Chat

Author Topic: tehostettu valvonta?!  (Read 13001 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

 • Guest
tehostettu valvonta?!
« on: November 25, 2002, 11:20:13 »
pitäisikö verkkokalastusta valvoa enempi,vai onko oikeen että ns.sunnuntai kalastajat pitävät jopa viitäkymmentä verkkoa vedessä ja pilaavat näin urheilukalastajienkin mahdollisuudet ja maineen? :(

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Re: tehostettu valvonta?!
« Reply #1 on: November 25, 2002, 14:01:50 »
Ehdottomasti pitäisi valvoa enemmän. Samalla myös tuntuvat rangaistukset olisi tietyissä tapauksissa paikallaan. Niin uskomattomia virityksiä nämä verkkopyytäjät välillä laittavat. Ei se, että verkkoja on paljon, vaan se mihin ne verkot laittaa! Ja miten ne merkitsee! Itsellä menee hermot uistellessa, kun yhtäkkiä kaikki vavat taipuu. Siellä on joku verkko sitten kiinni jokaisessa vaapussa. Merkkinä verkolle on saattanut olla 10cm kokoinen puupalikka lillumassa aalloilla. Sekö pitäisi havaita hämärissä kuhaa uistellessa? Viimeistään siinä vaiheessa palaa käämit kokonaan, kun huomaa että siinä verkossa ei ole edes yksikkölupamaksumerkkejä. No, eipä tartte kahdesti miettiä, irroittaako vaaput varovasti vai suuripiirteisesti puukolla. Tehostetulla valvonnalla jos tuollaiset salakalastajat saataisiin pois, olisi maailma ehdottomasti parempi paikka elää.

Toinen asia, mistä saisi häpeäpaaluun laittaa, on verkkojen pitäminen jossain 1,5m syvyydessä vesilintujen poikasten aikaan... On varmaan mukavaa syödä silkkiuikun poikasia, jotka ovat kuristuneet ja hukkuneet tiheäsilmäiseen verkkoon. Varmasti on verkottajalle AIVAN PAKKO saada se 300g hauki just silloin... Ilman sitähän ei elämää ole.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Arza

 • Posts: 136
  • View Profile
  • perza-vaaput
  • Email
Re: tehostettu valvonta?!
« Reply #2 on: November 25, 2002, 17:16:02 »
ehdottomasti pitäis valvoa enemmän. uistellessa ku takilat menee verkkoon tai potkuriin nii siinä menee potkuri jumiin ja muutama kpl uistimia. vinkki! jos sattuu että verkoissa ei ole minkään laisia lupa merkkejä kannattaa ottaa verkot ehjänä veneeseen ja käyttää niitä itse. kokemusta löytyy verkoista. ;)

Anonymous

 • Guest
Re: tehostettu valvonta?!
« Reply #3 on: December 04, 2002, 06:23:35 »
kyllä kaikki verkkomiehet kuriin ja sassiin! :D

Jigi

 • Guest
Re: tehostettu valvonta?!
« Reply #4 on: December 04, 2002, 14:33:06 »
Uistellessa todella palaa päreet ku verkot on laitettu esim. kahen saaren väliin ja merkkiä ei sitte näy miiisssäään.... ja sitte saa manata ku on potkuri kiinni verkossa varmaan tuhannella kierteellä!!!!ja uistimet revin puukolla irti että varmasti näkee että on joku jääny hieman kiinni jonkun viritelmään!!!!

Anonymous

 • Guest
Re: tehostettu valvonta?!
« Reply #5 on: January 01, 2003, 15:51:57 »
Ei verkkokalastusta kieltää tarvi, valvontaa tulisi lisäsätä - myös vapakalastuksen. Verkkokalastajille pitäisi saada selkeät pelisäännöt, jotka sopivat nykyiseen tilanteeseen paremmin. Pienillä järvillä missä ei ole roskakala ongelmaa verkkokalastus ja pilkkiminen tulisi kieltää kokonaan.
YKSI ongelma on vetouistelijoiden ja verkkokalastajien välillä. Vesialueen omistajat perii luparahoja, samaan aikaan verkoilla tekevät uistelun vaikeaksi - paikoin mahdottomaksi.
Suurin ongelma on etteivät pyydyskalastajat harrasta valikoivaa kalastusta, eivät välitä kalakantojen pysyvyydestä jne. Ei kaikki ole tälläisiä, mutta kyllin suuri osa että koko ryhmä voidaan leimata.

Sepeteus

 • Posts: 3
  • View Profile
  • Email
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #6 on: March 18, 2003, 10:00:17 »
Verkot olisi syytä merkitä asetuksen mukaisesti.

Potkuriin tarttuva pinnassa oleva liputon verkko on syytä ilmoittaa kalastus/osakaskunnan esimiehelle ja liittää ilmoitukseen korvausvaatimus moottorin huoltokäynnistä.  Jos verkosta jää potkuriakselille siimaa, se ajan kanssa rikkoo moottorin alapään, joten huolto on perusteltua.

Uistinten tarttuessa verkkoon, neuvoisin jättämään koukut verkkoon, enkä suosittele verkon repimistä puukolla. Verkon asettajalla on mahdollisuus vaatia vahingonkorvausta rikotusta verkosta, vaikka se ei olisikaan lipuilla merkitty, mikäli se ei haittaa veneellä kulkua.  >:(

Mutta sormien telomisesta näihin koukkuihin verkkokalastaja on itse syyllinen, kun ei oluut merkinnyt verkkojaan kunnolla.  Tämä pikku niksi opettaa kummasti merkitsemään verkkonsa paremmin.  ;)

Verkkojen puutteellinen merkintä ei ole rikos, mutta osoittaa pyytäjän välinpitämättömyyttä kaikkia muita kalastajia kohtaan.

Huonosti merkittyjä verkkoja EI SAA kuka hyvänsä ottaa pois pyytämästä, ilmoittakaa niistä luvan myyjän kautta, niin valan tehnyt valvoja tulee hoitamaan asian kuntoon.


Anonymous

 • Guest
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #7 on: March 20, 2003, 11:22:29 »
Valvontaa tarvitaan, jotta rehelliset kalastajat eivät joutuisi kärsimään venkoilijoiden toilauksista.

Anonymous

 • Guest
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #8 on: March 20, 2003, 12:50:02 »
Valvonnan pitäisi hoitaa ensisijaisesti vesialueen omistaja,  viranomaisten resurssit ovat aivan liian rajoitetut rannikolla tapahtuvan kalastuksen valvontaan. Tätä kuvaa se, että valtion vesialueella pohjanlahdella lohen rauhoitusaikainen salakalastus ajoverkoilla on aivan yleistä. Verkkokalastajana toivoisin, että jotenkin voitaisiin erottaa erilaisilla merkkilipuilla pinta- ja pohjaverkot. Pohjaverkkojen ylihän normaalisti voidaan ajaa perämoottorilla. Muut merkit kuin liput pohjaverkoissa eivät aina erotu kunnolla, kuten uistelija valittavat. Lisäksi harrastajien verkkomäärä tulisi olla vain saaliin omaan käyttöön sopiva.

temppa

 • Posts: 15
  • View Profile
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #9 on: March 23, 2003, 18:10:32 »
Voisin minäkin hieman kommentoida kun olen joka lajin harrastaja....
Olen kerran laittanut 50 koukkusen pitkän siiman luotojen väliin (pohjaan) mutta olikin noussut syöttien voimasta  pinnalle. Luotojen välistä en ole ennen liikennettä nähnyt ja kivikkoinen on vielä paikkakin. Tosin pienessä mielessä kävi että jollain mökkiläisellä on oma reitti tässä. Noh menin saareen nauttimaan päivästä kun huomasin busterin painavan siiman yli vauhdilla ja nautiskelin vaan oluesta tietäen siiman olevan pohjassa. Buster niiasi oitis ja pientä kiroilua tuli kuultua. Lähdin tietenkin pyytämään anteeksi sähläystäni, mutta enpä kerennyt vierelle kun oli mora jo viuhunut siimassa.

Eli kantapään kautta tuli opittua senkin pyydyksen toiminta.

toinen tapaus v.2002 espoosuursaarirace loviisan edusta...
olin gastina 38 jalkaisessa purkkarissa ja kiikaroin juuri aamuyön tunteina verkkoja. Noh löytyi merkkejä 3 kpl ja uloinkin. pyysin kipparia muuttamaan 30 astetta ulospäin jotta sivuutettaisiin pyydyksen ulkomerkki hyvin. kaikki hyvin "matruusit" ei humanneet mitään kun ohi päästiin, mutta kippari huomasi vauhdin hiipuneen 2 solmua alaspäin...kele kuului aika kovaa :)

heti perässä ei näkynyt mitään mutta noin 200m päässä kuohusi mukavasti.
Purjeet alas 180 astetta takaisinpäin mora keksin päähän teipillä ja lohi siima katki surutta. Tämä ilmeisesti pyydystään etsivä meriläinen pyöri noin mailin päässä etsien pyydystään, ja ilmeisesti huomasi mitä oli käynyt. Jos oli kiikarit kalastajalla käytössä, niin tajusi ettei tule ihan heti meidän veneen kylkeen käymään kipparin naaman punoituksesta ja metelistä päätellen.

Taas opin vähän, tosin sympatiaa löytyi minulta molemmille osapuolille...

-> Teme
-- T --

Jouni

 • Posts: 85
  • View Profile
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #10 on: April 02, 2003, 17:15:23 »
Meinaa kyllä eräs verkoilla kalastava tyyppi hieman sapettaa. Joki jossa se kalastaa on verkkokalastus kokonaan kielletty, no eihän se estä kuitenkaan kalastamasta verkoilla. Sillä on monesti ollut verkko kiertämässä pienen kosken alapuolella sillain ettei sieltä kalatkaan pääse uimalla pois. Ja kun tämä kyseinen joki ei ole kauhean leveä joka kohdasta niin sehän käytää sen hyväksi laittamalla verkon joen poikki niin ettei veneellä edes pysty kunnolla verkkoa kiertämään ettei siihen jää kiinni.

Olen meinannut jo usesti silputa ne verkot mutta en ole kuitenkaan kehannut.

Mepps

 • Posts: 193
  • MSN Messenger - fisherking90@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #11 on: April 02, 2003, 18:27:18 »
Siis jos verkot on merkitty kehnosti tai vielä surkeammin eikä niissä ole minkäänlaisia lupia, niin en minä ainakaan lahjoittaisi viehettäni niille h****tin salakalastajille! Komean virnistyksenhän ne vain saisivat. Paras tapa ehkä silti olisi ilmoittaa siitä jollekin valvojalle tai johonkin paikkaan, missä asialle voitaisiin tehdä jotain. Ja yleensäkin valvontaa tulisi EHDOTTOMASTI tiukentaa. Suomessa kun sattuu olemaan tuhansien järvien ja lampien lisäksi vielä laajat merialueet. Ei kaikkia millään saada kiinni, mutta kyllä siinä omatuntokin pitäisi pikku hiljaa alkaa kolkuttaa. Tai jos ei ala, ovat asiat todella huonosti!
Hyvä viehe, parempi mieli!

             -Mepps-

Tomppa--

 • Guest
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #12 on: June 04, 2003, 15:55:12 »
Monena kesänä ollaan manattu verkkoja lähes keskellä selkää jotka on merkitty ainoastaan mehukanistereilla, niitä ei todellakaan nää aallokossa. Useita läheltä piti tilanteita on sattunu samanakin kesänä. Monesti olisi myöskin tehnyt mieli vetää verkot yhteen ja viedä omaksi. 70 Hevosvoimasella moottorilla kun laitat veneen liukuun esim. kun lähdet uistelupaikalle ja ajat verkkoon niin rupeaa pikkusen vituttamaan.

Mä mies

 • Posts: 79
  • View Profile
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #13 on: June 04, 2003, 18:57:44 »
Valvontaa lisää!!!
En viitsisi aina olla väistelemässä kaikkia typeriä luvattomia ja merkittömiä verkkoja.
Uistellessa en voi kuvitella mitään ärsyttävämpää, kuin se, että saa olla joka 10 min irottamassa merkitsemätöntä verkkoa.
Tosin se hyvä puoli siinä on, että saa itselleen uuden verkon kun ottaa sen sieltä vedestä pois.
Toinen vaihtoehto on se että repii vedrkot käyttö kelvottomiksi.
Verkon merkiksi ei riitä onneton styroxin pala lillumassa vedessä!

arskaw

 • Posts: 6
  • View Profile
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #14 on: August 23, 2003, 13:54:58 »
No vielä yksi ajatelma
eli kalastelen verkoilla merellä ja luvallisella alueella,käytin monta vuotta kunnon lippuja jne.mutta aina oli joku käynnyt verkoilla,kalat oli viety verkosta repimällä tai leikkaamalla ja veden syvyys ko.paikalla 16-25 metriä eli ei pitäisi tarttua isommankaan aluksen potkuriin koska verkot pohjaverkkoja ja korkeus 3,5m.Olosuhteiden pakosta siirryin näkymättömiin verkonkohoihin,ei ole uistimia verkoissa eikä myöskään reikiä revittyjen kalojen takia.
ELI REPIKÄÄ TÄSTÄ

edit: Painellaas niitä flash- ja URL- nappeja vain silloin kun on aiheellista käyttää, kiitos.

HerraHame

 • Posts: 132
  • MSN Messenger - tami_q@hotmail.com
  • View Profile
  • http://www.ast-perkele.tk
  • Email
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #15 on: August 25, 2003, 16:46:12 »
tavallisia kalastajia tosta arskan on turha syyttää, paljon todennäkösempää että joku jolla on jotai arskaa vastaan (tai yleensäkkin arskan toimintaa vastaan) on tehyt nämä kaikki ''tuhotyöt'' tuskin sentää pari muuta uistelijaa käy vuorotellen verkkojas tyhjentääs ja hajottaas... ainaki mulle tuli tollanen juttu ekana mielee
Mo~

arskaw

 • Posts: 6
  • View Profile
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #16 on: August 27, 2003, 11:34:37 »
No vielä
enpä tiedä ketä syyttää,käyttämäni aina sana oli ehkä liian voimakas muistellessani tässä viikottain olisi ehkä oikea sana.en tiedä kuka minua noin vahvasti inhoaisi että verkoillani kävisi..
Tilanne on kuitenkin ratkennut näin,ja oletan ettei kukaan ole vahingossakaan tarttunut verkkoihini vieheillä koska sellaisia jälkiä ei nyt enään näy.

Deathis

 • Posts: 137
  • View Profile
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #17 on: October 23, 2003, 12:10:33 »
Meidän naapuri laittaa juuri niihin parhaimpiin paikkoihin verkot,tekis oikeen mieli repiä ne irti,niin että pääsis sinne parhaimpaan paikkaan!

En voi sallia että joku verkkokalastaja ottaa sieltä 7 kg haukia ja 3-6 kg meritaimenia!Menee koko talvikalastus päin pyllyä naapurin takia! >:(

arskaw

 • Posts: 6
  • View Profile
Re:tehostettu valvonta?!
« Reply #18 on: October 26, 2003, 16:23:45 »
noniin
eli naapuri on saannut kaksi tai kolme kalaa verkoilla ja nyt sinua harmittaa.Itse ole kalastellut kolmella verkolla koko syksyn ja saalis keskimäärin kolme neljä kuhaa ja muutama ahven viikossa,no riittävät hyvin ruokaan kotona.Kuuntelin tuossa erästäkin viehekalastajaa jolla oli neljä vapaa ja suunnilleen 60 kuhaa veneessä,puolet alamittaisia,kehuskeli että oli aamupäivän aikaan saatuja ja joku kalatukkuri ne ostaa helsingissä koska fileestä ei alkumittaa näe.
Reilua peliä eiks vaan.Ja eiks muuten ole niin että mies ja viehe on lain sallima.

Daiwa

 • Posts: 587
 • Hauki tuo lisää kiinnostusta kalastukseen.
  • MSN Messenger - lare.saari@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #19 on: May 02, 2008, 23:38:41 »
Kyllä valvontaa saisi lisätä paljon enemmän verkkokalastukseen, koska veneellä ei pääse kulkelaam kohta. Yhdellä henkilöllä "10" verkkoa 100m alueella. :-)
« Last Edit: August 13, 2008, 17:15:44 by Daiwa »
- Milloin kala kasvaa nopeimmin?
- Kun kalastaja kertoo saaliistaan.

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #20 on: May 03, 2008, 09:21:25 »
Todentotta täysillä resursseilla valvomaan, jotta saataisiin ahneimmat kuriin. Siitäkin tulisi täysi romaani kun laskisin ne kiroamiskerrat, kun järvi on ollut täynnä verkkoja.
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #21 on: May 03, 2008, 09:55:43 »
Valvoa pitäisi enemmän, varsinkin pienissä vesistöissä. Eihän siellä pysty kohta uistelemaankaan niin useiden verkkojen takia! :x Jos nyt totta puhutaan, niin niissä vesistöissä, missä itse käyn, ei ole niin paljoa verkkoja, että ne veisivät suurimman osan kaloista, tai pilaisivat uistelumahdollisuuksia.

Mutta jos tälläistä joissain paikoissa on, niin valvontaa pitää "tehostaa"!
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

Vs: Re: tehostettu valvonta?!
« Reply #22 on: August 06, 2008, 10:40:03 »
Ehdottomasti pitäisi valvoa enemmän. Samalla myös tuntuvat rangaistukset olisi tietyissä tapauksissa paikallaan. Niin uskomattomia virityksiä nämä verkkopyytäjät välillä laittavat. Ei se, että verkkoja on paljon, vaan se mihin ne verkot laittaa! Ja miten ne merkitsee! Itsellä menee hermot uistellessa, kun yhtäkkiä kaikki vavat taipuu. Siellä on joku verkko sitten kiinni jokaisessa vaapussa. Merkkinä verkolle on saattanut olla 10cm kokoinen puupalikka lillumassa aalloilla. Sekö pitäisi havaita hämärissä kuhaa uistellessa? Viimeistään siinä vaiheessa palaa käämit kokonaan, kun huomaa että siinä verkossa ei ole edes yksikkölupamaksumerkkejä. No, eipä tartte kahdesti miettiä, irroittaako vaaput varovasti vai suuripiirteisesti puukolla. Tehostetulla valvonnalla jos tuollaiset salakalastajat saataisiin pois, olisi maailma ehdottomasti parempi paikka elää.

Toinen asia, mistä saisi häpeäpaaluun laittaa, on verkkojen pitäminen jossain 1,5m syvyydessä vesilintujen poikasten aikaan... On varmaan mukavaa syödä silkkiuikun poikasia, jotka ovat kuristuneet ja hukkuneet tiheäsilmäiseen verkkoon. Varmasti on verkottajalle AIVAN PAKKO saada se 300g hauki just silloin... Ilman sitähän ei elämää ole.
nistä piitääkin ajaa ainakin 5 kertaa yli moottori veneellä

Daiwa

 • Posts: 587
 • Hauki tuo lisää kiinnostusta kalastukseen.
  • MSN Messenger - lare.saari@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Re: tehostettu valvonta?!
« Reply #23 on: August 06, 2008, 11:44:26 »
Ehdottomasti pitäisi valvoa enemmän. Samalla myös tuntuvat rangaistukset olisi tietyissä tapauksissa paikallaan. Niin uskomattomia virityksiä nämä verkkopyytäjät välillä laittavat. Ei se, että verkkoja on paljon, vaan se mihin ne verkot laittaa! Ja miten ne merkitsee! Itsellä menee hermot uistellessa, kun yhtäkkiä kaikki vavat taipuu. Siellä on joku verkko sitten kiinni jokaisessa vaapussa. Merkkinä verkolle on saattanut olla 10cm kokoinen puupalikka lillumassa aalloilla. Sekö pitäisi havaita hämärissä kuhaa uistellessa? Viimeistään siinä vaiheessa palaa käämit kokonaan, kun huomaa että siinä verkossa ei ole edes yksikkölupamaksumerkkejä. No, eipä tartte kahdesti miettiä, irroittaako vaaput varovasti vai suuripiirteisesti puukolla. Tehostetulla valvonnalla jos tuollaiset salakalastajat saataisiin pois, olisi maailma ehdottomasti parempi paikka elää.

Toinen asia, mistä saisi häpeäpaaluun laittaa, on verkkojen pitäminen jossain 1,5m syvyydessä vesilintujen poikasten aikaan... On varmaan mukavaa syödä silkkiuikun poikasia, jotka ovat kuristuneet ja hukkuneet tiheäsilmäiseen verkkoon. Varmasti on verkottajalle AIVAN PAKKO saada se 300g hauki just silloin... Ilman sitähän ei elämää ole.
nistä piitääkin ajaa ainakin 5 kertaa yli moottori veneellä
Laittaa veneen perään köyden ja sen päähän joku iso koukku ja vetää verkot yhteen läjään :-)
- Milloin kala kasvaa nopeimmin?
- Kun kalastaja kertoo saaliistaan.

Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #24 on: August 07, 2008, 14:49:58 »
sekin on hyvä vaihtoehto

daiwa2

 • HERRA puheenjohtaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 504
  • MSN Messenger - joonasmantere988@hotmail.com
  • View Profile
  • Ammattikalastajan Arkea
  • Email
Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #25 on: August 13, 2008, 09:22:41 »
Kyllähän se on totta, että valvontaa saisi lisätä ja reilusti. Veli on nyt ollut 7 vuotta puoliksi ammattikalastajana Lappajärvellä ja tänä vuonna oli ensimmäinen kerta kun oli tarkastettu lupia.

Kaikennäköistä viritystä sitä tuollakin näkee. Milloin on 10cmx10cm styroksin paloja verkkojen merkkeinä ja milloin mitäkin. Pari kertaa on vedetty uistellessa kaikki vavat tälläsiin virityksiin ja siinä ei ole puukkoa säästelty.

Kaikista paras näistä virityksistä oli tänä kesänä. Mentiin normaalisti katsomaan verkkoja ja huomattiin et joku oli vetänyt verkot ristiin meidän verkkojen yli. No siinä sitten lähdettiin silti selkäämään verkkoja, niin tämä kyseinen sankari oli katkaissut nähtävästi meidän verkon puukolla siitä kohtaa missä verkot ristesivät että oli saanut katsottua omansa. Ja tosin meidän verkot oli ollut samalla paikalla jo 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Ja nämä meidän verkot oli kaikkien sääntöjen ja lakien mukaiset, kunnon lippusaloilla merkityt ja vettä oli riittävästi. Voin sanoa et v*tutti lievästi loppupäivän.

Mutta kyllä näitä idiootteja riittää ihan vapakalastajien puolellakin, että sinänsä ihan turha yleistää. Kerran oli puukolla uusittu verkkoa, vaikka kummassakin päässä oli 1,5m lippusalot ja verkkojen yläpaula oli noin 5 m pinnan alapuolella, ettei ollut kyse mistään pintaverkoista. Ja verkot oli lähes keskellä järveä


www.kalassa.net/daiwa2

Kalassanet Ry:n kalastusseuran puheenjohtaja

Pressure

 • Guest
Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #26 on: August 13, 2008, 14:11:05 »
Eräs keskiviikkoinen auringonlasku Kulovedellä, uistelukisat olivat käynnissä ja lähdettiin Himopilkkijä89:n kanssa soutupaatilla eräälle talven hotspotille kokeilemaan, että toimisiko se kesälläkin.
Viskottiin siinä sitten kaikessa rauhassa, ja kokeiltiin vähän vetoakin. Paikka oli erittäin otollinen; kaksi pientä saarta noin 60 metrin etäisyydellä ja niiden välissä noin 4m syvää, joka alkoi oikeastaan heti saarten rannoista. Saarten välissä veti kisapaatti kokoajan, joten meidän oli tyydyttävä vain nakkelemaan siinä toisen saaren edustalla. Kisavene veti kokoajan kalaa siitä, sitten vene lähti vähän kauemmaksi kääntämään, ja noin 5 minuttia sitten läheisestä rannasta oli lähtenyt toinen soutupaatti. Vene souti sitten toisen pikkusaaren rantaan, katseltiin siinä sitten, että mitähän ne aikovat. Hetken aikaa sähläsivät siellä sitten, kunnes heittivät lipun noin metrin päähän rannasta. Oltiin Himopilkkijän kanssa, että "Ihan oikeesti?" kun rupesivat verkkoa laskemaan siihen väliin.

Kisavene oli taas tulossa jo hyvää vauhtia saarten väliin, kun verkkoa oli laskettu ehkä 40 metriä, jolloin veneen oli pakko tehdä äkkikäännös saaren ulkopuolelle. Laskivat siinä sitten kaksi 30 metrin verkkoa saarten väliin, joilla oli siis väliä noin 60 metriä, molempiin päihin jäi ehkä 2 metriä väliä verkkoihin. Kyllä teki mieli mennä vetämään ylä -ja alapaulat puukolla ja antaa verkon laskea pohjaan, perk*le!


[TLV]Fisu

 • Posts: 62
  • MSN Messenger - jambo84@windowslive.com
  • View Profile
  • Email
Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #27 on: August 13, 2008, 14:18:02 »
oikeeta puhetta olen asunut siurossa ja se on kuloveden rannalla.. asuin sielänoin 18. vuotta.. ja paikka on tuttu.. mullekkin en ole kuullut moisesta ennen..! kun nyt vasta.. olisit katkonut vaan.. paulat.. :)

Murmeli

 • Posts: 1054
 • Tee se itse
  • View Profile
Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #28 on: August 13, 2008, 16:51:10 »
Toivottavasti olette lukeneet Kari Saalismaan kirjoitukset ERÄ-lehdestä. Valvojat valvoo vain omia etujaan Keminmaalla ja Kemissä. Olen itse asunut Keminmaassa ja monesti olen käynyt kattomassa lohien pomppimista isohaaralla. Verkottajat vie kaiken.

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 551
  • View Profile
Vs: tehostettu valvonta?!
« Reply #29 on: January 05, 2009, 15:40:34 »
tehostettua valvontaa todellakin...

kertaalleen kaivelin kalastuksenvalvojan numeron soittaakseni matalan salmen yli kutuaikaan viritetyistä merkitsemättömistä verkoista.

jotenkin vaisun kuuloista oli puhe luurissa, kun asian kerroin. lupasi käydä vilkaisemassa onko verkot vielä siellä. eipä ollut seuraavalla kerralla kun kävin, verkkojata kun oli vedetty kalastuksenvalvojan omasta rannasta salmen toiselle puolelle. aika noloa varmaan kärähtää, enää ei ole sellaisia viritelmiä siinä näkynyt useaan vuoteen.

jutun juoni selvisi kun piruuttani laitoin numerohakuun valvojan numeron, osoite olikin yllättävän tuttu.
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

 center>