan myötä :-)

4) Hintaero ei ole (mielestäni) ratkaiseva. Verkkoliina ei paljon maksa. Menee samoihin pauiloihin tai ainakin seuraavaksi järeämpiin.

Muuten eka kertaa korkeampia (x>=3) laskettaessa tulee varmaan tunne, että kädet loppuu kesken. Eli esim. 3 metristä kun nostaa yläpaulausta niin ei toivoakaan että näkisi alapaulan ja siellä olevan turan... siksi onkin verkon oltava hyvä käsitellä. Nykyään yleensä ovatkin (esim. Kivikankaan verkot).  Yksi jippo on puikkaroida alapula ja laskea siitä käsin, tai pitää peräti molemmat paulat puikkareilla, siis jos on semmoinen paskempi verkko (arvaas kenellä on ollut semmoisiakin :-(     just joo...)

Voithan kokeilla ensin yhdellä verkolla ja miettiä missä hinta/laatu - suhde on paikallaan suhteessa kalastuksen hauskuuteen. Itse kalastan siiat  (ja lohet, no joo...) korkeilla verkoilla, hauet & mateen & lahnat yms. matalilla (= 1.8 - 2.4 riimu).Anonymous

 • Guest
Re:3 m verkot ?
« Reply #2 on: December 20, 2003, 17:31:29 »
Niin ei siinä nostossa mitään heikkoa ole. Itse pesen likaantuneet verkot pesukoneessa 40 asteessa pesupulverilla (kantsii pistää paulat kiinni ja korkeisiin verkkoihin ehkä solmuun liinakin), niin tietysti voi pestä saavissakin tai painepesurilla tai miten vain, ei se korkeus pesuun vaikuta.

Anonymous

 • Guest
Re:3 m verkot ?
« Reply #3 on: December 21, 2003, 15:59:06 »
niin tietänetkin, että aika monet, joilla on paljon korkeita verkkoja, laskevat verkot lappamalla paljusta tai laatikosta. Tällöin tietty verkon on oltava hyvä käsiteltävä. Solmuvälillä on merkitystä, muikku/silakkakokoja on jopa vaikea saada turalle, joku 50 mm on hankalampi.

MRI

 • Posts: 56
  • View Profile
Re:3 m verkot ?
« Reply #4 on: December 22, 2003, 10:00:21 »
Joo, luovu ihmeessä puikkareista, ne vain sotkevat verkkoa, ja laske/ nosta verkot köytenä käyttäen saavia tms paljua. Pyrin irroittamaan tavalliset kalat ja roskat jo nostaessa, jolloin verkkoa ei saaviin laitettua sen kummemmin tarvitse enää käsitellä. Tietysti, jos kalaa tai roskaa on paljon voi olla viisaampaa irroittaa ne vasta maissa. Tällöinkin verkko kehitään takaisin paljuun köytenä. Jos tällöin ylä- ja alapaula menevät ristiin, niin laskiessa vain pyöräytetään paljua oikeaan suuntaan.

suomi 400

 • Posts: 38
  • View Profile
Vs: 3 m verkot ?
« Reply #5 on: August 15, 2008, 20:15:42 »
Joo mullaki on 3 m verkot saavissa, josta ne on
hyvä lappaa veteen. Tänäänkin laskin yhden 3 metrisen
verkon eikä ollu mitään ongelmia.

pyhämaanpoek

 • Posts: 84
  • View Profile
Vs: 3 m verkot ?
« Reply #6 on: August 26, 2008, 14:18:36 »
ostin äsken 240 metriä kolme metrisiä verkkoja. Ennestää mulla oli pari verkkoa.Kyllä nuilla ainaki kalaa tulee.

Tuhe

 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: 3 m verkot ?
« Reply #7 on: August 26, 2008, 17:50:03 »Eilen käytiin siikoja kokeileen, mut tullaisia vain saatiin. Isoin 3kg ja tarttuivat verkkojen yläseen. Vettä oli paikassa 2-3m ja verkkojen korkeus 3m. Korkeissa verkoissa kannattaa puikkarit unohtaa ja vetää verkot köytenä paljuun. Laskiessa laittaa verkot silleen, et paljun toisella reunalla alanen ja toisella ylänen. Tuollalailla laitetut verkot voi sitten laskea tosi nopeesti pyyntiin. Muikkuverkotkin vain köytenä veteen ja kokiessa köytenä kaloineen paljuun. Rannalla sitten vetää verkot orren yli ja ravistelee kalat pois verkoista.

 center>