Chat

Author Topic: Sähkömoottori isommassa veneessä?  (Read 4361 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

 • Guest
Sähkömoottori isommassa veneessä?
« on: May 06, 2004, 14:33:21 »
Ei kenelläkään sattuisi olemaan kokemusta, että kannattaako tuollaista sähkömoottoria harkita isomman tl-veneen uistelukoneeksi? Ongelma kun on, että iso kone on ns. paska, eikä sovi uisteluun ja toisaalta pienempää bensakonetta ei viitsisi laittaa, kun sitä ei välttämättä jaksaisi kannella aina edestakaisin. Paikalleenhan kun jättää, niin seuraavalla reissulla sitä ei enään ole veneessä.  >:(

Luulisin, että tuollainen sähkömoottori jaksaisi (jos jaksaa) kohtalaisessa tuulessa tuollaista paattia hyvin vielä koko päivän, koska mestoille pääsee kuitenkin isommalla koneella? Laturiksi suunnittelin aurinkopaneeleja.

Veneen koko n. 4,5m / 1,8m (Täytynee tänään vielä mitata)

Tosin koko homma vaikuttaa niin utopialta (Ja sellaiseksi taitaa myös jäädä), että taidan tyytyä vetelemään paria sankoa perässä, naurakoot, ketkä tulee vastaan.  ;)

Järväri

 • Posts: 171
  • MSN Messenger - jarimononen89@hotmail.com
  • View Profile
Re:Sähkömoottori isommassa veneessä?
« Reply #1 on: May 06, 2004, 15:07:17 »
No melko varmasti voisin sanoa että ei riitä. Ehkä tyynellä kelillä tehokkaampi sähkömoottori jaksaa, mutta tuulella voi tulla ongelmia.

Meillä on semmonen perus minn-kota 5.2 metrin soutuveneessä kiinni, eikä se aina riitä edes siihen jos enemmän alkaa tuulemaan. Tyynellä kyllä loistava uistelukone, aivan äänetön, eikä ollenkaan savua + kevyt.

Yksi ongelma on vielä kaukohallinta jutut...

Anonymous

 • Guest
Re:Sähkömoottori isommassa veneessä?
« Reply #2 on: May 06, 2004, 15:24:05 »
OK, eli täytyy sitten unohtaa tuo ja alkaa jostai hommaa parempaa moottoria :P

Ellen sitten myy koko paattia pois ja tyydy vielä tässä vaiheessa tolla soutupaatilla uistelemaan, sillä tosin ei ole paljon asiaa vanajan selälle.  :(

Järväri

 • Posts: 171
  • MSN Messenger - jarimononen89@hotmail.com
  • View Profile
Re:Sähkömoottori isommassa veneessä?
« Reply #3 on: May 06, 2004, 16:46:04 »
En tiedä kannattaako täysin unohtaa kun ainakin minn-kotalla on vielä ns. turbo malli joka on tehokkaampi kuin perusmalli. En tiedä kuitenkaan onko ero mitnkään ratkaiseva. Ja onhan noita malleja muillakin merkeillä tarjolla esim. Yamaha. Kannattaa vielä tutkia asiaa.

Kyllähän noita sähkömoottorejakin löytyy eri koko luokissa. Minun kokemukset ovat pienestä endura mallista.

Minn-kotan kotisivut
http://www.minnkotamotors.com/index_noflash.asp


 center>