Chat

Author Topic: Vieheet, onginta ja virvelöinti  (Read 5252 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

taos

 • Posts: 97
  • View Profile
Vieheet, onginta ja virvelöinti
« on: June 29, 2004, 15:39:34 »
Kalaporukkamme, Jasmin 9v, Maikki-mummi ja Erkki-pappa, ei oikein tunne nykyisiä vieheitä.

Litka on tämän kevään tuttavuus. Monikoukkuinen onki, jossa on isot kullanväriset tai kirkkaat koukut. Ei tarvitse syöttiä. Joskus joka koukussa silakka. Tarvitseeko tuo viehekalastusluvan vai ei. Ilman kelaa ei pärjää ja vapakin pitää olla, että saa saaliin kaiteen yli.

Lippauistin esim Meps ja lusikkauistin Professori ovat olleet käytössä. Vaappukin on tuttu juttu, joku Rapala jo onkin, mutta...

- millainen on kevennetty lusikka
- eroaako Jerkki Vaapusta muuten kuin turpalevyn puuttumisella, uppoaako se, onko niitä kelluvina.
- jigin käyttö on vielä epäselvää, uitto, mallit, ja mistä saa nestemäistä valusiliconia.
- lohtakin on yritetty tahnan, ison koukun ja mutterin avulla.
- kuhaa näyttävät muut saavan mutta millähän. Tekoaltaan vesi on tummaa.

Soutuvene on käytössä. Pilkkiminen onkin jo toinen juttu.

´Matziki`

 • Posts: 50
  • View Profile
vieheet onginta ja virvelöinti
« Reply #1 on: July 05, 2004, 12:02:50 »
kevennetty lusikka on paksuhko lusikkauistin joka uppoaa melko hitaasti koska on kevennetty.
jerkkivaaput ovat kelluvia ja niitä uitetaan nykimällä, ne eivät juurikaan eroa vaapuista.jigejä uitetaan pomputtelemalla ja nykimällä niitä pohjan tuntumassaniiden malleja ovat mm: toukkajigit, matojigit ja kalajigit suosittelen keltaista noin 6cm toukkajigiä punaisella 12g päällä. koukku laitetaanjigiin niin että ensin mitataan sivujta sen ulostulokohta ja työnnetään sitten tukkajigeihin miten päin vain ja kalajigeihin niin että koukku tulee ulos tasaiselta selkäpuolelta koukku työnnetään sisään niin pitkälle kuin sitä saa työnnettyä eli koukun varteen valettu lisäpaino menee myös jigin sisään ja vai pyöreä osa ja koukun kärki ovat ovat ulkona.nestemäisestä valusiliconista en tiedä mutta suosittelen siltivalmiita pyrstöjä.tahnaahan pitää käyttää niin että otetaan joku paino sidotaan siihen noin metri siimaa koukku siiman päähän koukkuun tahnaa heitto niin pitkälle kuin jaksaa ja antakaa upota pohjaan asti ja laittakaa se odottamaan tahnaonkea ei pidä liikuttaa millään tavalla. suosittelen merkkiä powerbait ja väriksi rainbow. kuha suosii melko lämpimiä vesiä ja kun vesi on noin  +19c niin kuhat ovat aika pinnassa kuhat ovat erityisen mieltyneitä  keltaiseen ja oranssiin väriin.
tässä muutamia vieheitä joita suosittelen teille:
kuusamo räsänen 7cm
rapala coundown 6-8cm
rapala tail dancer 8cm
mepps aglia 2ja3
blue fox vibrax 2ja3
kuusamo kuha7cm
salmo hornet 3,5cm
calico cat.

tämän luulisi riittävän aika hyvin hyvää kalaonnea t:kalajäbä93
Kalle kustaa korkki muniansa sorkki, munat meni rikki ja kalle sitä itki. Äiti osti uudet, oli liian suuret, sisko antoi omat, oli liian somat, isä teki puusta ja kusi tuli suusta !

(vaihdoin nimen ennen olin kalajäbä93)

taimen

 • Guest
Vieheet, onginta ja virvelöinti
« Reply #2 on: July 05, 2004, 21:08:39 »
Niin, ja olisi hienoa jos sinä, "kalajäbä93", opettelisit perus välimerkit laittamaan kohdalleen. Ei ole haustaa lukea tekstiä tyyliin tämä:
Jigejä uitetaan pohjan tuntumassa niitä myös nyitään ylöspäin minä olen saanut kalajigeillä paljon kaloja mutta ei kovin isoja suosittelen keltaista jigiä...

taos

 • Posts: 97
  • View Profile
Vieheet, onginta ja virvelöinti
« Reply #3 on: July 13, 2004, 13:11:10 »
Kiitos vastauksista. Asiat selveni.  :D
Enemmän luetun ymmärtäminen tuottaa minulle vaikeuksia täällä: http://www.kalakortti.com/opastus_lupajarjestelma.asp
Tuntuu, että joka lutakkoon on hämmennetty istutuskalaa sen verran, että sinne on saatu kalastuskielto viehekalastusluvalla. TE-keskuksetko ne kaikki myöntää? Vesialueen omistajan etsiminen on melkoista palapeliä. Jos sen saa selvitettyä niin mistä selviää onko pakko hankkia vesialueen omistajan lupa ja mistä. Omistusrajathan ovat sananmukaisesti veteen piirrettyjä viivoja.  :(

Pyrophos

 • Posts: 14
  • View Profile
Vieheet, onginta ja virvelöinti
« Reply #4 on: July 13, 2004, 13:35:12 »
Niin siis kevennetystä lusikasta sen verran vielä, että ko. vempaimen rakenteeseen on jollain menetelmällä lisätty kevennysainetta, jotta lusikka vajoaisi hitaammin kun kelaus pysäytetään. Menetelmiä on mm. kuppi-malli, jossa sisällä on kevennysaine (mm. legendaarinen EV Trutta), lusikka, jossa teippiä päällä (Aave) ja käsittääkseni Trout Quiverissa on lusikan päällä jokin kevennysaine, korjatkaa jos olen väärässä.

Erityisesti kevennettyjä käytetään meritaimenen kalastamiseen.

 center>