Chat

Author Topic: Verkot jään alle yhdestä avannosta  (Read 12873 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

utelias

 • Guest
Verkot jään alle yhdestä avannosta
« on: March 19, 2004, 07:21:21 »
Onko kellään kokemuksia verkon uittolaitteista esim. KUHA , joilla voidaan laskea talviverkot jään alle yhdestä avannosta? ( uitto nopeus,kulkeeko railoisessa jäässä ja nopeuttaako talviverkoilla kalastusta.)

Råtta

 • Posts: 52
  • View Profile
  • Email
Re:Verkot jään alle yhdestä avannosta
« Reply #1 on: March 19, 2004, 08:09:50 »
Onhan tuota kokemusta yhdeltä reiältä verkotuksestakin, ennakkoluulottomasti kun tulee kaikkea kokeiltua... Taitaa tuo työkalu olla juurikin KUHA- uittolaite, jos tarkoitat sitä polyuretaani- vaneri- keksintöä? Laskin yhdestä reiästä neljä 30- metristä verkkoa, kaikki eri suuntiin. Kokeilin myös tuplapitkiä ja kahta verkkoa peräkkäin, ja jaksoi laitteella niitäkin uittaa, kunhan vaan ensin löysi sopivan painoiset ja korkuiset verkot siihen kokeiluun.

Nopeus on suoraan verrannollinen omaan kuntoon ja kuinka hyvin hallitsee uittotekniikan. Alussa oli hankaluuksia juuri "oman tahdin" löytämisessä, mutta jo muutaman uittokerran jälkeen alkoi jyvä löytyä. Verkon "pudottamisessa" tuli muutama kämmi, vedettyä verkko takaisin avantoon, ei ollut irronnut, mutta opettipas kokeilemaan ja varmistamaan irtoamisen ylimääräisellä muutaman metrin talutuksella.

Laitteella pystyy "kävelemään" railojen yli/ ohi/ läpi, eli ei railoilu haittaa uittamista, mutta suosittelisin kuitenkin hieman katsomaan miten sen uittosuunnan halkeamat kulkee. (Hyvä neuvo kun on paljon lunta jäällä, heh...)

Nopeuttaako talvikalastusta? No enpä sanoisi että kovin paljon (jos yhtään) nopeuttaa, mutta etpäs ole sidottu yhteen paikkaan ja vain yhteen suuntaan, pystyy helposti vaihtamaan suuntaa 360 astetta, ja kun vaan viitsii takoa jäähän uuden isomman läven niin paikanvaihtokin on iisimpää. Kikkailu kannatta ja kun on löytänyt juuri sen oikean kohdan ja/ tai suunnan niin kuka kieltää silloin tekemästä siihen "perinteisiä" veto- ja kokuavantoja.

Muita hyviä puolia on se, että pystyy siinä verkkoa taluttaessa seuraamaan ympäristön tapahtumia ihan eri tavalla, katselemaan ympärilleen ja kuuntelemaan luonnon omia ääniä.

Perhokalastusta vuodesta -90, sidontaa -91. Paljon on koettu, mutta vielä enemmän kokematta...

Anonymous

 • Guest
Re:Verkot jään alle yhdestä avannosta
« Reply #2 on: March 20, 2004, 07:42:49 »
Kiitos kokemuksista. Laitan hankinnan vielä harkintaan. Halusinkin juuri kuulla miten uittolaite jaksaa vetää verkkoja jään alle ja kirjoituksestasi päättelin , että ongelmia on sinullakin ollut. Epäilin juuri että miten laite jaksaa vetää esim. 5mx60m verkkoa . Jyrkissä penkoissa tuplapitkän verkon viimeiset metrit saa vetää tosissaan käsipelilläkin. Jos jollain muullakin  on kokemuksia yhdenavannon uittolaitteista niin kirjoitelkaa ! KIITOKSIA

Råtta

 • Posts: 52
  • View Profile
  • Email
Re:Verkot jään alle yhdestä avannosta
« Reply #3 on: March 20, 2004, 20:59:46 »
Joo, voipi ahistaa ne viime metrit. Itsellä verkot oli max. 3 metrisiä...
Perhokalastusta vuodesta -90, sidontaa -91. Paljon on koettu, mutta vielä enemmän kokematta...

nt

 • Posts: 13
  • View Profile
  • Email
Re:Verkot jään alle yhdestä avannosta
« Reply #4 on: March 23, 2004, 12:45:57 »
Eihän tuolla verkkon uittolaitteella oo tarkoitus niitä verkkoja veden laittaa vaan naru! Meillä härveli käytössä ja teemme näin. Yksi reikä josta verkot ( 6-10kpl) koetaan, laittamme härvelin jään alle ja rupeamme vetämään haluttuun suuntaan ja kun härvelistä loppuu naru niin jäähän reikä ja härveli ylös ja sitten laitetaan veto päähän naru kiinne ja ja kelataan naru härveliin. Tämä jatkuu niin kauan kunnes sopiva etäisyys on saavutettu kokemis reijän ja pääty reijän välillä...ja sitten kun valmis niin vedetään verkot jäiden alle narun avulla....
Toivottavasti joku ymmärtää sillä on varmaankin vaikea lukuista tekstiä... :) Homma käy nopeasti ja vaivattomasti kun käyttää moottori sahaa reikin tekemiseen...niin ja moottori sahassa rypsiöljyä niin ei järvetkään saastu.

 center>