Chat

Author Topic: Papukaijan sulkia perhoon?  (Read 2713 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

  • Guest
Papukaijan sulkia perhoon?
« on: May 25, 2004, 18:18:39 »
Tuli tässä mieleen lintujen sulkia häkkien pohjilta keräillessä, että käytättekö perhoihin papukaijojen sulkia? Että kannattaako niitä kerätä talteen parhaiten tarjoavalle, vai onko niillä ollenkaan käyttöä? Ja jos on, niin minkä kokoisia sulkia tarvisi olla.

Aleksi

  • Posts: 107
    • View Profile
    • http://www.kalassa.net/perhokalastus/
Re:Papukaijan sulkia perhoon?
« Reply #1 on: May 27, 2004, 00:26:47 »
Itse en ole käsiini saanut mitään muuta papukaijan sulkaa kuin pienen palan macawin sinikeltaista sulkaa lohiperhojen sarviin. Papukaijan sulista kyllä tekisi monennäköisiä perhoja, joten jos sulat ja/tai höyhenet vain ovat käyttökelposessa kunnossa, niin kannattaa ehdottomasti ottaa talteen. Kyllä ottajia niille sulille aina löytyy.

Hmm, sulkien koosta, ainakin nyt sen verran pitkäsiikaisia sulkien tulisi olla, että niistä voisi tehdä esim. klassisen uppoperhon levysiiven. Sitten siitä isompia sulkia isompiin perhoihin. Muutenkin kannattaa katsella, josko sulkasato tuottaisi myös muita passeleita materiaaleja kuin sulkia.

Tässäpä vielä linkki aiempaan keskustelueen samasta aiheesta:
http://localhost/forum/viewtopic . php?t=3725;start=0
Aleksi Määttä,
Perhokalastuspuolen vastaava Kalassa.netissä
http://www.kalassa.net/perhokalastus/
Palautetta? [email protected]

Anonymous

  • Guest
Re:Papukaijan sulkia perhoon?
« Reply #2 on: May 27, 2004, 12:01:23 »
Sori, mutta saiskos "suomeksi" vaikka senttimetreinä. Mä en itse ole kalastanut kuin mato-ongella ja upottanut virvelöidessä pari uistinta kaislikkoon... Muutaman kerran vedetty uistinta veneen perässä. Tää perhokalastus kun on ihan oma maailmansa!

Sulat/höyhenet on lähtöisin pääosin amatsoneilta, eli värejä löytyy ihan oliivinvihreästä ja tavallisesta vihreästä oranssiin/keltaiseen. Suurimpien pituus n. 10 - 15 cm. Kakadun sulat on valkoisia tai valko-keltaisia, ehkä muutama pieni täysin kirkkaankeltainen.

Sitten löytyy erilaisten parakiittien sulkia värityksenä erilaisia sävyjä ihan kirkkaanvihreästä siniseen ja punaiseen. Undulaattien sulat ovatkin sitten aika kapeita ja pieniä, mutta niiltä löytyy värejä tavallisesta harmaasta keltaiseen, siniseen ja vihreään... Parakiittien höyhenet kooltaan ovat viiden cm tienoilla ja niissä on alapäässä sellaista höytyvää ja yläosa kiinteä.

Oliskohan noissa mitään käyttökelpoisia kokoja ja värejä, vai käykö ihan mikä vaan?

 center>