Chat

Author Topic: Pikkuplaanarit  (Read 101159 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kiso

 • Posts: 141
  • MSN Messenger - kisonen@msn.com
  • View Profile
  • Email
Pikkuplaanarit
« on: July 27, 2002, 11:42:38 »
moniko uistelee pikku plaaneilla(siimaan tulevilla)
onko havaintoja et kalat ois arempia ottamaan ko.siimoihin?on niin ristiriitaista tieetoa ??? ???
montako plaania on ollut yhtaikaa vedessä? ;)
TEAM PUTKO FISHING

Lohenuistelija

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #1 on: July 27, 2002, 12:27:38 »
Päinvastoin. Varsinkin kuha tykkää ottaa Willen takaa uitettuun vaappuun.
Willen ääni toimii ikäänkuin houkuttimena. Sen sisällähän on jotain kuulia tms. jotka pitävät uidessaan ääntä.
Varsinkin lyhyellä vapautuspituudella vedettäessä (jolloin siima välittää äänen hyvin vieheelle) kuha ja taimen ottaa mielellään.

Lohenuistelijat, varsinkin raksikalastajat, käyttävät mielellään pikkuplaanareita niiden helppokäyttöisyyden vuoksi.

Lisäksi hitailla nopuksilla vedettäessä plaanari pysyy hyvin veneen vieressä.
Merilohen raksiuistelijat käyttävät parhaimmillaan jopa viittä pikkuplaanaria/puoli, eli kymmentä yhteensä.
Suurempikin plaanarimäärä on mahdollista.

Kelkkoja käytettäessä jos uloimpaan siimaan tarttuu roska tai alamittainen kala, on kaikki purettava pois selkäsiimasta saadakseen tuon vieheen puhdistettua.
(edellyttäen ettei laukea itsestään)
Pikkuplaanareilla pystyy kelaamaan haluamansa vieheen kerrallaan sisään jolloin uistelu on tehokkaampaa. Pientä tarkkuutta vaaditaan ettei sisäänkelattaessa vedä mukanaan muitakin siimoja.

Lisäksi pikkuplaanareilla on se hyvä puoli että kestävät vetoa älyttömän hyvin kelissä kuin kelissä.
Kovemmassa kelissä plaanarikelkan kaataneena tiedän että oikean puolen vieheistä tulee kelkan kaatumisen myötä hyvin nopeasti vasemman puolen vieheitä.
Moni tietää mitä se tarkoittaa kun vain toisella puolella venettä on kaksi isoa plaanarikelkkaa ja kaksitoista siimaa. Monelle se tarkoittaa sitä että tänään on jo kalastettu tarpeeksi...

10-12 kpl pikkuplaanareita on kertahankintana suuri investointi, mutta eihän niitä (toivottavasti) tarvitse koko aikaa ostella.
Sitäpaitsi tämä kappalemäärä pätee vain näihin "himouistelijoihin" joihin itsekkin kuulun.
Monet pärjää (varsinkin kuha-, hauki- ja taimenvesillä) kahdellakin pikkuplaanarilla.

Jos olet kahdenvaiheilla ostatko vai et, OSTA POIS!!!

pt

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #2 on: July 27, 2002, 16:00:56 »
Vedän vähän paikasta ja vapojen määrästä riippuen joko pikkuplaanareita tai isoja kelkkoja. Jos on ahdas paikka tai tarvis vetää 1-3 vapaa puolellaan niin vedän pikkuplaanareita. Kun on tilaa ja tarvis vetää useampaa vapaa veneen rinnalla niin käytän isoja kelkkoja jotka on itse tehty eivätkä kaadu kuten jotkin kaupan kelkat tuppaavat tekemään.
Pikkuplaanari on tarkempi vetää jos haluaa koluta esim. karikon reunaa tai vastaavaa ja kääntösäde on pikkuplaanareilla pienempi.
Kalantuloon en ole havainnut vaikutusta kummalla vetää.
Tietysti pikkuplaanarin voi tehdä itse esim. laudasta ja laittaa siihen laukaisijan ja siimalle lenkin/lukon jonka varaan plaanari lauettuaan jää. Laudan alapuolelle vaan painoa sopivasti et pysyy pinnalla eikä kaadu ja hyvä maali pintaan niin on halvin keino hankkia pikkuplaanari. Mallin saa jos jollain tutulla on vastaava niin siitä vaan mitat ja tekemään sillä myynnissä on valmiitakin laudasta tehtyjä malleja.

Anonymous

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #3 on: July 28, 2002, 01:15:23 »
Tähän  on  mukava ottaa kantaa.
Kuha poikkeaa niin paljon muista uistelukaloista , jossa lähinnä flekmaattisuus , perässäuinti, oli se mikä pisti funtsimaan, miten lyhyen ottijakson pystyisi parhaiten hyödyntämään.
Käytän paljon alkuillasta painoja siimassa, jolloin suurkuha on alempana,-ja vähennän yötä kohden, jolloin tuloksena on joskus mahdollinen  ottisyvyyden löytyminen.
Jossakin tapauksessa pikkuplaanarilla tuli ongelmia:
- paino vai pikkukuha
-vetovapojen erilainen toiminta (yleensä seurattavuus vavan vähäiset liikkeet kuhan kohdalla)
- nopeuksien kokeilun vaikeutuminen sekapainoilla
-työläs manooveri, kun lähimmät alta pois, etenkin jos roskat ja ottipelien vaihtaminen sekoittaa kuviota.
-huono näkyvyys pimeässä
-siimat nipussa kun porrastus pimeässä epäonnistuu, etenkin, kun mennään useammalla vavalla sivulle tai syvälle, sivusuunnassa.
-kiivaan ottijakson aikana pikkuplaanareita veneessä kuin romua Raatteen tiellä eikä yhtään vedessä. Siispä hyvä koulutettu miehistö on suositeltavaa, ettei stressi yllätä.
-vain pari plaanaria puolellaan ja kenties takila, jos yksin uistelet,- riittää varmasti muutenkin hyvillä paikoilla.
- niin... Pro Modell Walley Skee hakkasi testeissämme moneen kertaan pikkuplaanarit kuhanuistelussa. Näissä oli hiukan pitoa parantava painotus kelkan alapohjassa  (3*30mm rst kokopituus)
-joten...
Selkeä kokonaisuus, jossa kelkan vetonarun pokkauksesta voi päätellä helposti tapahtumat. Painojen kanssa vaatii kyllä pikkasen muistikapasiteettia.
Muuten helppo ja nopea kaverin kanssa tai yksin.
Selkeillä vesillä pärjää yksin 6 vavallakin puolellaan, lisäksi takiloilla voi välilaukaisimia pistää yhdet.
Peräpyörrevapaa kokemuksieni mukaan pitää tällöin välttää, etenkin painotetun, koska etenkin apukoneen potkuri mieluusti kaappaa vaapun. Tämä tietysti silloin kun olet juuri ison saaliisi kesytellyt ja vermeitä takaisin laskeskelet...
Tämä vain näin sesonkikalasta kuhasta. Raksikalastuksessa  pikkuplaanarit ovat toistaiseksi ylivoimaisia. Syytkin ovat paremmuuteen selvitetty ainakin järvikalastuksen kohdalla, silloin kun kyseessä on jalokalan, paitsi Nieriän kalastus.

Moni pitempään uistellut on varmasti uistellut pikkuplaanareilla, joten vastasin miksi uistelee. Varsin yleisiähän ne ovat!

Eipä ole havaintoa arkuudesta. ei ainakaan silloin kun kala haluaa syödä nk. elääkseen. Vrt. potkuripyörre.

Salmo

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #4 on: July 28, 2002, 12:43:25 »
Itse käytän 4 Walleye Boardia. 2 molemmin puolin! Ei ole kokemusta muista merkeistä, koska olen ollut noihin ihan tyytyväinen. Siiman laukaisin ei turhaan laukea, jossa on hyvät ja huonot puolensa. Esim. kuha kun ei paljoa siiman päässä elämää pidä, niin on todella vaikeaa huomata, onko plaanariin iskenyt kuha vai ei! Samaa pätee monissa muissa kaloissa. Lohen sukuiset sensijaan yleensä hyppivät ja nykivät, joten ne on helppo havainnollistaa. Ja kyllä isommat kalat vetävät tietysti plaaneria taaksepäin, jolloin räikkä alkaa huutamaan. Pienet kuhat nimenomaan on vaikea huomata ja ahvenet lähes mahdotonta.

En ole pitänyt siimassa ikinä stopparia, joten toisaalta se on hyvä vain, ettei plaaneri ole lauennut ja liukunut kalaan saakka. Ja on se väsytys vaiheessa helppo ottaa nopeasti pois.

Walleye Boardia ei ole tarvinnut ikinä virittää mitenkään! Se on ollut toimiva ihan alusta alkaen. Willeistä olen kuullut, että niitä pitää aikalailla virittää, ennenkuin niistä saa hyvän.

kiso

 • Posts: 141
  • MSN Messenger - kisonen@msn.com
  • View Profile
  • Email
Re: pikku plaanarit?
« Reply #5 on: July 29, 2002, 12:38:23 »
:Dkiitokset vastauksista,minulla on jo ollut piiitkään itse tehtyjä plaaneja ;)ajattelin vain kysellä kun joskus tyynellä kelillä ei kala ota niitten vetämiin vaappuihin yhtä hyvin kun tuulisella kelillä ???
TEAM PUTKO FISHING

Anonymous

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #6 on: July 29, 2002, 16:26:58 »
montako metriä pitää olla pikkuplaanereissa
siimaa plaanerin takana jotta saa laittaa uistimen

Lohenuistelija

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #7 on: July 29, 2002, 16:44:00 »
Quote
montako metriä pitää olla pikkuplaanereissa
siimaa plaanerin takana jotta saa laittaa uistimen
Mahdoton kysymys vastattavaksi.

Riippuu kalastettavan vesialueen syvyydestä, halutusta uintisyvyydestä, mahdollisesti käytettävien syvääjien painoista, veden lämmöstä, kalastettavasta kalalajista, uistimesta/raksista, tuulista, ilmankirkkaudesta (arka kala), veden väristä ym ym...

Yksiselitteistä vastausta ei voi tietenkään sanoa kukaan.

Lisäksi tulee mukaan omat mieltymykset, jotkut eivät koskaan laske siimaa 15 metriä enempää, jotkut taas ei ikinä (ainakaan syvissä vesissä esim. lohenuistelussa) laske 30 metriä vähempää.

Se oikea tapa on vaan itse haettava.

Tottakai myös edellä mainitut seikat määräävät perusasiat kuntoon, ei kai kukaan laske parin metrin veteen syvännevaapulle 20 metriä siimaa ulos.

TL

 • Posts: 1
  • View Profile
  • Email
Re: pikku plaanarit?
« Reply #8 on: August 25, 2002, 23:36:41 »
Minulla on käytössäni myös Mr. Walleye-arsenaali. Ongelmana on vain siimanlaukaisimen kestävyys. Erehdyin viemään pari plaanaria merelle kokeiltavaksi. Tuloksena yhden laukaisimen korroosio ja hajoaminen. Löytyykö mistään varaosia (eli se ruuvi, -pohja ja jousi)?

Masa

 • Posts: 128
  • View Profile
Re: pikku plaanarit?
« Reply #9 on: August 27, 2002, 11:14:52 »
eiks niis walleye:ssa oo nykyää muovinen laukasija?
Luulisin...

Anonymous

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #10 on: August 31, 2002, 20:43:14 »
Niin niissä nykyään on, mutta silloin vanhaan hyvään aikaan olivat alumiinia tai terästä tuo nykyinen muovi ei kyllä kestä mekaanista rasitusta.
Ainahan noita muovi rempuloita voi asiakkaat olla ostamatta, en vaan kertonut tuota eräälle suurelle itäsuomalaiselle maahantuojalle joka kertoi minulle, että AMERIKAN markkinat määrää nämä asiat

JuurusRules

 • Posts: 50
  • View Profile
  • http://harri.iwn.fi
  • Email
Re: pikku plaanarit?
« Reply #11 on: September 02, 2002, 11:49:06 »
On kyllä aika vähiin jäänyt pikku plaanareitten uittaminen mutta se mitä tullu käytettyä niin en kyllä oo eroja isoihin huomannut.Willet toimii ihan hyvin ja itse olen satunnaisessa kanootti ja soutuvene uistelussa käyttänyt enemmän
Hot shotteja ja toimivat hyvin ohuemmalla siimalla mutta esim. 0,45 siima rupee olemaan pikkusen liian paksu niihin,sillon toimii Wille.

Anonymous

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #12 on: February 16, 2003, 18:34:49 »
Kuinka monella esim. Walley Boardilla pystyy hyvin soutuvetouistelemaan. :)

Anonymous

 • Guest
Re: pikku plaanarit?
« Reply #13 on: March 04, 2003, 13:29:18 »
Ei jumaliste...soutu-uitelussa jos joku käyttää plaanareita...minkäänlaisia. Saatte kyllä kertoa kuinka se tapahtuu? Itte soudin kuhaa pikkujärvellä (tosin raksia) niin on kyllä semmosta koomaamista että! Pikkusenkin kun tuulee ja laitat viehettä kiinni niin vene pyörii ja edelliset plaanarit on nurin ja vieheet pohjassa (tässä tapauksessa). Tuuli pilaa ainakin koko homman, jos meet vastaseen. Rakseja en suosita, mutta paria plaanaria (yksi puolellaan) voi varmaankäyttää esim. kelluvat vaaput perässä. Tosin pitää osata homma. Onnea yritykseen ja tekemistä riittää veneessä varsinkin jos saat vielä kalan toiseen päähän.

Anonymous

 • Guest
Re:pikku plaanarit?
« Reply #14 on: May 28, 2003, 11:14:00 »
Kun pikku plaanariin ottaa kala, niin mitä sitten tapahtuu? Kelataanko plaanari ylös ja vapautetaan lukosta ja siitä eestä?      Vai laukeaako se jotenkin ja valuu uistimeen kiinni?

Olen omistanut muutaman pikku plaanarin jo vuoden verran, mutta ei ole tuulut kokeiltua kuin muutaman kerran ja kun tärppejä ei ole tullut, niin ei olla päästy näkemään tapahtumaa.  Itse kyllä uitan mielummin isoja kelkkoja!

Lohenuistelija

 • Guest
Re:pikku plaanarit?
« Reply #15 on: May 29, 2003, 08:45:06 »
Useimmat pikkuplaanarit laukeaa, eli joko irtoaa siimasta kokonaan tai sitten jos pitää takalenkkiä siimassa kiinni, liukuu siimaa pitkin kohti kalaa/uistinta.
Jotkut (itse kuulun näihin) viritän plaanarin laukeamattomaksi, eli väsytyksessä kelaan plaanarin veneen viereen ja irroitan sen siimasta kokonaan jolloin siiman päässä on enää uistin+kala+mahdollinen syvääjä.
Ainoa haitta tässä muodossa on se, että kalanväsytyksen aikana tuo laukeamaton pikkuplaanari laittaa aika rankasti itse kalan ohella myöskin hanttiin.

Jos virittää tuon plaanarin laukeavaksi (kuitenkin lenkki kiinni siimassa) niin ehdottomasti kannattaa laittaa jokin stoppari noin vavan mitta ennen uistinta, ettei lauennut plaanari tule väsytettävän kalan "silmille". Saattaa kala saada siitä apua ja vääntää itsensä sitä vasten irti koukuista.
Jos käytät esimerkiksi painosyvääjiä niin plaanarihan pysähtyy siihen.

Sitten on olemassa kolmas tapa jota en ainakaan itse suosittele.
Viritetään siima vain tuon laukaisijan kautta jolloin lauetessa plaanari irtoaa siimasta kokonaan.
Riski/haitta on vain siinä että kalan ylössaannin jälkeen tuo "karannut" pikkuplaanari täytyy etsiä jostain kellumasta.
Saattaa tulla turhan kalliiksi jos niitä häviää kesän mittaan useampia.

Anonymous

 • Guest
Re:pikku plaanarit?
« Reply #16 on: June 04, 2003, 20:10:58 »
Riittääkö noille pikku planaareille laadukas 0.35mm monofiili siima?Voiko Walley Boardilla ja Willellä uittaa paino syvääjiä ja kuinka paljon kannattaa viehettä painottaa enimmillään noiden pikku planaarien kanssa .Kiitokset jo etukäteen kaikille vastanneille. :)

Cordon -Mikko T-

 • Posts: 139
  • View Profile
  • http://www.mebb.net/~lounaissaariston.urheilukalastajat
  • Email
Re:pikku plaanarit?
« Reply #17 on: June 05, 2004, 17:37:41 »
itse suosittelen vähän paksumpaa monofiilia walleyboardin käyttöön. Sellanen 0,40-0,50 monofiili on hyvä valinta. Olen itse pitänyt walleybordissa 100g painoa eikä siitä ole ainakaan koitunut harmia. Painon lisäksi walleuboard kestää houkutinlevyn vastuksen erinomaisesti kunhan ei laita mitään isoa Okin levyä perään.
Kalastakaa järjellä, älkää ylimielisyydellä, ahneudella on kuuluisa loppu!

Lohenuistelija

 • Guest
Re:pikku plaanarit?
« Reply #18 on: June 06, 2004, 21:31:41 »
Kyllä Walley Boardissa on aivan toinen vetovastus kuin Willessä, tosin kestää huomattavasti paremmin itse vieheen painotustakin.
Varsinkin näillä uusilla Willeillä on taipumus plaanaamisen sijasta jätättämään jos painottaa reilusti.

Suosittelen Walleylle vähintään 0.40 siimaa.
Itse vedän 0.45.lla.

Mitä Cordon tarkoitit:" Painon lisäksi walleuboard kestää houkutinlevyn vastuksen erinomaisesti kunhan ei laita mitään isoa Okin levyä perään."?
En oikein ymmärtänyt, ei Okin perään mitään kovin raskasta voi laittaa, saattaa flasher muuttua lähinnä karkoittimeksi...

Cordon -Mikko T-

 • Posts: 139
  • View Profile
  • http://www.mebb.net/~lounaissaariston.urheilukalastajat
  • Email
Re:pikku plaanarit?
« Reply #19 on: June 07, 2004, 20:00:59 »
Niin siis et walleyboard vetää hyvin houkutinlevyjäki kunhan ei laita mitään jenkkikokoa.
Kalastakaa järjellä, älkää ylimielisyydellä, ahneudella on kuuluisa loppu!

KatchU

 • Posts: 91
  • MSN Messenger - mika_romppanen@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Re:pikku plaanarit?
« Reply #20 on: June 12, 2004, 20:37:42 »
itselläni sellainen mini plaanari. kun tänään eka kerran kunnolla testasin sain 5 haukea ja joista 2.5 nousi plaanarin takaa. toi 0.5 tulee siitä et yks tuli ku asensin plaanaria siimaan. sanokaan jokin pikku plaanari joka jaksais vetää jotain 12cm vaappua ja riittäs 0.2o-0.25 fireline tai 0.30 finesse...

seppo

 • Posts: 128
  • View Profile
Vapaplaanarit
« Reply #21 on: June 21, 2009, 17:58:34 »
Mitenkäs niitä siten käytetään, kun koitin niin tulokset olivat seuraavat: plaanari ui hetken hyvin ja siten se sukelsi. Aalokko oli melkoinen eli se tietenkin vaikutti. Kalaa ei tullu tai ehkä se kävi koukussa, mutta pääsi irti... En tiedä kun en osaa katsoa milloin sielä on kala...  :? :cry:

Jokatapauksessa miten niitä nyt sitten käytetään ja mistä sen tietää milloin kala käy???!!!
Tiedätkö milloin kala syö??
 " tietenkin silloin kun sillä on nälkä "

Timpe

 • Guest
Vs: Vapaplaanarit
« Reply #22 on: June 22, 2009, 10:07:10 »
Mitenkäs niitä siten käytetään, kun koitin niin tulokset olivat seuraavat: plaanari ui hetken hyvin ja siten se sukelsi. Aalokko oli melkoinen eli se tietenkin vaikutti. Kalaa ei tullu tai ehkä se kävi koukussa, mutta pääsi irti... En tiedä kun en osaa katsoa milloin sielä on kala...  :? :cry:

Jokatapauksessa miten niitä nyt sitten käytetään ja mistä sen tietää milloin kala käy???!!!

Oikein rakennetut pikkuplaanarit eivät pitäisi alkaa sukeltelemaan, millaset plaanerit on kyseessä? Tehdastekoiset vai omatekoiset? Aallokko tietysti vaikuttaa jonkun verran, mutta ei ne silti sukeltamaan saisi aallokossa päästä.

Kalan huomaaminen, varsinkin kovassa aallokossa on toisinaan aika hankalaa, yritä laskuvaiheessa katsoa suunnilleen se taso johon plaaneri jää uimaan, kun olet sen veteen saanut, silloin kun plaaneri alkaa "jätättämään" eli jäämään normaalia kauemmaksi veneen perästä, niin silloin siellä siiman päässä jotakin saattaa olla. Tämä on helpompaa havaita jos samalla puolella on useampi plaaneri. Isommilla kaloilla ei pitäisi olla mitään ongelmia huomata milloin on kala kiinni :)
Tyynellä kelillä kalan potkut erottaa plaanarin "nykimisenä", sekä tuona em. mainittuna "jätättämisenä".

Yksi juttu mikä kannattaa ottaa huomioon, on tuo jos plaanari on "laukeavaa" mallia, eli siinä on erillinen "laukaisin" (ks. esimerkki tästä) jonka kautta siima menee uistimelle, niin jonkinlainen stopperi kannattaa hankkia metri, pari ennen uistinta, jottei plaaneri lauetessaan pääse kiinni uistimeen ja tästä johtuen kala pääse irti. Itse käytämme "hauenleukoja", samalaiset leuat tässä kuvassa, mutta ilman lyijypainoa, tosin ei lyijypainostakaan haittaa ole jos pintakulkuista uistinta halutaan viedä hiukan syvemmälle.
« Last Edit: June 28, 2010, 13:39:15 by Timpe »

fileeroitu kuha

 • Posts: 61
  • View Profile
Vs: Vapaplaanarit
« Reply #23 on: June 24, 2009, 00:42:21 »
Vasta parilta reissulta kokemusta pikku- plaanarien käytöstä. Pistää arveluttamaan, olenko virittänyt pelit aivan oikealla tavalla, mielestäni ne eivät näet ole hakeutuneet kovinkaan sivulle kuin ajoittain, eivätkä siis ole tahtoneet pysyä siellä. Harjoittelua tosin hankaloittanut hauenpulikat jotka nappaileet kiinni suunilleen heti kun on saanut siiman järveen laskettua. Tuntuisi kyllä, että plaanarien käyttö ei todellakaan ainakaan vähennä saaliita, sillä tähän mennessä joka kerralla kun meillä on plaanarit olleet käytössä, on plaanari- vavoissa ollut enemmän ottia kuin muissa, vaikka ei ollakaan varmoja ovatko ne nyt aivan oikein siellä uiskentelemassa.

Plaanarini siis mallia siimalukko toisessa päässä ja kumiläjä, joiden väliin siima toisessa. Kummasta päästä siiman on tarkoitus mennä vapaan ja kummasta taas vieheeseen?

Niin ja kalan ottia myös mielestäni hankala huomata. Tosin ei ole vielä tullut plaanareista mitään sen suurempaa saatua.

« Last Edit: June 24, 2009, 02:34:19 by fileeroitu kuha »

Timpe

 • Guest
Vs: Vapaplaanarit
« Reply #24 on: June 24, 2009, 06:15:14 »
Vavasta siima tulee "kumiläjän" päähän, ja siimalukosta se menee vieheelle. Tässä erään plaanarimerkin ohjeet, joista voi katsoa hieman lisää vinkkiä

fileeroitu kuha

 • Posts: 61
  • View Profile
Vs: Vapaplaanarit
« Reply #25 on: June 24, 2009, 12:58:48 »
Ahaa.  Hyvä kun kerroit, ollut siis juuri päin vastoin meikäläisillä. Eli siinä kaiketikin syy epämääräiseen toimivuuteen. Kiitoksia vain paljon tiedosta.

Lasolin

 • Posts: 1
  • View Profile
  • Email
Vs: Vapaplaanarit
« Reply #26 on: July 27, 2009, 23:37:56 »
Terve. Tänään oli eka kerta vapaplaanarien kanssa pelailua ja plaanarit pelitti periaatteen mukaisesti mutta sisään kelatessa ilmeni "sukeltelu" ongelma eli plaanarit alkoi sisään kelatessa sukeltelemaan melko holtittomasti ja näin ollen niitä oli lähes mahdoton saada veneeseen asti... Kysymys kuuluukin että voiko ongelmalle tehdä jotain? Toimintaperiaate on sikäli tuttu että tässä kohtaa ns väärinkytkentä on pois suljettu, plaanarit on Boat Tech merkkiset. Onko kenelläkään kokemusta kyseisistä vapaplaanareista?

Timpe

 • Guest
Vs: Vapaplaanarit
« Reply #27 on: July 27, 2009, 23:51:53 »
Terve. Tänään oli eka kerta vapaplaanarien kanssa pelailua ja plaanarit pelitti periaatteen mukaisesti mutta sisään kelatessa ilmeni "sukeltelu" ongelma eli plaanarit alkoi sisään kelatessa sukeltelemaan melko holtittomasti ja näin ollen niitä oli lähes mahdoton saada veneeseen asti... Kysymys kuuluukin että voiko ongelmalle tehdä jotain?

Ei siinä oikein muuta mahdollisuutta ole, kuin pitää vapa mahdollisimman pystyssä ja kelata tasaisen ripeästi, jolloin plaaneri nousee liukuun veden pinnalle.

Esox Luciferius

 • Posts: 4
  • View Profile
Vs: Pikkuplaanarit
« Reply #28 on: September 09, 2010, 07:53:46 »
Terveeks jullit! Mahtaako Motonetin myymä "Wallye Board" olla sama kuin tässä keskustelussa toimivaksi mainittu Walley board?

Tuote 54-1243
Nimike Plaanari Wallye Board vasen
Hinta 29.00 €
http://www.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=54-1243

-EL

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Pikkuplaanarit
« Reply #29 on: September 09, 2010, 09:01:26 »
Kyllä se sama on melko varmasti, mutta halvempiakin versioita on tarjolla, jotka toimivat varmasti paremmin kuin nuo. Ite oon käyttänyt pienvalmistajien tekeleitä ja sellaisia kannattaakin metsästää.

Oma mallini on samanlainen kuin tässä linkissä.
http://www.carviform.com/lastu.html
Ei tosin ihan saman tekijän, mutta malli on sama. Ei varmasti vaikea tehdä itsekkään. Tuo malli jaksaa hyvin isoakin painoa vetää sivulle. Itse kokeilin kerran 160g siimapainon ja dodgerin kanssa ja hyvin toimi vielä.
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

 center>