Chat

Author Topic: Kajakilla tai inkkarilla kalaan  (Read 7161 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Erho

 • Posts: 71
  • View Profile
Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« on: October 07, 2004, 13:55:50 »
Onko teistä kuinka moni käynyt kajakilla tai inkkarikanootilla kalassa. Mulla on joella (heitto- ja perhokalastukseen) Dagger Blackwater 13,5 kaksikko, sillä liikkuu parikin kalastajaa ongelmitta.
katso esim www.bearwater.fi ja sieltä monitoimikajakit,

Mieleni tekisi kuitenkin hankkia esimerkiksi Wilderness Systemsin Tarpon 140 Angler-"sit-on-top" malli, joka olisi helppo pitää puhtaana ja sopisi parhaiten yhdelle henkilölle + kalastusvälineille.
Katso www.wildernesssystems.com/kayaks/sporting.php

Onko kokemuksia kajakkikalastuksesta ja mitä tuumitte tällaisista maailmalla erittäin suosituista "kalapaateista". :wink:
Miks aina tulee pelkkiä taimenia, ei koskaan mitään muuta.

Ändi

 • Guest
Kanootti kalastuksesta
« Reply #1 on: March 04, 2005, 19:43:43 »
Kanootti ei ole kovin hyvä kalastuksessa koska se on melko kiikkerä.
Ponttooniveneet on mielettömän vakaita eli hyviä kalaveneitä.

K.D

 • Posts: 17
  • View Profile
Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« Reply #2 on: March 05, 2005, 10:43:18 »
Itse olen inkkarikanootilla kalastellu useasti ja ihan mukavasti se sillä onnistuu. Mielekkäintä se tosin on aika kapeissa vesistöissä, missä ei tuuli ei pääse puskemaan hirmusti. Kajakista en tosin tiedä, eikö niitä ole jotain merikelpoisia kajakkejakin? Voisi olla mielenkiintoista joskus koittaa sellaista, olishan se pirun paljon kätevämpää kuljettaa jne., kuin moottorivenettä. Oletko koittanut virvelöintiä kajakista tai perässävetoa?

Tyrskyturskaaja

 • Posts: 11
  • View Profile
  • http://www.tyrskyturska.net
  • Email
Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« Reply #3 on: March 05, 2005, 20:13:29 »
Jaa-a, kajakeista ei ole kokemusta kalahommissa. Inkkareista paljonkin, hyvin onnistuu. Sitäpaitsi, inkkareilla pääsee kalastamaan pieniä jokia paikoista jossa rannaltakalastus ei onnistu tiheän rantapensaikon vuoksi, ja yleensä noista paikoista tulee myös kalaa hyvin.
Uistelu onnistuu ihan kivasti vähällä tuulella sähköperämottoorilla ja vapatelineellä. Sähköperämoottori toimii inkkareissa varsin hyvin laitakiinnityksellä, tosin tarkkaa ohjattavuutta ei kannata haaveilla ellei kanootissa satu olemaan köliura.
Toki melomallakin voi uistella, ihan kuten soutaenkin. Inkkareihin saa nykyään ihan hyvin airosarjoja jos harrastaa järvillä tai muilla avarilla vesillä.
Pete / Tyrskyturska Team

Monni

 • Posts: 274
 • Parasta A-luokkaa.
  • MSN Messenger - juha_moisio7@msn.com
  • View Profile
  • Email
Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« Reply #4 on: March 06, 2005, 19:52:50 »
Ohan sitä koitettu... On vaan toi kanootti/kajakki sen verran kiikkerä peli ettei oikeen onnistu. Taidettiimpa tuo edellä jo mainitakkin.
Poltinkoski

Kayakfiskare

 • Posts: 1
  • View Profile
Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« Reply #5 on: September 13, 2005, 16:08:25 »
Quote from: Monni
Ohan sitä koitettu... On vaan toi kanootti/kajakki sen verran kiikkerä peli ettei oikeen onnistu. Taidettiimpa tuo edellä jo mainitakkin.


Niitä on erilaisia. Kajakkihan on osaavan melojan käsissä paljon merikelpoisempi kulkuneuvo kuin vaikka soutuvene ja tukevatkalastukseen kelpaavat avokajakit vasta tekevät tuloaan Suomeen. Malleja on kolmemetrisistä pidempiin. Pidemmät ovat nopeampia, kun taas lyhyet ovat usein erityisen tukevia ja kulkevat näppärästi auton katolla.

Itse innostuin kalastuksesta pitkästä aikaa ja tarkoitus olisi vaihtaa oma merikajakki tukevaan avokajakkiin, jolla voi retkeilläkin, kunhan varustautuu oikein. Itselleni retkeilyn ja kalastuksen yhdistäminen on paras vaihtoehto.

Englannintaitoiset löytävät paljon kajakkikalastuksesta hakusanalla "kayak fishing" ja muutkin voivat katsoa kuvia. Alla muutama linkki:

http://www.kayakfishingstuff.com/ri_pictures.asp
http://www.kayakfishinggear.com/Kayak_Fishing_Pictures.htm

Lapikas

 • Posts: 20
  • View Profile
Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« Reply #6 on: September 25, 2005, 14:53:48 »
Kajakilla en ole kokeillut kalassa käydä, mutta inkkaria käytän kaikenaikaa.
Kalastan etupäässä pienillä järvillä, sekä joilla, inkkari on mielestäni aivan ehdoton.
Kovemmalla tuulella tahtoo hermo mennä :x . Joten mikään isojen selkien kalastus peli se ei ole.

Sitä on helppo hallita, ja se on hiljainen kulkupeli. Sen lisäksi vesistön vaihtaminen käy helposti.
Kannattaa kokeilla mielestäni. 8)

Erho

 • Posts: 71
  • View Profile
Vs: Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« Reply #7 on: July 04, 2006, 09:24:49 »
Neljäs kesä meneillää mökkijoellamme. Jokihan on pieni ja risukkoinen, joten soutuveneet ym voi unohtaa. Meillä on kolme "kanoottia", Inkas 525 Al-kanootti, Daggerin avokaksikko ja kapeampi peruskajakkiyksikkö Oasis Expedition, linkki ekassa jutussa..

Inkkarilla mennään vain jos meitä on enemmän kuin kaksi henkilöä, on se sen verran työlästä liikkumista vastavirtaan. Tukevuus on kylläkin parempi kuin savolaismallisilla soutuveneillä. Sähkömoottorikin on olemassa. Se on keulaan kiinnitettävää mallia ja toimii jalkaohjauksella, jättää siis kummatkin kädet vapaaksi kalastukseen. Ongelmana on se, että käyttä voi vain keväällä kun vesi on korkealla. Tällainen keulamoottori on suosittu varsinkin jenkeissä, ei ole siimatkaan helposti potkurissa.
Monitoimi-avokajakki on ehdoton peli jokikalastukseen. Parikin kaveria mahtuu hyvin mukaan. Istutaan muotoilluissa "nojatuoleissa" eikä kiikkeryydestä ole tietoakaan. Tietenkin on parasta jos heitellään että, se tapahtuu vuorotellen. Toinen heittelee ja toinen meloo/ ohjailee. Vetouistelu onnistuu hyvin.
Kapealla kajakkiyksiköllä ollaankin sitten jo vaikeuksissa. Sopii mainiosti siitymiseen paikasta toiseen johon sitä käytänkin. Sitten vaan rannalle heittelemään. Jos kalastat kiikkerämmästä kajakista, riittä pelkkä kunnon vastaisku keikauttamaan kajakin jos sattuu iso kala poikittaissuunntaisesti. Aika taituri pitää olla jos onnistuu 10 kg hauen väsyttämään kuntokajakissa istuen ilman kaatumisriskiä.

Eli pikkujärville ja heikkovirtaisille joille inkkari, kovempaan vastavirtaankin haluaville monitoimi avokajakki, eli kajakin ja inkkarikanootin välimuoto. Se on huomattavasti nopeampi kuin inkkari ja jopa mukavuudessakin parempi. Myös yhtä tukeva sillä siinä istutaan alempana.
Miks aina tulee pelkkiä taimenia, ei koskaan mitään muuta.

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« Reply #8 on: July 05, 2006, 01:33:18 »
Kävin joskus ns. vesikirpulla eli ehkä 2m pitkällä kanootilla uistelemassa siskoni kans. Sisko piti vapaa, mä meloin - saatiin ehkä kilonen hauki  :lol:
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

 center>