Chat

Author Topic: livojoki  (Read 7929 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

 • Guest
livojoki
« on: June 16, 2004, 09:39:26 »
Onkos kellää kokemuksia kyseisestä paikasta. Itse kävin kerran tässä
siellä ja jäi vähän huono maku suuhun, kalojen suhteen. Onko kellään onnistanut ja missä päin ja millä vehkeillä?

Anonymous

 • Guest
Re:livojoki
« Reply #1 on: June 17, 2004, 11:26:32 »
Oon käyny muutaman kerran ja on joskus jääny munat pataan. Mutta on sieltä kalaakin tullut: Pari mitallista taimenta punertavalla vaapulla siitä livojoen ja mikälie mäntyjoen risteyksestä, niskalta. Se laavu siinä on tosi hyvä leiripaikka, pääsee kalastaan molempia jokia.. Toinen paikka mistä taimenta on noussu, on ylempänä sillan luona. Se punainen on vaapuissa kuullemma "oikea" väri. Mitään ottiperhoja en ole huomannut, mutta harria löytää kyllä monenlaisilla vehkeillä. Todennäköisesti tulee kesällä itsekin käytyä livon vettä ruoskimassa.

Anonymous

 • Guest
Re:livojoki
« Reply #2 on: June 17, 2004, 13:12:06 »
Tuli tossa viime viikolla oltua semmonen 4 päivää Livon ja Mäntyjoen paikkeilla kalassa, n. 30-35 cm harjuksia nousi useita, sekä pienempiä, enimmäkseen saatiin kyllä taimenta yksi yli 50cm, sekä muutama 4-5 mittakalaa, sekä n. 10 kpl alamittaisia n. 35 cm.

Paikka on hyvä, sekä laavu on hyvä, ollaan pari vuotta sitten oltu siinä. nyt oltiin mäntyjoen puolella ylitys paikalla puolijuokkue teltan kanssa ja kyllä kelpasi!

Anonymous

 • Guest
Re:livojoki
« Reply #3 on: June 17, 2004, 13:21:33 »
Lisätään nyt vielä että Rapalan oranssi 3 sekä 5 senttinen uppoava vaappu toimii parhaiten.

myös taimen väritys sekä salakka, että sinen ja ahven.

Kannattaa tarjota kaikkia värejä rapalan 3 sekä 5 cm vaapuilla.

Perhoista toimii ruskeet ja vihreet pupat ja larvat. sekä musta striimeri ja kultainen tinseli on ollu aikamoinen ottikone.

Anonymous

 • Guest
Re:livojoki
« Reply #4 on: June 17, 2004, 15:05:01 »
Tuli tossa viime viikolla oltua semmonen 4 päivää Livon ja Mäntyjoen paikkeilla kalassa, n. 30-35 cm harjuksia nousi useita, sekä pienempiä, enimmäkseen saatiin kyllä taimenta yksi yli 50cm, sekä muutama 4-5 mittakalaa, sekä n. 10 kpl alamittaisia n. 35 cm.

olikos noi taimenet luonnon kalaa vai istareita? No varmaan ainakin pienemmät, mutta isommat?
Onko sieltä ylempää kokemusta kellään, siellähän on suvanto vettä aika paljon kai? siikaa?

slash

 • Posts: 11
  • View Profile
Re:livojoki
« Reply #5 on: June 17, 2004, 18:19:32 »
Punapilkkunen kolmos meppsi o ainaki toiminu tosi hyvin. sain kolme taimenta ja harrin sillä päivän aikana. Kannattaa mennä sillon kun ei oo vesi lämmenny liikaa ni saa kalaakin. Kilsikoski on ollu hyvä paikka.
are you ready?

thuomas

 • Posts: 62
  • View Profile
Vs: livojoki
« Reply #6 on: May 13, 2010, 18:32:25 »
Onko kukaan käyny livolla vähään aikaan ? Itellä mökki varauksessa 9.6-14.6.
Millaisia perhoja ja uistimia kannattaa ottaa mukaan ? Ja jos on muita vinkkejä niin saa antaa :).

Mr Ponu

 • Posts: 433
  • View Profile
Vs: livojoki
« Reply #7 on: May 13, 2010, 19:21:51 »
 Ei ole tullut käytyä muutamaan vuoteen, mutta jos teillä on mökki joen yläosilla, suosittelen kalastamaan yhden päivän siellä Pitkäkoskella ja lähellä Livojärveä olevalla Niskakoskella (kävelymatkan päässä Pitkäkoskesta).Pitkäkoskella oli aiemmin vuokrakämppä, ja siellä oltiin yhdellä Livojoen reissulla. Siellä Niskakoskella on lähinnä harria, mutta mukavankokoisiakin on seassa. Pitkäkoskellakin on kiva kalastaa tuohon aikaan, koska vettä vielä riittää. Haarainniemen kämpällä tuli oltua toisena vuonna, olosuhteet oli ihan kohdallaan, kalat kylläkin oli todella tiukassa. Kaveri tartutti pari kunnon taimenta ihan perinteisillä uppoperhoilla tyyliin March Brown ym.  ,itsellä ei tainnut olla koko aikana (4 päivää) yhtään isompaa kalaa edes kiinni. Jos olette menossa Haarainniemen seutuville, kalastakaa myös Mäntyjokea (Livojoen sivujoki) ,jos vettä on riittävästi. Siilä alueella on tosin yleensä paljon muitakin kalastajia, mutta ei haitaksi asti. Livojoki osaa olla välillä myös nihkeä kalantulon suhteen, mutta toivotaan parasta teidän reissulle

thuomas

 • Posts: 62
  • View Profile
Vs: livojoki
« Reply #8 on: May 13, 2010, 20:08:39 »
http://www.villipohjola.fi/item.asp?Section=14&Item=290 Tuo mökki on varattu ja kiitos vinkeistä.

Mr Ponu

 • Posts: 433
  • View Profile
Vs: livojoki
« Reply #9 on: May 13, 2010, 20:29:51 »
 Juuri tuossa mökissä oltiin viimeisellä reissulla. Tuo Mäntyjoki on siinä kävelymatkan päässä tuosta mökiltä ja Livojoessa on koskea ja virtaa mökin molemmin puolin, toivottavasti myös kaloja enemmän kuin meillä. Ympäristö ja maisemat on kyllä kohdallaan. Jos ei mökin ympäristöstä tärppää, käykää sitten vaikka yläjuoksulla. Pitkäkoskesta alavirtaan on Mustakoski, jonne menee tie ja jossa on myös hyviä kalapaikkoja. Siitä Mustakoskelle menevän tien päästä on vankat tiet/polut Pitkäkoskelle (kävelysilta menee yli). Mustakoskesta alavirtaan  on Saarikoski, jonne on kävelyä muutama kilometri ja kunto on koetuksella jyrkissä rinteissä. Siellä Saarikoskella saa melkoisen varmasti kalastaa yksin, jos jaksaa kävellä sinne. Siellä oli näköhavainto useampikiloiseen taimeneen, joka melskasi kosken alla oikein tosissaan, mutta ei kyllä välittänyt meidän vieheistä yhtään mitään.

thuomas

 • Posts: 62
  • View Profile
Vs: livojoki
« Reply #10 on: June 13, 2010, 18:36:18 »
Reissu tuli tehtyä ja kaloja tuli paljon, useita harjuksia joista melkein kaikki alle 30cm, mutta muutama +40cm harri tuli. Reissun suurin oli n.2,5kg taimen ja useita pieniä taimenia tuli.
 

 center>