Chat

Author Topic: Eri viehetyyppien tehokkuuseroista?  (Read 1610 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jaba88

  • Guest
Eri viehetyyppien tehokkuuseroista?
« on: August 16, 2004, 14:31:20 »
Olin eilen heittelemässä syysahventa järvellä, mutta viime kuun ottivieheillä ei tullut mitään (vilkkuja). Kokeilin huvikseni hauenkalastustarkoitukseen ostamaani Rapala CD:tä ja heti iski. Ennen en ollut sillä ahvenia saanut ja pian kokeilin myös muita kalaa jäljitteleviä uistimia (vaappuja) kuten Rattlin Rap ft. ja Shad Rapin syvännemallia. Kaikilla keskikokoisilla vaapuilla tuli äkäisiä ahvenia,
mutta sitten kokeilin taas vilkkuja mutta ei edelleenkään tullut mitään  :).

Onko muilla tämän tyylisiä kokemuksia eri vuodenaikoina?

Pienin vaappu millä heittelin oli n. 6cm pitkä Rattlin Rap ja suurin n. 9cm Countdown, siis kaikilla tuli kalaa, mutta oudointa oli se että millään näistä ei ollut ennen tullut paitsi CD:lla yksi puikkarihauki.

edit: muutin otsikkoa kysyttyä asiaa vastaavammaksi...

kaivo

  • Guest
Eri viehetyyppien tehokkuuseroista?
« Reply #1 on: August 16, 2004, 17:25:32 »
Tahtoo kieltämättä joskus olla sellaista, että yksi viehetyyppi pelaa selvästi parhaiten vaikka muitakin tulisi kokeiltua. Esim. ahventa virvelöidessäni olen huomannut yleensä selvän eron jigien ja lippojen pyytävyydessä: lippojen heittely voi olla lähes turhaa, kun taas jigi pelaa ihan ok. Toisella reissulla sitten päinvastoin. Omilla reissuillani jigi pyytää passiivista kalaa pohjan läheltä yleensä paremmin kuin lipat, jotka tahtovat nousta kelauksen aikana enemmän pohjan yläpuolelle.

Jos vielä palataan jaba88:n mainitsemaan ahventen vaappusyöntiin, tuli mieleen että ovatkohan ahvenet nyt vesien viiletessä alkaneet pikkuhiljaa hankkia rasvakerroksia talven varalle eli syövät ahnaasti ja pikkukalaa? Ilmeisesti kyseessä oli paremman kokoiset ahvenet? Sinänsä ahventen saanti "taimenkoon" vaapuilla ei ole harvinaista. Peruskokoisetkin ahvenet saattavat nappailla halukkaasti isohkoltakin vaikuttaviin vaappuihin, mikäli ne eivät ole malliltaan massiivisia ja uintiliikekin on suhteellisen pientä kuten esim. Rapala Countdownilla on.

jaba88

  • Guest
Eri viehetyyppien tehokkuuseroista?
« Reply #2 on: August 30, 2004, 07:26:42 »
Itselläni tuli kans ekana mieleen tuo talven varalle rasvakerroksen ja energian hamstraus.
Se on varmasti se perimmäinen syy.

Eri viehetyyppien tehokkuuseroista?
« Reply #3 on: August 30, 2004, 22:45:34 »
On kokemusta,mutta aika päin vastaista.
Yks reissu viikko sitten tuli julmetusti ahventa vain lipalla,syöntiä saattoi eräässä vaiheessa sanoa jo hurjasti kunnes hiljeni.
Sen jälkeen tuli vain yks ahven 8cm nilsulla.....
Mistähän johtui mutta kumminkin?
Ha-Ve on hyve.... www.have.fi
Sanokaa Lotto kun haluatte kirreä!!!!!
www.trabucco.it   www.sensas.com
www.seniorivaappu.fi

 center>